Forum

Canon 600d, 650d ve 60d 'den Hangisini Almalıyım?

45 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
10.2 K Görüntüleme
 iron
(@iron)
Gönderi: 10
Başlığı açan

Canon 600d, 650d ve 60d arasında bir seçim yapacağım. Sinema-Tv öğrencisiyim ve beni en az 4-5 yıl idare edecek bir kamera almayı düşünüyorum.

1- 650d'deki kayıt esnasında auto-focus özelliği ne kadar başarılı?

2- Bu üç kameranın video özellikleri düşünüldüğünde en baskın olan hangisi? Ve fotoğraf özellikleri düşünüldüğünde en iyisi hangisi?

3- DIGIC 4 ve DIGIC 5 işlemciler arasında gözle görülür farklar nelerdir?

4- 600d alıp yanına ayrıyetten 50mm,28mm.. gibi lensler mi almalıyım? Yani bodyden çok lensi mi önemsemeli miyim?

5-Sizin seçiminiz hangisi olurdu?

Şimdiden teşekkürler 🙂

Gönderildi : 30/11/2012 1:59 am
(@fulgura)
Gönderi: 0

Aşağıdaki başlıkları okursanız sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

http://www.filmfabrikasi.com/forum/kamerayi-bulmak/kamera-tercihi-t12394.html " onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.filmfabrikasi.com/forum/dslr-dunyasi/farkli-butcelere-farkli-oneriler-t12485.html " onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.filmfabrikasi.com/forum/dslr-dunyasi/60d-7d-ve-lens-t12170.html " onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.filmfabrikasi.com/forum/dslr-dunyasi/canon-650d-t12013.html " onclick="window.open(this.href);return false;

1- AF film çekiminde pek kullanılmaz.

2- Hepsi aynı. Fotoğrafta 60D biraz daha kullanışlı.

3- Sizin göreceğiniz fark yoktur. Video çekiminde büyük fark yoktur. Farklar fotoğraf kısmında.

4- Evet, almazsanız olmaz.

5- Fiyatları arasında değerlendirme yapın. Ekstra donanıma da para vereceğinizi düşünerek bütçenize uygun olanını alın. Kameralar aynı, farkı yaratan diğer unsurlar.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 30/11/2012 2:23 am
 iron
(@iron)
Başlığı açan

Video için aralarında çok fark yok biliyorum. Fotoğrafçılığı geliştirmek için hangisini önerirsiniz? 600d fotoğraf için yeterli olur mu? Yanına Prime lansler alıp fotoğraf konusunda da başarılı olabilir mi? Yoksa fotoğraf için 60d'yi mi önerirsiniz?

Gönderildi : 30/11/2012 11:50 pm
(@fulgura)

Fotoğraf içib alabilrseniz 7D, olmazsa 60D düşünün. 600D de olur ama iyi lens kombinasyonu ile desteklenirse. Fotoğraf konusunda alt modellerde bazı özellikler eksik denebilir.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 01/12/2012 12:26 am
 iron
(@iron)
Başlığı açan

özellikle 600dnin daha çok kompakt bir makina olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla hazır ayarlar kullanmasını da pek sevmiyorum. ancak 60d'ye vereceğim parayla 600d+prime lesnler gibi bir kombinasyon mu yapsam daha iyi olur? yoksa direk bir 60d alıp mı başlamalıyım? Ayrıca ileriye dönük kısa film projelerim düşünüldüğünde 600d ihtiyaçlarımı karşılar mı?

Gönderildi : 01/12/2012 12:47 am
(@ilkersn)

600d + ml her türlü ihtiyacını karşılar diye düşünüyorum. Fiyatına göre en iyi makinedir kısa film için bana kalırsa.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 01/12/2012 12:51 am
(@halostendap)

ben görüntüdeki dokusundan dolayı ve body sinin çok daha profesyonel olmasından dolayı 7d diyorum, hatta zamanında da demiştim ama param yetmemişti 🙂 fotoğrafta da çok daha iyi bildiğim kadarıyla. ilerde 550d'mi 7d ile değiştirebilirim...

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 01/12/2012 1:09 am
 iron
(@iron)
Başlığı açan

7D şuan listemde yok 😀 Hayyam'da fiyatını sormadım ama tahmini ne kadardır?

Gönderildi : 01/12/2012 1:29 am
(@halostendap)

2000 tl civarı sanırım..

Gönderildi : 01/12/2012 1:44 am
 iron
(@iron)
Başlığı açan

7D'yi de araştırayım o zaman. Pahalı bulduğum için bakmamıştım hiç.

Gönderildi : 01/12/2012 1:49 am
(@fulgura)

Hep söyledim, yine söylüyorum: Canon'un 60D'si dışında tüm HD modellerini kullandım, kullanıyorum. 5D dışında diğerlerinin sensörleri aynıdır ve aralarında olduğu iddia edilen farklar sadece üretim hattı ve partisi kaynaklı farklardır. Videolarda hepsi aynı işlemciye gömülü aynı codec'ten geçer ki sonucun farklı olması neredeyse mümkün değil. İki ayrı 600D arasında da farklar olabiliyor. Boşuna kişisel kullanım için fazla para vermeyeyim ve ayrıca dağa bayıra bisikletle vb gidince taşıması kolay olsun diye o nedenle o zaman en hesaplı video modeli olan 600D almaya karar verdim. Yol düşünce daha ucuz diye Tokyo'dan aldım ve Kiss modelidir. Sonra Çin üretimi 600D ile beraber denedim ki Çin üretiminde biraz daha netlik kaybı var gibi geldi. Fark var ama çok çok az ve ancak aynı ortam ve lens ile deneyince görülebilir. SIcak ortamda çalışmak durumu söz konusu oluyor ve house'a ait bir 7D ve bir de 5D Mk ii'nin sıcaktan bozulduğunu biliyorum ama benim makina bozulmadı. 7-8 ülkede yanımda gezdi, hala zımba gibi. Japon'dan şaşmamalı. 🙂

600D serisi kompaktlık açısından iyi ama foto için netlik noktaları 60D ve 7D'ye göre daha az. O nedenle bir noktadan sonra ciddi çalışmalar için yeterli olmayabilir. Ama fotoya yeni başlıyorsanız fazlasıyla tatmin edecektir. HD video da cabası. Ayrıca çekim seriliği de diğerlerine göre daha düşük. Bunlar biline. Bir bayanın kendi fotosunu çekeyim diye bana verdiği 60D'yi 1-2 dakika bahaneyle kurcaladım ama bana biraz odunsu geldi. Zaten uzun süre 60D'nin ne amaçla var olduğunu anlayamadım çünkü ML varken 600D aslında 7D'den bile üstün oluyor. O nedenle de 60D anlamsız bir ara makina gibiydi. 7D uzun süre ML kullanamayınca o zaman yavaş yavaş 60D kendini üst makine konumunda buldu gibime geliyor. Yani gövde kısmen daha kaliteli. O nedenle 5D eskidiği için, 7D ML kullanamadığı için 60D ilginç biçimde Canon'un en üst modeli haline geliverdi. 7D artık ML kullanabiliyor (tam olmasa da) ve bu nedenle sanırım 8D çıkmadığı sürece yavaş yavaş trend 7D'ye dönecektir. 7D fotoğraf için çok sıkı makine. 1D ile bile yarışıyor çift işlemci ile.

Gönderildi : 01/12/2012 2:23 am
(@halostendap)

Doğru hep söyledin ama ben ancak bu sonuncuda anlayabildim, teşekkürler Fulgura, bıkmadan usanmadan anlattığın için.

Gönderildi : 01/12/2012 3:11 am
(@ilkersn)

Bazen bıkçak sanıyosun yok bıkmıyo abi adam anlatıyo 😀 seviyor adam bişeyler paylaşsın insanlara bişeyler öğretsin.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 01/12/2012 3:16 am
(@fulgura)

Yok estağfurullah. Sen istediğini yine yap. Yanlış anlamayın, sonuçta bunlar alettir. İstediğinizi, paranızın yettiğini alın. Hatta APS-C'den nefret edip 5D alın; elbette birçok açıdan avantajı olur ama şimdi dünyada bunca film elimizdeki APS-C sensörünün 1.6'sına denk ile çekilmişken artık kafamıza takılan şeyler bunlar olmamalı. Sinema dünyasında kimse full frame kullanmadı.

Bence kamera konusunda tartışma çok uzuyor. Alın 550D'yi, çekin filminizi. En iyi kamera en çok kullanılandır. Öbür türlü çantasında bekleyen, el sürmeye kıyamadığın bir aleti almanın anlamı yok. Tamircinin tornavidası, anahtarı kirli olur. En profesyonel fotoğrafçılara bakın; hepsinin makinesi emektar, boyaları dökülen, uçları çatlamış makinedir. Adam onunla ödüller alır. Yoksa birçok kişi bir heves DLSR alır, evde çantada bir sonraki yaş gününü bekler. Alın gitsin efendim...

Ek: Bazen bıkıyorum da o da olmuyor. O daha kötü geliyor. Yine de bu soruları daha pratik cevaplamanın bir yolu olmalı.

Gönderildi : 01/12/2012 3:20 am
(@kezzap)
Admin

Ek: Bazen bıkıyorum da o da olmuyor. O daha kötü geliyor. Yine de bu soruları daha pratik cevaplamanın bir yolu olmalı.
Eski başlıklara yönlendir abi, aynı soruya elli cevap veriyorsun bazen.

Gönderildi : 01/12/2012 3:56 am
Sayfa 1 / 3
Paylaş: