Forum

Canon 600d, 650d ve 60d 'den Hangisini Almalıyım?

45 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
10.2 K Görüntüleme
(@fulgura)
Gönderi: 0

600D Avrupa, T3i Amerika, Kiss X5 Japonya modelidir. Üretim Çin ve Japonya'da yapılıyor ve piyasa talebine göre yönlendiriliyor. Aralarındaki farklar menü dillerinden ibaret denebilir. Ben Tokyo'dan Kiss X5 almıştım ve Japon iç pazarı üretimi olduğu için içim rahat oldu. Model adına aldırmayın ama alacağınız modelin mümkünse Japonya üretimi olanını tercih edin. Gerçi büyük kalite farkları yoktur ama mühendislikte bir Japon bir de Alman'a güvenmek lazım.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 14/12/2012 3:21 am
(@serasi)

Arkadaşlar aradan geçen yaklaşık 9 aylık süre zarfında 600d mi almalı 650d mi almalı şimdi, tecrübeler ile? Aslında 600d alıp lense yüklenecektim okuduğum konuşmalar dahilinde ancak 600d'nin mikrofon çıkışı mono(tek kanallı) 650D'nin ise stereo(çift kanallı). Bunun bana çekeceğim kısa filmlerde büyük sıkıntısı olur mu? Ses kayıt cihazı olarak zoom H1 almayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Gönderildi : 15/09/2013 7:02 pm
(@ilkersn)

600d + h1n kullanıyorum benim için yeterli oluyor her bakımdan.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 15/09/2013 9:02 pm
(@serasi)

Sizin filminizi de izledim, öncelikle emeğinize yüreğinize sağlık, gayet başarılı olmuş. Sanırım onu 600D ile çektiniz, onda hangi lensleri kullandınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

Gönderildi : 15/09/2013 9:43 pm
(@ilkersn)

Sizin filminizi de izledim, öncelikle emeğinize yüreğinize sağlık, gayet başarılı olmuş. Sanırım onu 600D ile çektiniz, onda hangi lensleri kullandınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?

Çok teşekkür ederiz hakkını veremedik tam ama işte öğreniyoruz bizde yavaş yavaş 🙂 600d ile çektik helios 58mm m42 lens kullandık 50 liraya almıştım, bir de kit lens kullandık. Özellikle iç çekimlerde geniş açıya ihtiyacımız vardı mecburen kullandık yani. m42 28mm panagor da kullandık çok az sahnede. o da 120 liraya falan almıştım. sesler dublaj tabi h1n ile kaydettik hepsini.

Gönderildi : 16/09/2013 12:39 am
(@serasi)

İyiymiş 🙂 Ses kayıt cihazının mantığı dublaj olduğu için mi filme dublaj yaptınız, yoksa boom niyetiyle kullanılsa dış sesleri fazla alacağından mı? Bir de filme sinematografik hava veren olgulardan biri de ses olduğu için soruyorum. Birebir karşılıklı konuşmalarda sıkıntı yaratmaz mı ki dublaj yapmak? Onun bi çözüm yolu var mıdır?

Gönderildi : 16/09/2013 12:56 am
(@ilkersn)

hocam biz film bittiğinde alabildik kayıt cihazını o zaman paramız yetmemişti, sonra mecburen dublaj yapmak zorunda kaldık. hqn boom ile kullanılıyor shock mount denilen bir aparat yardımı ile bir de rüzgarlıklar var, sesi biraz geniş alıyor evet doğrudur ama ses kalitesi tatmin edici derecede iyi, waw kayıt yapma özelliği de mevcut. Dublaj hoş olmuyor ben de pek beğenmiyorum aslında,

Gönderildi : 16/09/2013 1:57 am
(@serasi)

Eyvallah hocam başını ağrıttım kusura bakma ama faydalı oldu benim için, teşekkür ederim..

Gönderildi : 16/09/2013 2:26 am
 iron
(@iron)
Gönderi: 10
Başlığı açan

Ortaya bir soru atıp kaçmış gibi oldu sanırım 😀 Affola... 60D aldım en sonunda kullanım kolaylığı sağlaması en büyük faktör oldu benim için. diğer modellerde çekim öncesinde çok fazla uğraşıyorsunuz ve fazla kullanışlı olarak dizayn edilmemiş bana göre. Gerçi bu görüşüm makinayı aldıktan sonra da oluşmuş olabilir. (Elim alıştı malum) iki tane kısa film ve sayısız ödev, fotoğraf çektim kamerayla. Cevap vererek yardımcı olan herkese çok teşekkürler 🙂

Ha bir de bu işin okulu okumuyor olsaydım yani benden ödevleri filan yüksek çözünürlüklü olarak istemeseler tavsiyem video çeken her hangi bir şey alın olurdu. Pratiklerle ve kendi kendinize çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz 🙂 Önemli olan kameralar değil bakış açılarıdır!

Gönderildi : 24/02/2014 4:55 am
(@halostendap)

Ortaya bir soru atıp kaçmış gibi oldu sanırım 😀 Affola... 60D aldım en sonunda kullanım kolaylığı sağlaması en büyük faktör oldu benim için. diğer modellerde çekim öncesinde çok fazla uğraşıyorsunuz ve fazla kullanışlı olarak dizayn edilmemiş bana göre. Gerçi bu görüşüm makinayı aldıktan sonra da oluşmuş olabilir. (Elim alıştı malum) iki tane kısa film ve sayısız ödev, fotoğraf çektim kamerayla. Cevap vererek yardımcı olan herkese çok teşekkürler 🙂

Ha bir de bu işin okulu okumuyor olsaydım yani benden ödevleri filan yüksek çözünürlüklü olarak istemeseler tavsiyem video çeken her hangi bir şey alın olurdu. Pratiklerle ve kendi kendinize çok daha fazla şey öğrenebilirsiniz 🙂 Önemli olan kameralar değil bakış açılarıdır!
işte genelde bu dediğini kamerayı edinmeden anlayamıyor insan 🙂
birisi demiş ya umarım bir gün hepinizi zengin olursunuz ve zenginliğin asıl cevap olmadığınıı anlarsınız diye, onun gibi bir şey 🙂
umarım bir gün herkesin kamerası olur yani 😀

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 24/02/2014 11:45 am
(@seddata)

Canon 600D 'ye 50mm takıldığında 80 mm olarak çalışıyormuş. 1.6 diye birşey varmış ne takılırsa 1.6 ile çarpılıyormuş?

https://www.youtube.com/@seddata

Gönderildi : 24/02/2014 4:11 pm
 iron
(@iron)
Başlığı açan

Canon 600D 'ye 50mm takıldığında 80 mm olarak çalışıyormuş. 1.6 diye birşey varmış ne takılırsa 1.6 ile çarpılıyormuş?Ortaya bir soru atıp kaçmış gibi oldu sanırım 😀 Affola... 60D aldım en sonunda kullanım kolaylığı sağlaması en büyük faktör oldu benim için. diğer modellerde çekim öncesinde çok fazla uğraşıyorsunuz ve fazla kullanışlı olarak dizayn edilmemiş bana göre. Gerçi bu görüşüm makinayı aldıktan sonra da oluşmuş olabilir. (Elim alıştı malum) iki tane kısa film ve sayısız ödev, fotoğraf çektim kamerayla. Cevap vererek yardımcı olan herkese çok teşekkürler 🙂

işte genelde bu dediğini kamerayı edinmeden anlayamıyor insan 🙂
birisi demiş ya umarım bir gün hepinizi zengin olursunuz ve zenginliğin asıl cevap olmadığınıı anlarsınız diye, onun gibi bir şey 🙂
umarım bir gün herkesin kamerası olur yani 😀
Gerçekten de öyle. Bir de zamanında bakarken iyice manyağı olmuştum işin. Fiyat aralığında bakmadığım şey kalmamıştı 😀 Bu işlerin bir kötü yanı da teknoloji fetişizmi, ona kapılmamak lazım tabi 🙂 Umarım yazılanları gören olur da böyle bir durumun farkına varır 🙂

Canon 600D 'ye 50mm takıldığında 80 mm olarak çalışıyormuş. 1.6 diye birşey varmış ne takılırsa 1.6 ile çarpılıyormuş?

Bu durum sadece 600D'ye özgü bir durum değil. 7D ve altı seviyede olan makinelerde geçerli bir şey. Adına Crop Etkisi deniliyor. Nedeni de bu makinelerin sensörünün daha küçük boyutlu olması.

http://www.kenrockwell.com/canon/1-6x.htm

Bu sitede hangi makinelerin Crop'lu olduğunu ve odak uzaklıklarına göre etkilerini görebilirsin.

Gönderildi : 24/02/2014 10:17 pm
(@seddata)

O zaman 50mm görüntü almak için, 28mm-35mm kullanmak gerekiyor.

https://www.youtube.com/@seddata

Gönderildi : 24/02/2014 10:39 pm
 iron
(@iron)
Başlığı açan

gibi de denebilir. Ancak çektiğin şeye göre deformasyonlar oluşturabilir bu durum da. İşin matematik boyutu ve incelemesi şu adreste mevcut:
http://blog.fotografium.com/crop-faktorlu-sensor-zoom-yapar-mi-yoksa-mit-mi/
Umarım yardımcı olur.

Gönderildi : 25/02/2014 3:35 am
(@fulgura)

Bu konuyu mm cinsinden odak uzaklığı ile değil de görüş açısı olarak düşünmeli. 50mm odaklı lensin görüş alanını elde etmek için yaklaşık 30mmlik lens gerekli APSC üzerinde. Yine de çok büyütmeyin. Geniş açılar kalite konusunda her zaman başarılı değiller.

Şuraya da bakabilirsiniz:

http://fulgurafilm.wordpress.com/2013/05/29/sayisal-gorsel-algilayici-boyutlari-tam-kare-meselesi-ve-objektifler/

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/02/2014 4:15 am
Sayfa 3 / 3
Paylaş: