Arkadaşlar dün 550D ile ilk defa uzun bir çekime girdim. Kamera yaklaşık 5 saat boyunca sürekli çalıştı. Ortam sıcaklığıda aşırı yüksekti ama ısınma hatası verip kapanmadı. Yalnız son 2 sahneyi çekerken kamerada ısındı uyarısı çıktı. Yanıp söndü ama alet kapanmadı çekimlere devam ettim. Daha sonra kapattım 20 dakika sonra açtığımda öyle bir uyarı vermiyordu.
Kısacası bu makinelerde ısınma sorunu varsa bile varsın bu şekilde olsun :).
sandisk class10 kullanıyorum bu arada bende , bilginize ...
@Desperado28, burda herkes yazmış tecrübelerini ona göre seçip al birini işte. Paradan kaçınmıyorsan class 10 al iyi bir marka olsun. Fiyat fazla gelirse sandisk extreme III class 6 20 mb/sn al, donma yaşamazsın merak etme. Bir de extreme III 16gb class 10 için 220 tl fazla, 150-180 tl arası bulabilirsin.
"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."
teşekkurler arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için 10 class alıyorum.Herkese saygılar
dslr 3 ccd den ne kadar iyi
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
herkese merhaba sonunda aldım canon 550 d'yi kit lens artı 16 gbyt extreme sdhc class 10 kartla beraber 10 taksit 2400 lira mal oldu.Yanlız tek sorunum makıneyı kullanmayı bılmedıgımden makıneyı aldıgım yer kurs verıyormus bır ay ona başvuracagım kullanma kılavuzu işime yaradı incelemeye devam edeyım.biraz uzun zamanımı alacak ama makıneyı aldım cok mutluyum.Umarım güzel şeyler yapabilirim.
kurs mu? işe yarayacağından emin değilim onun yerine zamanın nette geçirsen daha çok şey öğrenirsin:D
herkese merhaba sonunda aldım canon 550 d'yi kit lens artı 16 gbyt extreme sdhc class 10 kartla beraber 10 taksit 2400 lira mal oldu.Yanlız tek sorunum makıneyı kullanmayı bılmedıgımden makıneyı aldıgım yer kurs verıyormus bır ay ona başvuracagım kullanma kılavuzu işime yaradı incelemeye devam edeyım.biraz uzun zamanımı alacak ama makıneyı aldım cok mutluyum.Umarım güzel şeyler yapabilirim.
Yalçınlardan almışsın sanırım..
O fiyata 7D body alabilirdin.. Neyse hayırlı olsun.
*our AC-130 in the air
ankarada trıpod fotografçılıkdan aldım hepa 10 ay taksıtle vade farkı yok erkayalar garantılı 2 yıl hafıza kartı kitlensiyle birlikte sandisk estreme sdhc class 10 kartla beraber.1 ay kurs bedeva fotografcılık üzerine ben cok araştırdımda ancak bu fıyata en maulunu bulabıldım.bunun için nasıl bir trıpod alacagım veya nasıl bir lcd ekran alacağım nasıl bir mıkrofona ıhtıyacım var bılmıyorum.850 liram kaldı onunla gerı kalanını nasıl tamamlarım bılemıyorum. birde bu 1,08 versıyonu nasıl halledecem hiç bılmıyorum
ankarada trıpod fotografçılıkdan aldım hepa 10 ay taksıtle vade farkı yok erkayalar garantılı 2 yıl hafıza kartı kitlensiyle birlikte sandisk estreme sdhc class 10 kartla beraber.1 ay kurs bedeva fotografcılık üzerine ben cok araştırdımda ancak bu fıyata en maulunu bulabıldım.bunun için nasıl bir trıpod alacagım veya nasıl bir lcd ekran alacağım nasıl bir mıkrofona ıhtıyacım var bılmıyorum.850 liram kaldı onunla gerı kalanını nasıl tamamlarım bılemıyorum. birde bu 1,08 versıyonu nasıl halledecem hiç bılmıyorum
tripot ağır olsun gerisi hikaye ..elle de al yumuşak dönüşler falan ihtiyacın olan şey..en bilindik marka manfrotto...(en pahalılardan)
ekran almaya bilirisin ondan daha önce birşekilde omuzluk yapmanı almanı tavsiye ederim..... mikrofon konusu çok karışık..dslr ve ses adlı bir başlık var ordan takip edebilirsin...
ingilizce varsa learningdslrvideo.com dan yeni şeyler öğrenebilirisin..
850 tl olsa ilk lens alırdım söyliyim geniş açı ...
http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=7157 " onclick="window.open(this.href);return false; bu konu biraz yardımcı olur.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olabilrlerse sevinirim.
1-canon 550 d'de diyaframı ıso ayarlarını otomatikten manule alınabiliyormu ?
2-beyaz ayarını nasıl yapacam ?
3-1,08 versiyonu nasıl yükleriz ?
4-sesi nasıl kaparız ayrıca çekim yaparkende ses oluyor netleme yaparken bu seslerı nasıl yok edecgiz?.
5-cahilliğime verin kitapcığıda okuyorum ama en cok merak ettiğim iso ayarları ve diyafram ayarları otomatık çekıyor.manule nasıl alınıyor alnınabılınıyormu ynalış yazmıyayım.
1-Evet. Diyafram için Av'a tıkla ve üstteki tekerlekli hedeyi çevir. ISO için ise ISO'ya tıklamalısın.
2-Q'ya tıkla, LCD'de sol menüye geçicek. Tekerleği çevirdiğinde beyaz ayarını değişebilirsin.
3- http://www.vimeo.com/13164063
4-Video modundayken Menü'ye gir, 'ses kaydı'nı kapat. Ses açıkken netleme seslerini yok edemezsin. Eğer çekim sırasında netleme yapmak istiyorsan ve harici ses kaydı yapman şart.
5- 1'de yazdım.
fcakir cok tesekkurederım
d1- secenek için dedıgını yaptım lcd ekran goruntusu sım siyah oldu autoya nasıl alacam ?
ISO'yu çok düşük yapmışsındır. Aynı şekilde tekerleği çevirerek otomatiğe getirebilirsin.