Kamerayı video moduna alıp bakıyor musunuz?
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Benim dikkatsizliğim. Ayarlar geldi sadece sadece çekim ekranındaki göstergeler yok.
disp tuşuna basarsanız o göstergeler de gelecektir.
Hey gidinin emektar 550D'si.
Onu da sattım. İnsan cidden vedalaşınca bir tuhaf oluyor.
Bu kamera çok ama çok iyi bir kamera. Parasını defalarca çıkardı. Birçok kamera kullandım. Bunun kadar memnun edeni olmadı. Umarım bundan sonraki kameralarım için de benzer şeyler düşünürüm. Benim için performans puanı 8 / 10 bu kameranın. Hala iş yapacak bir kamera.
Böyle bir kamera vardı değil mi ya 🙂 Benim de ilk kameramdı, ne rüzgardı be, hepimizi filmci yapacaktı bu küçücük şey 🙂 Bazılarımızı yapmadı belki ama hepimize yer etti bence. Umut yer ediyor insana bir şekilde.
Yeni bir çağ başlatan kamera bu cidden. Kameralarımla genelde duygusal bir bağ kurarım. Aldığımdan bu yana 10 yıla yakın geçti herhalde. Anca elimden çıkardım. Son ana kadar da aktif kullandım. Herhalde bir sonraki çağ başlatan kameralar Blackmagic 4K; 2,5K; Pocket üçlüsüdür. Yeni çağın kamerası hala belirsiz. Özelliği ne olacak ondan bile emin değilim tam. Çözünürlük yeni bir çağ başlatmak için yeterli bir özellik değil. İsterlerse 10K çıkarsınlar. Aynasız olması da kameraya çok büyük bir şey kazandırmıyor. Bakalım ne olacak.
Dediğin gibi Blackmagic'ler devrimsel son kameralar bence de Kezzap. Bu kameraların devrimsellikleri bahane bırakmamalarıydı. 550D cam gibi görüntüsü olan, alan derinliği yapabilen, lensi değişebilen en ucuz kameraydı. Blackmagic'ler de sinema disiplinine uyulduğu takdirde sinema görüntüsü alınabilecek, herkesin bütçesine uyabilecek devrimsel makineler. Elverişte çağ atlattılar kesinlikle.
Alıştığın kameranın da, ışığın da, kurgu yazılımının da yeri hep başka. Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye 850D geliyor, düşük bütçeli işler için uzunca bir süre daha iddialı bir seri olacak bence. Pocket 4K'nın body fiyatına 850D kit olarak satılacak en nihayetinde. 10 sene kullandığım Mark II'imi geçtiğimiz günlerde yeni sattım, 7 senedir kullandığım D7100'üm var, hala vazgeçemiyorum.
Canon 600d aldım elimdeki kit lens ile sinema icin görüntü oluşturulabilir ve tatmin eder mi? Lens almak şart mı ne kadar fark eder bir sinema lensi yada 50 mm lens almak.
Samyang 35 t1.5 alırsanız tadından yenmez. O pahalı gelirse söylediğiniz gibi 50mm mutlaka olmalı. Kit lens biraz sorunlu.
Bence, önce bir 5'i bir arada reflektör alın.
Samyang 35 t1.5 alırsanız tadından yenmez.
Yeni lens hedefim bu. Samyang cine seri diziyorum. 12 var, 35 sonra da 85. Lens defteri böylece uzunca bir süre kapanacak diye umuyorum.
Elimde sigma 18-35 olmasaydı koşa koşa alırdım ben de KEzzAP
85mm'yi düşünüyorum tabi.