Forum

[Sabit] Canon 5D Mark III

62 Gönderi
15 Üyeler
0 Likes
23.2 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Şu karşılaştırmayla başlayalım.

http://filmmakersmemory.wordpress.com/2014/09/08/product-review-nikon-d810-vs-canon-mark-iii-by-the-slanted-lens/

 
Gönderildi : 09/09/2014 4:29 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Şu anda Tayland'da çekilmekte olan bir Zombi filmi. 5D Mark iii ile RAW olarak çekiliyor ve görüntü kalitesi konusunda bir fikir versin diye koyuyorum. Bazı yerlerde ışıklandırması sinematik olmaktan çok biraz daha dizivari olmuş ama gerisi güzel. Film seneye çıkacakmış.

[vimeo] http://www.vimeo.com/102057383 [/vimeo]

http://www.vimeo.com/102057383

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 28/11/2014 3:45 am
(@hitech)
Gönderi: 0
 

Fulgura bağlantıda sıkıntı var sanırım.

 
Gönderildi : 28/11/2014 5:09 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Mark 3 HD Raw çekiyor değil mi, çözünürlük kaybı yok.
Ne kadar süre çekiyor? CF karta değil mi bir de?

 
Gönderildi : 28/11/2014 6:33 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Mark 3 HD Raw çekiyor değil mi, çözünürlük kaybı yok.
Ne kadar süre çekiyor? CF karta değil mi bir de?

Evet ve zaten tek özelliği de bugün bu. Yoksa Canon geride kaldı ve yavaşça dslr video pazarından elini çekiyor gibi.

Mark iii üzerinde hem SD hem CF girişi var ama RAW sadece CF ile mantıklı. Süre sıkıntısı yok yani kartı gittiği kadar yani buffer sorunu yok. Yukarıdaki video linkini gücelledim ve bakarsanız kalitesini görürsünüz ama lensler de cine lens bu arada.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 28/11/2014 6:40 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Canon'un elini çekme emareleri diyorsun yani bu son rezaletleri için. 5d mark 3 ve 7d mark 2'den bahsediyorum rezalet derken. Neredeyse hiçbir şey geliştirmeden makina sürüyorlar piyasaya.

Samsung'tan bir şey beklemek lazım mı onu sorguluyorum, mesela NX1'i paylaşır oldu millet, GH4 ile kıyaslıyorlar.

Onun dışında 3000 TL civarı için panasonic mantıklı, fiyatı arttırabiliyorsan, 10.000'i aşabiliyorsan (SSD vs. ile) Blackmagic 4K diyorum ben. Ara fiyatlardaki kameralara o parayı vermeye değeceğini düşünmüyorum. (Örneğin 7.000 TL civarı Sony a7s için fazla bir rakam.)

 
Gönderildi : 28/11/2014 6:47 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

O rezaletten öte, adamlar 7D mark ii'ye hiçbir video özelliği eklemediler (hala 2-3 yıl önceki kalite var), Mark iii için işin tamamını (RAW) ML'ye attılar ve ille de video çekeceksen EOSlara, C serisine geçeceksin diye diretiyorlar. Aynasız piyasasında da adam gibi ürünleri yok. Hatta ve hatta 5D Mark ii ile başlattıkları film olayına destekleri (İngiltere ve Almanya merkezli video etkinlikleri) sonlandırdılar. Yani kendi icat ettikleri alanı terkediyorlar. Canon lensleri olmasa ciddi müşteri kaybedecekler.

Samsung'u çok takip edemedim ama NXler hakkında da iyi şeyler söyleniyor ama Samsung biraz daha kendini ıspatlamalı bu alanda. Sonuçta pro video konusunda pek ürünleri ve geçmişleri yok. Aşağıdan giriyorlar piyasaya.

Esas güzellik Panasonic cephesinde. Adamlar GH4 kalitesini eksik özelliklerle de olsa alt ürünlerine dağıtmaya başladılar. GH4 de düşmeye başladı son günlerde. Şu anda Japonyadan 1500 dolara kargo dahil geliyor.

BM cephesinde durum belirsiz. Mevcut kameraların 2. versiyonlarını bekliyoruz hala bakalım ne olacak.

A7s yerine GH4 hala çok iyi. ISO performansı dışında A7Snin bir artısı yok GH4 üzerine. Hem de hala 4K ve 10 bit olayı yok. GH4 şu anda en ideal seçim hala. 10.000 TL bence amatör için üst limit olmalı ki ben amatörlerin 5000 üstünü bile zorlayabileceğini sanmıyorum. İnsanımızın gelir durumu ne ki sadece kameraya 5000 TL verebilsin? O nedenle de bu max 2000TL piyasasındaki gelişmeler çok umut verici. 3000TL verip GH4 alamayan adam belki 2000TL'ye LX1000 alır, tek lensle devam eder. 2000TL altına dslrler hala amatör için ideal ve hem elden çıkarabilir hem de çift amaçlı kullanılır. İkinci el GH2ler bile muhteşem.

Bir ara aklıma böyle bir amatör sinemaya giriş listesi oluşturmak gelmişti. Yani kamera, ses, ışık ekiipman listeleri oluşturup bunları max. 1000TL, 1000-2000 TL vb bloklara bölmeyi düşündüm ama TL bazında pek yerinde durmaz bu rakamlar ve ben de Türkiye piyasasını pek takip edemiyorum diye kaldı.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 28/11/2014 7:07 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

5D MArk iii ve raw ile çekilen bir film incelemesi.

https://fulgurafilm.wordpress.com/2015/04/12/5d-mark-iii-raw-ve-the-black-death/

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 12/04/2015 5:19 am
(@homeros)
Gönderi: 0
 

Bana bu tür girişimler biraz kişisel reklam amaçlı gibi geliyor. Yani hiçbir aklı mantığı yerinde bir insan 3-4 tane Canon cine prime lense 4000'er dolar harcayıp ona buna para yatırıp, gidip filmi ML Raw ile tehlikeye atmaz. Tamam çok güzel ucuz bir alternatif, görüntü şukela ama akıl var mantık var git o parayı BMPC 4K'ya yatır. Aynı lensler, ekstra bir taneden sadece geniş açı alacaksın. Zaten 800 ISO'nun üstüne çıkmıyoruz demişler, o durumda bir ışık avantajı falan da yok Mark III'ün. Bu neyin kafası anlamıyorum. Geçen gün bir arkadaş vardı ya Türkiye'nin ilk foley ile yapılan kısa filmini çektim diye, onun daha geniş çaplı bir versiyonu gibi. Dünyanın ilk ML Raw uzun metraj filmini çektik. Tamam çektiniz de ne gereği var?

iPhone ile film çekildi, webcam ile çekildi, Zoom'un şimdi kameralı mikrofonu birşey çıkıyormuş onunla çekilir, telefonun ön kamerası ve selfie çubuğuyla çekilen çıkar yakında.. Bak bu fena değilmiş, denişik bir fikir... Ama işte o teknik detayın bir amaca hizmet etmesi lazım, sanatsal veya teknik gereklilik açısından. Yoksa bana çok boş beleş geliyor.

 
Gönderildi : 13/04/2015 6:52 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Sanırım kameraların ve lenslerin kiralık olması burada bir faktördür. Tayland'daki durumları bilemiyorum ama maddi durumu çok da iyi bir ülke değil ve oradaki adamın da yüksek kaliteli kameraya erişimi bir Türk'ünkinden farklı değil. Kore, Japonya ve Tayvan farklı. Belki 3 adet 5D Mark iii ve lens kirası ellerinde elde edebilecekleri en ideal opsiyondu. Büyük olasılıkla bir sonraki projeleri böyle olmaz ve bu da ilk adam gibi profesyonel projeleri. Yani bizde de gidip ilk zombi filmini makul imkanlarla çeken ve sonra Alexalar ve tam donanımlı BMlere yönelen yönetmenler olacaktır.

Bu arada bu adamlar ne yaptıklarını bence çok iyi biliyorlar. BTSlerini izleyince adamların Hollywood usulü blocking yapmayı bildiklerini görüyorum. Çok iyi planlar yapmışlar. Kamera kullanmayı çok iyi biliyorlar. Belki de bu proje arkasında yapımcı desteği yok ya da sınırlıdır ve o nedenle böyle yöntemlerle hareket etmek durumunda kaldılar. Yani aslında kendileri de biz ilk Mark iii raw filmini çekiyoruz diye atlamamışlar ortaya.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 13/04/2015 5:23 pm
(@delal)
Gönderi: 0
 

Holywood usulu blocking nedir ? 🙂

http://vimeo.com/melihdelal

 
Gönderildi : 24/07/2015 5:45 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Işığı, ışığı yönlendiren, kesen panelleri vs nereye koyacağız, kamerayı nereye koyacağız, nereye hareket ettireceğiz, sahnede kim ne yapıyor, nereye yürüyor vs. planlaması kısaca.

 
Gönderildi : 24/07/2015 11:39 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Kezzap aslında beklemektense 5D Mark iii alıp işe başlayabilirsin. Hem full frame hem raw var hem düşük ışık için iyi hemelindeki dslr altyapısına (rig vb) uyar. İstediğin zaman da satar ve üstüne koyup Ursa mursa alırsın. Bilinen kamera olduğu için satılır. Ursa falan alırsan adam etmen için ve işlemen için zaman gerekecek. 5D ile çok sıkılırsan 8 bit, istersen de başka kamerada olmayan 14 bit raw alırsın. Harici kayıtçıya falan gerek de yok. Sadece hızlı kart lazım. At çantana git istediğin yere. Beni bile arada bir cezbediyor raw yüzünden ama ne GH42ü bırakırım ne de Pocketi çu anda. Benim olsa raw dışında çalışmam ama şu anda 8 bitin bile hakkını en iyi veren kamera. Tek eksiği (ki olmasa da olıur) 4K.

Edit: Biz bakmazken adamlar bu kameradan da 4K raw almışlar bile yahu.

Edit 2: Upscale imiş ama yine de güzel.
Fulgura başka bir başlıkta şöyle bir mesaj atmıştı.
Aklımı çelmemiş gibi yaptım, ama çeldi.
Yukarıda rezalet dediğim kamerayı da Magic Lantern ve Fulgura sayesinde olasılıkların arasına alıyorum. (Ki Canon tarafının hala rezalet olduğunu söyleyebilirim. Şimdi Mark IV çıkacak ona 4K ekleyecekler herhalde ama fiyatı yaparlar 3500 dolar 8-bit kameraya, neyse ki lantern var. )
9000 TL'ye sıfır body bulunuyor. (Sahibinden de sıfır 6000 TL civarına da var ama refurbished'dir o.)
Sabaha kadar videolarını izledim youtube'ta. Özellikle HD görüntü olmasına rağmen %300 crop ile bu keskinliği vermesi beni 4K konusundaki takıntımdan bir anda vazgeçirdi.

Bbence HD için inanılmaz bir keskinlik bu.
Ve genel olarak da beğendim. 14-bit abi.
Özellikle 30. saniyeden sonra siyahların durumuna bakın:

Bunun renk derinliği çok iyi:

Mavi bu kadar maviyken sarının da hiç bozulmamış olmaması nimet.

Bu da tam benim sevdiğim tarz bir video ve güzel olmuş:

Sanırım bu kamera yarattığı daha az sorun ile, şu an daha çok düşüneceğim bir kameraya dönüşecek.

Gerçekten 8-biti bile iyi yani öte yandan.
550D ile de entegre çalışır. İki kamera çalışırım.

Bu arada cinemadng sequence örneği bulabilirsem indirip çalışayım biraz üzerinde, öyle karar vereyim.
Sizin fikirlerinizi de sorarım.
Ama bulamadım, bir yardımcı olsanız. Belki ben yanlış arıyorumdur.

 
Gönderildi : 18/01/2016 6:14 pm
(@msaricay)
Gönderi: 410
 

kaç aydır fiyatların düşmesini bekliyorum mark3 cephesinde..6000 lira dan aşagıya düşmek bilmiyor :(( canon da inat gibi yenisini çıkarmıyor..tam ızdırap yeminlen.askerde şafak atmaması gibi bişey yaşıyorum

 
Gönderildi : 18/01/2016 6:47 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

kaç aydır fiyatların düşmesini bekliyorum mark3 cephesinde..6000 lira dan aşagıya düşmek bilmiyor :(( canon da inat gibi yenisini çıkarmıyor..tam ızdırap yeminlen.askerde şafak atmaması gibi bişey yaşıyorum
6000 TL'lik fiyatlardaki ürünler güvenilir mi sence?

 
Gönderildi : 18/01/2016 6:54 pm
Sayfa 1 / 5
Paylaş: