Forum

Canon 600D

68 Gönderi
16 Üyeler
0 Reactions
15.3 K Görüntüleme
(@mobidik)
Gönderi: 0

Baris sen alıyon da biz burdan alamıyoz işte onu (:
2.500'e 7D KIT mi aldın yoksa sadece body mi?
Aslında yukarda kafamı karıştıran tek şey garantili olması + 200 hediye çeki.
2.500'e Canon 60D Body/18-55mm/50mm 1.8 parası ayırdım öylece duruyor garibim. 😀

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

Gönderildi : 01/05/2011 1:26 am
(@homeros)

Hee sen İstanbul'da değilmişsin ben onu atlamışım. Ben 7D'yi body olarak aldım ama abi düşün yani 600D'nin amazon fiyatı 955$ kit şeklinde yani 1440 lira civarı bir şey. Hadi 200 TL'yi sanki indirim gibi düşün 2300 TL eder ama arada 900 TL var abi. Bir de Hayyam'dan ben şu ana kadar 2 objektif, 1 tane de makine aldım en ufak sorun çıkmadı. Üstüne üstlük 3. kattaki Kenan Akkaya'dan (Net Fotoğraf) alırsan makineyi hiçbir sorun çıkmaz. O adam profesyonel fotoğrafçılara da makine satan bir adam yamuk yapmaz yani işin ucunda saygınlığı var. Bir de zaten 1 sene garanti veriyor. Fotoğraf Makinesinin de zaten bir sorunu varsa 1 sene de kesinlikle ortaya çıkar yani. O yüzden şahsen ben Hayyam'dan -en azından Kenan'dan- alışveriş yaparken çekinmiyorum.

Gönderildi : 01/05/2011 1:33 am
(@mehmetozkan89)

valla abi hayatta 200tl indirim çekiymiş falan filan o aradaki farkıı kapataamaz ya bence barışın dediğini yap veya bnm aldığım yerden alalım sana 600d,60d'nin özelliklerine tam hakim değilim ama 600dyi sevmeye başladım:D tabi kit lens ile gece çekimleri iyi değil,birde şu otomatik focus yaparken çıkardığı gacur gucur ses yok mu videoda beni deli ediyor.

Gönderildi : 01/05/2011 6:29 pm
(@mehmetozkan89)

abi bide bişey sorcam ben ya,bu agc sorununu 600dnin direk hallettiğini söylemişiz,söylemişler ama ben öyle bir durum sezemedim nasıl bir ayar yapmak lazım?

Gönderildi : 01/05/2011 6:30 pm
(@serkanyavuz)
Başlığı açan

Şimdi ilk başta AGC bir sorun değildir o bir özelliktir ve aslında amatör günlük çekimler için gereklidir. Eğer AGC özelliğini kapatmak istersen ayarlar bölümünden ses ayarlarını manuel ayarlaman gerekir , 600D kullanmadım daha önce ama bu şekilde ayarlandığını biliyorum.

Vimeo : http://vimeo.com/user4550668" onclick="window.open(this.href);return false;
Flickr : http://www.flickr.com/photos/serkanyavuz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 01/05/2011 6:37 pm
(@mehmetozkan89)

manuelde şey var işte elle ayar yaptım,kayıt sevşyesi ve rüzgar filtresi yazıyor.rüzgar filtresini açtım kayıt seviyesini düşürdükçede kaydettiği ses azalıyor,ama çızırtı sesi hali hazırda bulunmakta:) sanırım dsrl'de video olayına yeni girdiğim için çözmekte sıkıntı çekiyorum

Gönderildi : 01/05/2011 6:41 pm
(@serkanyavuz)
Başlığı açan

Dediğim gibi işte 600D deneme şansım olmadı ama ayarları manual yaptıktan sonra ortamın sesine göre ses ayarını yapınca o "hiss" yok oluyor diyorlar tabi ki ben denemedim , o nedenle kesin birşey söyleyemem.

Vimeo : http://vimeo.com/user4550668" onclick="window.open(this.href);return false;
Flickr : http://www.flickr.com/photos/serkanyavuz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 01/05/2011 6:51 pm
(@mehmetozkan89)

o zaman ben ntg2 ile bi deeneme yaptıktan sonra bunu anlaayabilicem sanırım:) uygulamadan olmuyor:D bi üst olsn die 600d aldık onda da kullanan olmadığından sıkıntı yaşıyorum ya:D ama eğer ki çözersem bu sorunu yani bnm açımdan büyük bi sorun gibi duruyor çünkü herkesi bilgilendiririm:D bu arada saolasn dostm en azından bir iki fikir sahibi oldum.

Gönderildi : 01/05/2011 6:57 pm
(@serkanyavuz)
Başlığı açan

Aslına bakarsan ben bu agc , ses kalitesi falan uğraşmak istemedim ve gidip bir m-audio aldım. Ben de bu sorunlar ile uğraşmak istemeyenlere kesinlikle bu tarz bir kayıt cihazı almalarını öneriyorum özellikle en güzel yanıda boomcunun çok daha rahat çalışmasına izin veriyor. Sonuçta etrafta kablo olmuyor , kamerayı kullanırken "acaba jack çıktımı" derdi yok , kayıt sırasında sesi çok rahat dinleyebiliyoruz vs.

Gönderildi : 01/05/2011 7:01 pm
(@mehmetozkan89)

bir iki çalışmadan sonra yatırıma gidicem tabi,önce kamera kullanımında biraz pratik edinmem lazm.mutlaka biyerlerde sorun çııkıyor ya ama ses işi amatörleştirebiliyor direk,o yüzden önce halledilmesi gerekenlerden

Gönderildi : 01/05/2011 7:20 pm
(@fulgura)

Makina güzel. 7D yi aratan tek şey elde tutuş farklılığı. 7D ya da 5D hatta Nikon D90 elde tok duruyor ama 500 ve 600 kasalarda küçük parmak boşta kalıyor. Sırf bunun için pil altlığı aldım. Şimdi 1D gibi oturuyor ele. Makina daha oturaklı oldu. Digital HD Zoom ve ekran da güzel hatta hareketli ekranlar içinde en iyi olanı. D5000 ve Sonylerde aşağ açılan ekranları bile sevmiştik ki faydaları sınırlıydı. 600D tam video makinası olmuş ve sırf bunun için almaya değdi. 60D ye de artık öldü diyebiliriz sayesinde.

Kısacası video içinse 600D, fotoğraftan para kazanıyorsanız 7D. Yoksa sensörleri birebir aynı.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 31/05/2011 12:59 am
(@mehmetozkan89)

katılıyorum sana,süper makine olmş tek eksik tutuş,makina ayarları ile ilgili sormak istenen birşey olursa yardımcı olurum

Gönderildi : 13/06/2011 7:42 pm
(@anilcagin)

Tutuş hissi çok öenmliyse size battery grip tavsiye ederim 6 aydır griple kullanıyorum çoğu ağır lenste bile denge sorunu olmuyor. 200TL civarı Türkiye'den alabilirsiniz çift batarya ve kalem pille çalışma özelliği ile 1D gibi yatay ayar butonları ve deklanşörde fotoğraf çekerken çok işe yarıyor.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 14/06/2011 3:07 am
(@fulgura)

100 Tlye Meike marka ve LCD + zamanlayıcı (programlayıp belli aralıklarla çekmek için) özellikli aldım Hong Kongtan. Türkiye'de aynısının sadece grip olanını 170 TLye satıyorlar sanırım.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 14/06/2011 3:28 am
(@anilcagin)

evet 170-250 arası satılıyor.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 14/06/2011 3:39 am
Sayfa 2 / 5
Paylaş: