Forum

[Sabit] Canon 550D

568 Gönderi
77 Üyeler
0 Reactions
115.2 K Görüntüleme
(@fulgura)
Gönderi: 0

Sorun değil. Gönüllü, istekli ve arzulu herkese yardıma hazırız. Teknik dili pratiğiniz geliştikçe öğrenirsiniz.

Laptopu monitör olarak kullanabilirsiniz. Kadraj için işinize yarar ama kablo uzunluğu vb sorun olabilir. Netlik yaparken biraz zorlanabilirsiniz. O nedenle ML ile beraber kullanım yerinde olabilir. ML'nin magic zoom ve focus peak özellikleri tam olarak göremediğiniz şeylerin de net olduğundan emin olmanızı sağlıyorlar. Önce monitör işini halledin sonrası kolay.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 07/12/2013 9:22 pm
(@desert333)

valla kolay değil tam olarak beş yıldır kafamda film çekiyorum ama ekipmanlarımı toplamış değilim. şu kayık filmini gördüm 550d ile çekilen içim gitti

Gönderildi : 07/12/2013 10:05 pm
(@desert333)

pardon kaşık filmi diyecektim hemde yönetmenin ilk filmi imiş uzun metraj!

Gönderildi : 07/12/2013 10:10 pm
(@desert333)

fulgura imaj dosyasını cd ye yazıp laptop da kurmak iyi hoş da dvd oynatıcısı olmayan netbook larda nasıl dslr eos utility programı kurulup netbook monitör olarak kullanılabilir? netbook a kurma şansım var mı yani?

Gönderildi : 24/01/2014 5:20 pm
(@fulgura)

Gizmo ya da Daemon Tools Lite gibi bir sanal sürücü yazılımı yüklerseniz o ISO dosyasını sanki bir CD imiş gibi sisteminize tanıtabilirsiniz. Olmazsa yazdığınız CD'yi sürücüsü olan bir laptopa takın ve içindeki dosyaları flash ile netbooka aktarıp yükleme yapın.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/01/2014 2:10 am
(@desert333)

teşekkürler fulgura. bu arada ö.m kapalı olduğu için buradan yazmak durumunda kalıyorum. şu sıralar fulgurafilmi takip ediyorum. magic latern yüklemem şart benim. ama hala müphem tereddütler yaşıyorum maalesef.

Gönderildi : 25/01/2014 3:10 pm
(@fulgura)

Teşekkürler. Elimdeki işler biraz azalınca bloga geri döneceğim. ML yüklemekten çekinmeyin.

ML bu aralar atılım yaptı ve Canon sensörünü mod edip dinamik derinlikte artış sağladılar. Yeni sürümü merakla bekliyoruz. 5D mk iii için çok güzel artış var ama 550D ve 600D için de kısmi iyileşme mevcut.

Gönderildi : 25/01/2014 8:51 pm
(@desert333)

Kafama koydum yükleyecem. aslına bakılırsa ben ml yi bir tecrübelinin yanımda olmadığından yüklemeye korkuyorum galiba. yeni bir soru işareti doğdu. raw video diye birşey var. acaba yeni ml sürümünün çıkmasını mı beklemeliyim. raw video yapabilme 550d için kullanılan eski ml sürümünde mevcut mu? tragic ml denilen durum raw video çekebilme hadisesi mi? bloga dönmeniz temennisiyle.

Gönderildi : 26/01/2014 3:33 am
(@fulgura)

Raw esasen Tragic Lantern denen türevde var ama pek önermem 550D ile. Çok hızlı kart lazım ve kayıt süresi 8sn kadar. Standart ML yükleyin ve öğrenmeye çalışın olabildiğince.

Gönderildi : 26/01/2014 4:05 am
(@desert333)

Tamamdır o halde öyle yapayım. yazılarınızı bekleriz.

Gönderildi : 26/01/2014 1:20 pm
(@kezzap)
Admin

Bugün makinaya bir sıkıntı yaşadım. Içinde ML yüklü Sandisk kartım dolunca transcendi taktım. Onda da Ml var. Açılmadı makina. Kart sorunlu sanırım diyerek Sandiski taktım. Hop yine çalışmadı. Bir süre çalışmaz halde durdu. Batarya değiştir bilmem ne. Yok. Kartsız açıyorum yine yok. Aha bozuldu dedim. Ümidi kestim derken Sandisk ile denedim açıldı. Sonra sorunun kaynağını keşif için yine transcendi taktım. Çalışmadı. Hemen Sandiski taktım. Yine çalışmadı. Yani çalışmayan sd kartı taktıktan sonra çalışan kartı takınca çalışmıyor. Öyle olunca pili çıkartıp biraz bekleyip de takmak gerekiyor makinayı çalistirabilmek için. Neden acaba?

Gönderildi : 06/08/2014 2:25 am
(@fulgura)

Her şeyi normal yani ML olmayan şekilde bir de dene. Sorun yaşamazsan, sorun ML yüklemeden kaynaklanıyordur. Her kartına tekrar temiz ML yükle ve bir daha dene.

Sorun yine varsa kartlardan şüphelenmeli ki o sorunlu karta odaklan.

Bence sorunlu kartını PC'de formatla ve sonra temiz ML yükle ve bir daha dene.

Aynısı olursa bu kez low-level format at karta ve temiz ML ile dene.

Yine olursa önce low-level arkasından exFat formatla ve bir daha dene.

Gönderildi : 06/08/2014 2:32 am
(@osmanxx)

Bu videoda 550d'de daha gelişmiş ayarlar var. Ben de hiç biri yok. Video çekim ekranındaki hiçbir ayarlar yok. Yazılım mı yüklemem lazım?

Gönderildi : 15/11/2016 4:43 pm
(@fulgura)

Standart ayarlar gibi gözüküyor. Sizinkinde hangiler yok? Belki basit bir firmware güncellemesi ile halledersiniz.

Gönderildi : 15/11/2016 4:51 pm
(@osmanxx)

Menüde sadece 5 adet ayar var yukarıda gözükenlerden ve video ile ilgili hiç bir ayar yok.

Gönderildi : 15/11/2016 4:56 pm
Sayfa 37 / 38
Paylaş: