Forum

Canon 600D Yardım

10 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,344 Görüntüleme
(@gulyabani)
Gönderi: 9
Başlığı açan

Canon 600D EF-S 18-55 III aldım. DSLR'lerden hiç anlamam. Baştan öğrenmem de zaman alacak gibi. Deneme çekimi yapayım dedim AF etkinken, videonun bazı yerleri "blur" oluyor netleyemediği için sanırım.

Florasanlı bir ortamda bir kısa film çekmeyi düşünüyorum. Bunun için makinede hangi ayarları yapmam gerekiyor?

Gönderildi : 31/01/2015 1:26 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0

O lens ile kapalı ortamda başarılı iş çıkarman zor. 200-250TL civarına bir adet 50mm f/1.8 alın ve manuel kullanın. Yoksa ayar mayar para etmez. Otomatik odaklama ve hem de o kit lensle size yarardan çok zarar sağlar.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 31/01/2015 4:45 pm
(@gulyabani)
Başlığı açan

Teşekkür ederim, ancak is çok profesyonel bir şey olmayacak, bu lensle işi kotarabilecegim kötünün de iyisi sayılabilecek manüel bir ayar tavsiye edebilirseniz cok iyi olur.

Gönderildi : 31/01/2015 6:36 pm
(@gulyabani)
Başlığı açan

Dediginiz lense şöyle bir baktım olmazsa olmaz demişler, batti balik yan gider deyip gemileri yakabilirim, lensin yaninda II gibi şeyler yazıyor onlar önemli değil, değil mi alirken, ne anlama geliyor

Gönderildi : 31/01/2015 6:54 pm
(@fulgura)

II olanı daha yeni modelidir. Takip etmiyorum ama belki III bile çıkmıştır. II de olsa I de olsa almalısınız.

Ayar demek neyi çekeceğinizi bilmeniz demektir. Yani kameranız üzerindeki A (apertür = diyafram), P (program), S (shutter = örtücü) ve M (manuel) ayarlarının neyi kontrol ettiğini öğrenmeniz gerek. Normalde kamera film çekimi için M modunda kullanılmalıdır yani tüm ayarları elle yapıp kameraya otomatik bir şey bırakmamalısınız. Bu da diyafram, ISO ve örtücü değerlerinin ne olduğunu bilmenizi gerektirir. Kabaca:

S = 1/50 değerinde tutulmalı. Mümkünde hiç değiştirmeyin ama dış mekan ve bol ışıkta 50'nin katları (1/100 ya da 1/150 vb) şeklinde değiştirebilirsiniz.

A= diyafram açıklığı kontrolü ile ışığın miktarını belirlersiniz ve genelde film için en çok f/5.6 kullanın. Işık düşükse zaten f/1.8'e dek yolunuz var.

ISO= O kamera üzerinde asla ve asla 800 değerini aşmayın.

1920x1080 ve 25p ile kullanın. 24p kullanmayın, iç mekanda ve floresanla sorun yaratır. Beyaz ayarı olarak 7500K ya da seçeneklerden iç mekan olanını seçin.

Biraz kurcaladıktan sonra Magic Lantern kurar daha kaliteli görüntüler elde edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için:

https://fulgurafilm.wordpress.com/

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 31/01/2015 7:02 pm
(@gulyabani)
Başlığı açan

Çok teşekkürler

Gönderildi : 31/01/2015 7:20 pm
(@gulyabani)
Başlığı açan

Film çekiminde ortamdaki eski crt bilgisayar monitorlerinde dalgalanma oluyor. Mevcut makineyle bu sorunu giderebilir miyim?

Gönderildi : 11/02/2015 2:11 pm
(@fulgura)

Film çekiminde ortamdaki eski crt bilgisayar monitorlerinde dalgalanma oluyor. Mevcut makineyle bu sorunu giderebilir miyim?

Shutter hızını 1/50'de tutun. Olmasa değeri değiştirerek ideal olanı bulun.

Gönderildi : 11/02/2015 2:22 pm
(@gulyabani)
Başlığı açan

teşekkürler

Gönderildi : 11/02/2015 4:28 pm
(@sataman)

Sade,yerinde ve anlaşılır bir anlatım oldu Fulgura 🙂

Gönderildi : 12/02/2015 6:01 pm
Paylaş: