Forum

Canon 600D

68 Gönderi
16 Üyeler
0 Reactions
15.3 K Görüntüleme
(@mehmetozkan89)
Gönderi: 0

ya onu bunu geçelimde ben 600d'de dip ses sorununu halledemedim bu nasıl olucak bi acil cvp alsam süper olr,napmam gerek? manuel ses ayarında sadece gelen sesi kısıosun o da öle bi fark yaratmıo magicteki gibi dip ses olayı ortadan kalkmıo,600deye de yüklenir mi bu acaba:D

Gönderildi : 23/06/2011 3:51 am
(@fulgura)

ML'nin 1.0.1 versiyonu 600Dye yükleniyor ama ben daha deneyenini görmedim. Dİp sorunun nedeni çok şey olabilir. Sorunsuz ses kaydı için ya kayıt anında harici mikrofon ve/veya edit aşamasında low pass filter gerekli.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 23/06/2011 4:23 am
(@mehmetozkan89)

ya ben rode ntg2 kullandım ve yüksek seviyede bi dipses var,makina bağlantısı ile kaydettim haliyle,low pass filter ne oluyor tam olarak bir tür ses efekti falan mı? çözemedim dipses olayını baya bi problem oldu o kadar iyi mikrofonla çalışıp bundan yana sıkıntı çekmek can sıkıcı

Gönderildi : 23/06/2011 4:38 am
(@fulgura)

Kaydınızdan bir kısmı bir yere dosya olarak yükleyip bize şu dip sesi dinletebilirmisiniz? Sandığınızdan farklı birşey olmasın? Wav olarak dinlersek belki daha net cevap verebiliriz. Özellikle dip ses dediğiniz kısmın açıkça duyulduğu minimum 10 sn kayıt koyarsanız beraber bakalım.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 23/06/2011 4:59 am
(@mehmetozkan89)

birazdan buraya ekleyeceğim

Gönderildi : 23/06/2011 5:33 am
(@mehmetozkan89)

http://www.vimeo.com/25500199 " onclick="window.open(this.href);return false; örnek bu ses

Gönderildi : 23/06/2011 7:03 pm
(@fulgura)

Tamam da keşke üzerinde diyalog olan bir kısmı gönderseydiniz de gürültü ile sesin farkını anlayabilseydik. Bunun tamamı mı gürültü yoksa başka birşey söylemek zor. Ayırdedici bir ses kalmamış üzerinde. Olsaydı gürültüyü tanımlayıp elemek için ne yapılabilir daha yardımcı olabilirdik. Mümkünse bir de öyle yükleyebilir misiniz?

Gönderildi : 23/06/2011 9:28 pm
(@mehmetozkan89)

birde vimeodaki sokaktaki sesle çektiğimizi koyayım,burda hiç ses yok,yani sıfır gürültüde yok işte bu sesi alıyor

Gönderildi : 24/06/2011 1:23 am
(@fulgura)

Tamam da sıfır seste dahi asla tam ortadan kaldıramayacağın bir dip gürültüsü vardır. Mesele o dibin ses sistemlerinde yavaş yavaş ortadan kalkması ve diğer sesler arasında "ben buradayım" diye dikkat çekerek sırıtmamasıdır. Dip sesi olmayan ses kaydı derinliksiz ve monoton olur ve esas o zaman da rahatsız eder. Yani aslında verdiğin sesteki dip çok çok kötü değil ama bir de üzerinde duyulmasını istediğin seslerle beraber bakalım.

Gönderildi : 24/06/2011 1:43 am
(@fulgura)

Bu arada konudan saptık ve sanırım yanlş başlık altında ilerliyoruz. İSterseniz ses sorununuz için ayrı bir başlık açın ve orada yeni sesten bir kısım koyun. Beraber tartışalım.

Gönderildi : 24/06/2011 1:47 am
(@mehmetozkan89)

600d ile yaşadığım bir sıkıntı olduğu için buraya açmıştım ama hemen oraya bir başlık açıp orada devam ediyorum

Gönderildi : 24/06/2011 1:59 am
(@mehmetozkan89)

tam nereye açsam doğru olr onuda bilemedim ya buradan devam edeyim en iyisi, http://www.vimeo.com/23676430 " onclick="window.open(this.href);return false; bu sokak sesi ile bir ortamda diğeride bildiğiniz gibi hiç konuşmadan bir dipsesti ve beni rahatsız eden bir boyutta açıkcası,yani en azından ML'si olan bir makine ile karşılaştırıldığında normal kaçmıyor bu dipses ve bir iki arkadaşa ses kaydı aldığım zaman dipsesi çok diye uyarılar aldım.size göre sessiz ortamdaki dipses normal mi yani bana o da fazla geliyor ama çok kalabalık ortam olan bu verdiğim seste brz normal duruyor,ama normal konuşmada yine sıkıntı.

Gönderildi : 24/06/2011 2:02 am
(@fulgura)

1- Evet dip sesi yüksek. Bu ses 600D'nin gövde mikrofonu mu?

2- Ses sorunsuz bir çift kanal değil, sol ağırlıklı geliyor ve hatta 18. saniyeden itibaren sağ kanalda ses birden azalmış hatta dibe vurmuş. Aynı zamandan başlayarak da sol kanalda artış var. Bu ses işlenmemiş bir ses mi? Pek mümkün değil gibi. Yani AGCyi kontrol etmeli. Sanırım arkalardan biri "merhaba" demiş ve 1 sn kadar sonra sağ kanalda %30luk artış, solda da aynı oranda düşüş olmuş. 18. snden sonra sağ kanalda ses yok ve tamamen dip gürültüsü var. Bu nasıl olmuş anlamadım. Bunlar bindirme ses mi? Ses kaydı alırken AGCnin kapalı olduğundan emin misiniz?

3- Bu türden bir açık mekan kaydında ne yaparsanız yapın gürültü olacaktır. Çok fazla ses türü içiçe geçince zaten kendi gürültü ve rezonans yaratır. Bu gibi durumlar için dış mekanı ayrı kaydedip üzerinde oynamak lazım. Bu sesi temizleyince arkadaki insanların merhabası, havadan geçen uçağın sesi, kameraya yakın konuşanlar hepsi duyuluyor.
Ama dediğiniz doğru; bu seste gürültü var.

Şimdi akşam akşam uğraşayım dedim. Gönderdiğiniz videonun sesini analiz ettim ve sonuçları aşağıdaki dosyadan alıp bulabilirsiniz.

Dosya: https://rapidshare.com/files/3761802990/SoundTest.rar " onclick="window.open(this.href);return false;

İçindekiler:

Original.wav --> Sizin videodan alınan ses.

Test_sol.wav --> Sadece sol kanal. Esas ses burada ve 18.snden itibaren şiddette artış olmuş. AGC işaretidir normalde.

Test_sag.wav --> Sadece sag kanal. Bu da 18 sn. süren ve düşük gürültüden ibaret bir ses. Gerisi sadece gürültü. Bu kanal sorunlu.

Tek_mono.wav --> Tek kanal normal ses. Sol kanaldan oluşturdum.

Tek_mono_denoise1.wav --> 1 kademe gürültü azalttım bakalım ne olacak diye ve bu çıktı. Bu kademe biraz boğuktur ama esas sesler belirginleşti.

Tek_mono_denoise1.wav --> 2. kademe azaltma yaptım ve esasen bu ses daha iyi. Dip gürültüsü oldukça azaldı ve boğukluk olmadı. Ama bu ses kargaşasında zaten boş yer yok.

Test_noiseonly.wav --> Sesten çıkarılan gürültü kısmı bu. Yani bir üstteki aşamada elenen kısım.

56081558_denoised1.wav --> Bu da bir önce gönderdiğiniz sesin gürültüden arındırılmış hali. Eğer beklentiniz buna yakın netlikte bir ses ise o zaman teşhisimiz doğrudur.

Ben AGC ve kısmen mekanik parazit diye düşünüyorum. Kayıtta ya yönlü mikrofon kullanın ya da ses düzeylerini makineden düşürün. Ya da her çekimden sonra ses temizleme ile uğraşmak durumundasınız. Yok bu sesleri makineden değil de zaten harici kaynaktan aldıysanız ona göre cevap verelim ama sanmıyorum.

Gönderildi : 24/06/2011 3:15 am
(@mehmetozkan89)

sesleri makinaya bağladığım ntg2'den aldım ve analiz için çok teşekkür ederim,makinadaki ses kısmı full açıktı ve dediğim gibi bir dengesizlik mevcut,ses konusunda da bu kadar bilgiye sahip olmayınca çıkamadım işin içinden.napmam gerektiğine önerilerinede baktım iki ihtimal kalıo ya ses düzeyini düşürücem ki normal konuşma ve ev sahnesinde de rahatsız edici bir ses mevcut,her çekimden sonra ses temizleme der isen,bunun nasıl yapmamın imkanı var soundbooth kullandım ben çok dijitalleştirdim sesi ve hiç hoş deildi.

Gönderildi : 24/06/2011 3:29 am
(@fulgura)

Bir dosya daha gönderiyorum. BU sesi 600D/Kiss X5 ile balkonda kaydettim. Sağdan soldan gelen çatal sesleri ve 200 metre uzaktaki otobanın uğultusu var. Ama aradaki boşluklarda dip sesini duyabilirsin. Eğer "hah benimki de aynen bu" dersen bahsettiğimiz normal 600D sesidir. Ama harici mikrofonla bunun bu derece olmaması lazım. Hele NTG-2 ile...

Sesi çeşitli VST pluginleri ile işleyebilirsin. Ben bir Studio Denoiser kullanıyorum ama elbette hiçbirşey orijinal kayıttaki özenin yerini tutmaz. Kayıt anında kulaklıkla sıkı dinlemek lazım. Denioserlar çok tehlikeli uygulamalar. İnce ayarları tutturamazsan gürültüyü yok edeyim derken robot sesi yapar bırakırlar.

https://rapidshare.com/files/3471172572/600D_Test.rar " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 24/06/2011 4:02 am
Sayfa 3 / 5
Paylaş: