Forum

[Sabit] Canon 550D

568 Gönderi
77 Üyeler
0 Reactions
115.5 K Görüntüleme
(@fulgura)
Gönderi: 0

Canon ile gelen CD imajıdır.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 22/10/2012 4:10 am
(@halostendap)

tamamdır, bunu boş bir cd ye yazdırınca, canon'un verdiği cd den benim de olmuş olacak, anladım, teşekkür ederim 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 22/10/2012 4:15 am
 Gcmn
(@gcmn)

http://www.mediafire.com/file/6vpw5igm7j01axo/CanonEOS241W.iso " onclick="window.open(this.href);return false;

Tesekkurler Fulgura yine imdata yetiştin..

Gönderildi : 22/10/2012 5:01 am
(@halostendap)

http://www.mediafire.com/file/6vpw5igm7j01axo/CanonEOS241W.iso " onclick="window.open(this.href);return false;

Tesekkurler Fulgura yine imdata yetiştin..

vallahi öyle, şakkadanak yapıştırdı linki 😀
de ben bu sefer de 550d yi pcye bağlayacak kabloyu bulamadım. belki de hiç bulamayadabilirim, hiç kullanmayacağımı düşünerek sallamadıydım kabloyu ahh...

not: Fulgura oradan bi kablo atarsan ben de buradan tutarsam hiç şaşırmayacağım 😀

Gönderildi : 22/10/2012 5:13 am
(@fulgura)

Selam

O kablo büyük olasılıkla evinizde vardır. Bir USB harddisk kablosunu deneyin.Yana tırnaklı olan ve en yaygın bulunan USB bağlantı türüdür. Hemen her harrdiskin yanında gelir.

Soldan ikinci olanı olmalı.

" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 22/10/2012 2:09 pm
(@halostendap)

Selam

O kablo büyük olasılıkla evinizde vardır. Bir USB harddisk kablosunu deneyin.Yana tırnaklı olan ve en yaygın bulunan USB bağlantı türüdür. Hemen her harrdiskin yanında gelir.

Soldan ikinci olanı olmalı.

" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

evet sağolasın Fulgura, eşim kaldırmış kabloyu sağolsun, hanımlar olmasa halimiz harap, Türk gelenek ve görenekleri çerçevesinde savurgan yetiştirildik doğal olarak, değişmeye çalışıyorum ama uzun bir süreç gerektiriyor 🙂

Gönderildi : 22/10/2012 4:15 pm
(@velfecir)
Gönderi: 81

Arkadaşlar 550D için kısa bir soru...

Video modunda , kamerayı manuel olarak kullanınca , shutter hızını 1/60 tan daha aşağıya çekemiyorum.
Lakin , auto yapınca , kendisi 1/30 gibi bir değer yapabiliyor ortam ışığına göre.
Bu nasıl iş anlamadım.
Daha düşük değerlere nasıl inebilirim acaba?

Mesela ,
f5.6 - iso200 - 1/60 ayarlarında bir video çekmek istiyorum.Fakat görüntü biraz karanlık oluyor.İso yu arttırmak istemiyorum.
Auto yap diyince , F5.6 - iso400 - 1/30 yapıyor. Aydınlık ama kumlu görüntü.

Şimdi madem 1/30 a düşebiliyor neden manuel de ayarlayamıyorum?

Gönderildi : 01/12/2012 7:56 pm
(@fulgura)

Kendiniz söylemişsiniz: Auto modunda makine ISO'yu arttırır ve bunu dengelemek için de kafasına göre enstantane ayarı belirler. Manueldeki değerler daha tutarlıdır çünkü auto'da değerler devamlı değişir.

Gönderildi : 01/12/2012 10:21 pm
(@paciente)

Arkadaşlar 550D için kısa bir soru...

Video modunda , kamerayı manuel olarak kullanınca , shutter hızını 1/60 tan daha aşağıya çekemiyorum.
Lakin , auto yapınca , kendisi 1/30 gibi bir değer yapabiliyor ortam ışığına göre.
Bu nasıl iş anlamadım.
Daha düşük değerlere nasıl inebilirim acaba?

Mesela ,
f5.6 - iso200 - 1/60 ayarlarında bir video çekmek istiyorum.Fakat görüntü biraz karanlık oluyor.İso yu arttırmak istemiyorum.
Auto yap diyince , F5.6 - iso400 - 1/30 yapıyor. Aydınlık ama kumlu görüntü.

Şimdi madem 1/30 a düşebiliyor neden manuel de ayarlayamıyorum?
Sanırım sadece full hd modunda 30'a düşebiliyorsunuz.

Gönderildi : 14/02/2013 9:16 pm
(@fulgura)

650D derken 700D de cikti. Yine ayni kamera.

Gönderildi : 19/04/2013 3:31 am
(@desert333)

Canon'un disk imajı nette mevcuttu. Biraz ararsanız bulursunuz.

Dun aksamdan bu yana arıyorum bisey bulamadım. mevcut olanlar zaten bulunan programı yine orjinal cd yardımı ile güncelleştirmek başka bişeye rastlayamadım.

Fulgura kardeşim ben bunu indirdim ama çalıştıramadım. acaba 550 d yi bağlayıp mı çalıştırmak gerekiyor? laptopa görüntüyü aktarmam şart bütçe olmadığı için mümkünse bir yorum yapabilir misin?

Gönderildi : 06/12/2013 4:27 pm
(@fulgura)

Çalıştıramadım derken kastınız nedir? Program kurlamadı mı, kuruldu da mı çalışmadı, çalıştı ama kamerayı mı görmedi? Kameranızı bilgisayara USB ile bağlayıp açın, sonra da programı çalıştırın. Tam olarak ne oluyorsa onu söyleyin, devamına ona göre bakalım. Kolay gelsin.

Gönderildi : 06/12/2013 9:10 pm
(@desert333)

ilginiz için teşekkürler öncelikle. sizin verdiğiniz linkten girip o programı masa üstüne indirdim. ancak usb ile makineyi bağladım maalesef çalıştırdım hata veriyor açılmıyor. program CanonEOS241W adıyla indi. tıklayınca hata veriyor ne yapmalıyım acaba? bu arada sizin fulgurafilm diye bir siteniz vardı galiba oradan magic latern programına bakıyorum da yapsam mı yapmasam mı diye kuşku içindeyim ne önerirsiniz? ve ayrıca cinestyle adlı programı kurmak ML ile kullanılabiliyor mu fark nedir ? Ah keşke sizin gibi bir akrabam yakınımda bir arkadaşım olaydı ah..

Gönderildi : 07/12/2013 4:20 pm
(@fulgura)

Eğer o linki indirdiyseniz, o bir imaj dosyası. Yani o CD imajını bir boş CD'ye yazmalısınız. Ya da Daemon Tools, Magic ISO, ISOhunt vb bir program ile o imaj dosyasını sisteminize takmalısınız (mount). Doğrudan indirdiğiniz dosyaya tıklarsanız çalışmaz. Sanal CD'yi gerçek CD yapınca kurabilirsiniz. Kurduktan sonra program çalışacak ve o zaman kameranızı tanıyacak.

ML konusunda yazdıklarımı kurulum aşamasından itibareb adım adım takip ederseniz sorun olmaz. Yukarıdaki sorunu çözdükten sonra ML'yi kurabilir ve kılavuzu okuyarak öğrenebilirsiniz. Temel becerileriniz biraz gelişince kurmanızı öneririm. Birden ağır gelebilir. Cİnestyle program değil, kameraya kurulan bir çekim profili. Size kullanmanızı önermem çünkü sonrasında önemli miktarda iş sizi bekler ve o da şu anda fazla gelebilir.
Bu forum başta olmak üzere ortada önemli miktarda bilgi var. Bunları takip ederseniz kısa sürede kafanızdaki sorular çözülecektir.

Gönderildi : 07/12/2013 7:33 pm
(@desert333)

Tamam yarın inşallah bir cd alıp yazdıracağım ve kurmaya çalışacağım. kameramı tanırsa şayet laptopu lcd monitor yerine kullanabilirim değil mi? bu arada benim gibi 1. seviye bir amatör ile uğraşmak size zaman kaybettiriyor eminim ama kısa film çekmeyi çok istiyorum. bu yüzden teknik dilden yoksun oluşumu hoş görün. sizler gibi bilirkişilerden yalın bir dille bilgi almak benim için gerçekten önemli

Gönderildi : 07/12/2013 9:12 pm
Sayfa 36 / 38
Paylaş: