Dediklerin doğru ama 7D alınmaz. Birinci nedeni 550D giriş makinesi ama 7D de videoya giriş makinesi naber? Isınma problemini bu kadar sıcak ve yakından yaşamış biri olarak nasıl 7D al dersin? Kiminde ısınıyormuş da kiminde ısınmıyormuş? Nasıl emin olacaz? İki tane işlemci koyunca 7D ye ısınınca 550D ye niye tek işlemci koydu dersin? Düşünelim bunları. İkinci sebep 550D nin sensörü 7Dnin sensörüyle aynı. Aynısını takmışlar. Ve sonuncu neden arada bin dolar fark var. Ama 7D adam gibi olsaydı tabii ki profesyonel düşünceyle alınırdı. 7D yi eline aldığında hissediyorsun bunu çünkü. Geçen teknosa da gövdesi aynı bi deneyeyim diye elime aldım 500d yi hiç memnun kalmadım.
Bütün bunları esprili bir dille yazıyorum Aman kavga çıkarma başıma
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
7D video çekerken çek algılayıcı kullanıyor zaten. Aynı ısınma sorunları 550D'de de olacaktır muhtemelen.
"Ve sonuncu neden arada bin dolar fark var. Ama 7D adam gibi olsaydı tabii ki profesyonel düşünceyle alınırdı. 7D yi eline aldığında hissediyorsun bunu çünkü."
Bu hepa cümlesi olmuş, sadece yazan anlayabiliyor gerçekten bir şey anlatılıyorsa. Ben de bir şey anlamadım, sövdün mü övdün mü.
Seni ciddiye alan sen gibi olsun zaten. Bela çıkacak kafana zıçayım ben senin esprili bir dille :).
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
yok dude şu an çalışmayan adamım. ama çalışsam da canikligilin dediği çok doğru. dslr bodye yatırım yapmak anlamsız. bende 30d var. onu satıp 550d alsam foto için de daha iyi bir makine almış olurum herhalde. hatta eskisini satmaya bile değmez muhtemelen. oysa lens teknolojisi hep aynı kalıyor.
- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.
Tabii, sonra bir elinden kaçar yere düşer, çöpe atar yenisini alırsın. 7D'yi 2. kattan at bir şey olmaz.
Abarttım tabii ama sen anla gövdeye neden yatırım yapılmasını gerektiğini. Bloom yazmış blogunda, 7D'yi kaç kere düşürdüm bir şey olmadı ama 550D'nin her an kırılacakmış gibi bir havası var diye. Başka sebepler de var tabii, hele fotoğraf da çekeceğim ciddi ciddi dersen 550D hatalı bir tercih olur.
Bloomd'dan:
"Build quality is good on the T2i but not in the same league as the Pro cameras. First off weatherproofing. I wouldn’t want to get the T2i wet like my 7d does all the time, even the 5DmkII with lesser weatherproofing is still very very good at it. Have left both cameras out in the cold rain all night, have had them frost over and they work just fine afterwards. I wouldn’t do this with the T2i. Like a Mogwai, don’t get her wet. Also it’s very plasticky, as expected. I have dropped my pro cameras once or twice…oops. They survived fine. T2i…keep secure. Treat her gently!"
http://philipbloom.co.uk/2010/02/26/first-thoughts-on-rebel-t2i-550d/ " onclick="window.open(this.href);return false;
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
işlemci bahsi extreme şartlarda fotoğrafçılık için düşünülmüş bir durum. çift işlemci maximum seri hızda ve hızlı kart durumlarında hayati farklar meydana çıkarmak için var. ısınma bahsi de bu extreme şartlar için var.
sinema için sürekli steadycamda ve dikkatli kullanacak, video çekecek ve normal çalışma şartlarında kullanacak, sağnak altında korunmadan çekim yapmak durumunda kalmayacak arkadaşlar için ben 550Dnin ideal bir sinema gereci olabileceğini görüyorum. gövde 400D, 450D, 500D serisinden. yeterince güzel, hafif, ve uygun olduğunu düşünüyorum. çünkü iş sadece gövde ile bitmiyor, lens taşıma ekipmanları, kameramanın alete aşina olması gibi daha pek çok hayati faktör var.
gövdeyi 550D almak, objektif seti için bütçe ayırabilmek demek. bu da ilk sahneyi 10-20 başlatıp, hareketin içindeki geniş açıyı hissettirmek, sahildeki kahramanımıza yaklaştığımızda 50mm'e geçip arka flu, kahramanın yüz ifadesini kristal net almak demek.
10-20mm sinema için güzel bir avantaj.EF-S veya Sigma düşünülebilir, Sigma kullanmıştım gayet net ve güzel.
EF-S için daha iyi diyorlar ama daha pahalı tabi.18-55 de iş görür:)
*our AC-130 in the air
Fotoğraf için 500d düşünüyodum , napıcaz şimdi ? Bunu mu almalıyız?
E tabi
Rodriguez de 7D kullanıyor, artık siz karar verin 🙂
Ya şu x şunu kullanıyor geyikleri de baydı. O kadar uyanık geçinirsin bir de Eylem. Bu mu olacak tercih etme nedeni ?
Panavision cu tayfasına sorsan diğer tüm kameralar oyuncak diyor misal onu napıcaz.
Kamera tercihi sadece ve sadece ihtiyaçla ilgilidir.Bir daha söylemicem. 😀
Ercan aç camı atla allah pabucunu dama atsın daha ne diyeyim, bir şey demiyorum.
Sen hala atlamadın mı ? 😀
Şu 550D çıksın bir görelim hele..
Önceleri 450D peşinde iken şu ana kadar 500D alma niyetim vardı.Bu gidişle artık herhalde rota 550D'yi gösterecek.Öyle görünüyor.Zaten kısıtlı da olsa diyaframı,enstantanesi ayarlanabilen cepte taşınır boy bir kompaktım var.Ama yetmiyor bana.Fotoğrafın teknik altyapısını iyi kötü biliyorum.Bu saatten sonra SLR-like da kesmez diye sony hx1 'e falan bulaşmak istemedim.Amaç sırf hobi olunca Canon 550D fazlasıyla yeter artık sanırım.
İyi de benim anlamadığım,fotoğraf makinelerinde video çekilmesi pek tavsiye edilmeyen bir şeydi.Hele ki SLR lerde.Sensoru ısıtan, hırpalayan bir fiil olarak bellemiştim bu güne kadar.Şimdi bakıyorum da bu aletler nedense hep bir video kamera gibi video çekimi ön plana alınarak değerlendiriliyor. 😐
Bende senin dediğini düşünüyorum jupiter. Hv30 sahibiyim , son zamanlarda bakıyorum herkes artık fotoğraf makinalarına yöneliyor. 500D almayı düşünüyordum fotoğraf için , şimdi kararsız kaldım napacağım konusunda.
Çünkü böyle birşeye inanılmaz ihtiyaç var. Bizleri adaptör sıkıntısından veya pahalı kameralardan kurtarıyor bu aletler. Kurtaracak yani umarım...