Forum

Canon 600d Alacağım

5 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
1,612 Görüntüleme
(@zozores)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Arkadaşlar canon 600d alacağım. 2. el ve ya garantisiz düşünüyorum. Büyük ihtimalle hayyamdan alacağım 50mm 1.8 ile olabilir. 1700den yukarı çıkmak istemiyorum. 2.el veya garantisiz olacağı için nelere dikkat etmeliyim alırken ve ya fiyat olarak görüşleriniz neler.

Gönderildi : 01/05/2012 2:26 am
(@fulgura)

Türkiye'deki satış fiyatı hakkında yorum yapamam ama almak için incelerken bir SD karta Magic Lantern kurup götürün ve ML üzerinden aletin shutter count'una bakın. Elden getirilen bazı kameralar refurbished olduğu için önceden kullanılmış olabiliyor. Hong Kong üzerinden aldığımız bir kamera her açıdan sıfır görünmesine karşın 6000 shutter çıkmıştı. Yani kameranın görünümünden çok yazılımını incelemek lazım. Sağlam bir kart ile ML aracılığı ile x1.4 kalite artışında 30 saniye kayıt yapın derim. Satıcı bunlara izin vermeyebilir ama en azından adamın yanında iken yapın ve bir sorun varsa kendisi de görsün ve değiştirsin. Şimdiden hayırlı olsun.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 01/05/2012 2:36 am
(@zozores)
Başlığı açan

Çok teşekkür ederim. x1.4 kalite artışında nasıl çekeceğim

Gönderildi : 01/05/2012 2:45 am
(@fulgura)

ML'nin Movie menüsündeki ilk seçenek bitrate'i (CBR), 1.4 yapacaksınız ve Class 10 kart ile yaklaşık 30 saniye kamerayı normal hızla hareket ettirerek sağı solu çekeceksiniz. Class 10 kart ile sorunsuz çekim yapabiliyor olması lazım. Nedenini bilmiyorum ama bazı 600Dler aynı kart ile x1.2 üzerinde dahi kayıt yapamıyorlar. Bazı serilerde buffer sorunu olabilir.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 01/05/2012 2:52 am
(@zozores)
Başlığı açan

Bir de dslr rig veya shoulder pad tarzı hareketli sahneler için pad lazım. Türkiye de bulabilir miyim ? Ayrıca tripotta dikkat etmem gerekenler ?

Gönderildi : 04/05/2012 3:29 am
Paylaş: