Forum

[Sabit] Canon 550D

568 Gönderi
77 Üyeler
0 Reactions
115.4 K Görüntüleme
(@mtnrdgn)
Gönderi: 0

Daha az kar etmeye razı olduğu için. Bu sitelerin hiçbiri stok tutmuyor. ana distibütörden ürünleri rss ile çekiyor, listeliyor ve kafasına göre kar koyuyor. kısaca ucuz iyidir.

Gönderildi : 10/02/2012 12:10 am
(@fastclick)

Ya benim kafama takılan şeylerden biri şu. Sanal Reyonum denilen yer en ucuz mesela. 1450 Canon 550D. Garantili...
Nasıl yani? Niye?

Canon Eurasia garantili olmayanlarada garantili yazıyorlar ancak Türkiye'de geçerliliği olmuyor. Bu tür kelime oyunlarına da dikkat etmek lazım. Ben garantili görünen garantisiz almak yerine gittim direk spot aldım. Çok daha ucuz, aynı oranda garantisiz. Hatta Hayyam'dan aldığım dükkan 1 yıl dükkan garantisi veriyor. Dükkan garantiside neymiş diyebilirsiniz ama hiç garanti olmamasından iyidir.

Gönderildi : 10/02/2012 2:01 pm
(@mtnrdgn)

Türkiye'de yasal olarak bir ürünü garantisiz satmak diye bir şey yok. O spot denilen ürünler bavulla ülkeye sokulan ürünlerdir. Bir ürün faturalı satıldığı anda garantildir. Faturasız e-ticaret yapmaları zaten mümkün değil. Bazen paralel ithalat olabiliyor yani ürünü türkiye distirbütörü değil de başka bir firma ithal ediyor. O zaman ithal eden firma Türkiye'de geçerli bir garanti veriyor, vermek zorunda.

Ayrıca böyle binlerce ürün satan online mağazaların yurtdışında bavullarla ürün getirip e-ticaret ile satmaları mümkün değil hepsi ana distribütörden alıyor. Bu denli küçük firmaların böyle büyük stoklarla çalışması imkansız.

Gönderildi : 10/02/2012 2:16 pm
(@kezzap)
Admin

Evet aslında kafamdaki sorular tartışılmış.
Acaba diyorum bunlar da mı stoktan alıyor e-ticaret sitesinde satıyorlar falan gibi.
Sağolsun mtnrdgn aydınlatmış.

Gayet ucuza bulunabiliyor internet üzerinden Canon 550D mesela şu aralar.

Ama o ürünü satan siteyi araştırdığımda baya da bir kötülendiğini görüyorum.

Mesela hepsiburada.com'da ucuza Canon 550D var, ama sağda solda yorumları okuyunca. Amanın diyorsunuz uzak durayım. Gidip elden garantili almak bana her zaman daha mantıklı geliyor. Ama bir yandan da internet üzerinden olan fiyatları kaçırmak... Alpay Erdem'in dediği gibi. Aklımı çıldıracak gibi oluyorum. 🙂

Gönderildi : 10/02/2012 2:51 pm
(@fastclick)

Türkiye'de yasal olarak bir ürünü garantisiz satmak diye bir şey yok. O spot denilen ürünler bavulla ülkeye sokulan ürünlerdir. Bir ürün faturalı satıldığı anda garantildir. Faturasız e-ticaret yapmaları zaten mümkün değil. Bazen paralel ithalat olabiliyor yani ürünü türkiye distirbütörü değil de başka bir firma ithal ediyor. O zaman ithal eden firma Türkiye'de geçerli bir garanti veriyor, vermek zorunda.

Ayrıca böyle binlerce ürün satan online mağazaların yurtdışında bavullarla ürün getirip e-ticaret ile satmaları mümkün değil hepsi ana distribütörden alıyor. Bu denli küçük firmaların böyle büyük stoklarla çalışması imkansız.

Okuduğum bir yazıda firma isimleriyle birlikte açıklanmıştı ancak tam hatırlayamadığımdan şimdi yazamıyorum. Faturalı satılan her ürünün garantisi var dediğiniz gibi. Türkiye'de garanti vermek zorunda olduğu için "sırf zorunda olduğu için" garanti veren 1-2 dağıtıcı firmadan bahsediliyordu. Keşke isim isim hatırlasaydım ama hafızam çok zayıf. Yani evet bir garanti var ancak nerde ve kim bu garanti işte sorun orda. Garantiye çok işi düşmüş birisi olarak (Kamera hariç) diyorumki çok iyi kaliteli bir garanti yalnızca garantidir. Az kaliteli garanti ise hiç garantidir.

Gönderildi : 10/02/2012 3:17 pm
(@mtnrdgn)

Okuduğum bir yazıda firma isimleriyle birlikte açıklanmıştı ancak tam hatırlayamadığımdan şimdi yazamıyorum. Faturalı satılan her ürünün garantisi var dediğiniz gibi. Türkiye'de garanti vermek zorunda olduğu için "sırf zorunda olduğu için" garanti veren 1-2 dağıtıcı firmadan bahsediliyordu. Keşke isim isim hatırlasaydım ama hafızam çok zayıf. Yani evet bir garanti var ancak nerde ve kim bu garanti işte sorun orda. Garantiye çok işi düşmüş birisi olarak (Kamera hariç) diyorumki çok iyi kaliteli bir garanti yalnızca garantidir. Az kaliteli garanti ise hiç garantidir.

Esasında firmanın ne kadar kaliteli olduğunun da önemi yok. Çünkü bir firma sattığı üründe bir sorun olursa bunu 30 gün içinde (15. günde yedeğini vermek şartıyla) çözmek zorunda.
Çözmezse internet üzerinden sanayi ve ticaret il müdürlüğünüe bildiriyorsun ve firma için kabus dolu günler başlıyor. Ayrıca internetten aldığın bir ürünü hiçbir gerekçe göstermeden iade edebilirsin. kabul etmezlerse yine işleri zor. Ama dükkandan aldığın ürünü mazaretsiz iade edemezsin. o yüzden internet yine daha güvenli.

Ayrıca bir ürünü nerden alırsan al ana distribütöre götürünce daha iyi hizmet veriyor diye birşey yok. hatta ben çok kötüleriyle karşılaştım. Samsung mesela. Koca marka güvenilir falan zannedersin ama benim bozunlan televizyonumu 3 ayda tamir edemeyince sanayi müdürlüğüne şikayet edip denetlemesini sağlamıştım. Para cezası aldılar. Ha benim mağduriyetim çözülmedi ama ceza aldılar en azından.

Gönderildi : 10/02/2012 3:33 pm
(@kezzap)
Admin

İstanbul'da şuradan al kamera alacaksan, süper mekan dediğiniz bir yer?

Gönderildi : 05/03/2012 6:14 pm
(@berkincelik)

Hayyam pasajı olabilir, bende yarın obkektif almak için gitmeyi düşünüyorum.

Gönderildi : 02/04/2012 1:54 am
 Gcmn
(@gcmn)

Arkadaşlar 550d için ML yüklemek istiyorum ancak program cdlerini Turkiye de unutmusum suan Hollanda dayım. Guncelleme yapmadan ML yüklenmiyor sanırım ve ben aldıgımdan beri 3 aydır hiç güncelleme yapmadım. canon sitesinden utility adlı programı indirmeye calistim firmware için ancak cdrom a yöneliyo ve cd nin bos olmasına ragmen kayıt yapmıyo.. canon un programlarını setup olarak nereden bula bilirim

tesekkurler

Med

Gönderildi : 22/10/2012 2:41 am
(@ilkersn)

Arkadaşlar 550d için ML yüklemek istiyorum ancak program cdlerini Turkiye de unutmusum suan Hollanda dayım. Guncelleme yapmadan ML yüklenmiyor sanırım ve ben aldıgımdan beri 3 aydır hiç güncelleme yapmadım. canon sitesinden utility adlı programı indirmeye calistim firmware için ancak cdrom a yöneliyo ve cd nin bos olmasına ragmen kayıt yapmıyo.. canon un programlarını setup olarak nereden bula bilirim

tesekkurler

Med

netten indirebiliyosun f. update i onu karta atıp yapabilirsin. Ben öyle yapmıştım Ml nin kendi sitesinde direk vermiş linki zaten orjinal firmware için.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 22/10/2012 3:02 am
(@fulgura)

Canon'un disk imajı nette mevcuttu. Biraz ararsanız bulursunuz.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 22/10/2012 3:46 am
(@halostendap)

eos utility programını nereden bulabilirim, canon un stesinde updater ını bulabildim, cinemastyle için bu programı kurmak istiyorum, benim makina 2. el olduğu için cd si yok. sanırım makinayla birlikte veriyolarmış programı.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 22/10/2012 3:50 am
 Gcmn
(@gcmn)

Canon'un disk imajı nette mevcuttu. Biraz ararsanız bulursunuz.

Dun aksamdan bu yana arıyorum bisey bulamadım. mevcut olanlar zaten bulunan programı yine orjinal cd yardımı ile güncelleştirmek başka bişeye rastlayamadım.

Gönderildi : 22/10/2012 3:53 am
(@fulgura)

http://www.mediafire.com/file/6vpw5igm7j01axo/CanonEOS241W.iso " onclick="window.open(this.href);return false;

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 22/10/2012 3:57 am
(@halostendap)

http://www.mediafire.com/file/6vpw5igm7j01axo/CanonEOS241W.iso " onclick="window.open(this.href);return false;
Fulgura, abi bu eos utility programı değil mi?
araya Gcmn'in mesaj girince şaşırdım.
sağolasın.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 22/10/2012 4:08 am
Sayfa 35 / 38
Paylaş: