O yöntemi burada da anlatsan ya McFly, bilmeyenler bulamayanlar olabilir.
Kimse bahsetmeyince sorun yaşamıyor sandım ondan yazmadım. Yöntem çok basit, 2 mono to 1 stereo dönüştürücüyü (mesela: http://www.vatanbilgisayar.com/digitus-ab-av-105-2x3.5-mm-mono-giris---3.5-mm-stereo-cikis/productdetails.aspx?I_ID=6330 " onclick="window.open(this.href);return false; ) 550D'nin mikrofon girişine bağlayıp 1 mono girişe mikrofonu, diğer mono girişe de mp3 çalar bağlanıyor. Mp3 çalarda yüksek frekanslı bir tone sesini (300 ile 500 hz arasında olabilir) sürekli çaldırarak 550D'nin gaini minimuma çekmesini sağlanıyor, böylece gain otomatikte değilmiş gibi oluyor. Harici mikrofondan gelen ses gayet temiz ve "noise"siz. Kurgu aşamasında tabi sağ ve sol kanaldan gelen sesleri ayırmak gerekiyor. Mesela soldan gelen ses sadece mikrofonun, sağdaki ses de sadece yüksek frekanslı sesin oluyor.
"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."
baya akılıcaymış teşekkürler...
*our AC-130 in the air
AGC olayının Rode Videomic üzerinde aşımı :
[vimeo] http://www.vimeo.com/12989300 [/vimeo]
Vaay çok akıllıca. Buna benzer bir işlemi ses edit programlarıyla da yapabilirsiniz ama bunun sonuçları daha güzel gibi.
ben geçtiğimiz hafta sonu Rode Video Mic, istanbul şişli compel den aldım... türü shotgun mic, yani herşeyi kaydediyor. canon 7D ye uygun kablosu ve tepesine takılmaya uygun hot shoe ayaklığı var. göreceli daha ucuz. daha çok belgesel çekimi için iyi olduğunu söylüyorlar. bölece makinanın kendisinden doğan vınlamanın önüne geçilmiş oluyor.
ama dinamik mic da var ki, onlar stüdyoda olduğu gibi kaydeder. rode ntg -1, -2, -3 ... gibi... SLR objektifin ön net arka blur görüntüsü gibi, sesi ön net arka duyarsız çekmek bunlarla mümkün. hem tepe mikrofonu olarak teleskopik sopanızla stüdyo kaydı gibi temiz çekilebiliyor. daha pahalı bir çözüm sunuyor. ama stüdyo çıkışını 7D'ye uydurmak için ayrı bir ara kablo yaptırmak gerekiyor.
Yardım:
Arkadaşlar merhaba 2400 tl'ye canon 550'd alıyorum.2 yıl garantili 50mm 1.8 lens 8gb extreme ııı hafıza kartı 10 taksıtle alacağım ağustosun 1 inde fiyat aralığı uygunmudur.Kısa metraj için çalışmalarım olacak yeni başlayan bırıyım 1 yıldır araştırmalar yapıyorum.Bütçemi ancak ayarlayabildim.Canon 550'd işimi görürmü yoksa başka bir makinemi almalıyım butçem 2500 lira bir video kamera alıp handy 35 adaptorlu bırşeymı yoksa red scarlet bır makınemı ne yapayım iszce yardım edermisiniz.Ankarada kısa fılm yapmak isteyen veya uygulayan arkadaşlarlada tanısmak istiyorum.Mail adresim [email protected] ciddi olanlar eklesınler fıkır alış verışınde bulanlım.şimididen teşekkur ederım
Yardım:
Arkadaşlar merhaba 2400 tl'ye canon 550'd alıyorum.2 yıl garantili 50mm 1.8 lens 8gb extreme ııı hafıza kartı 10 taksıtle alacağım ağustosun 1 inde fiyat aralığı uygunmudur.Kısa metraj için çalışmalarım olacak yeni başlayan bırıyım 1 yıldır araştırmalar yapıyorum.Bütçemi ancak ayarlayabildim.Canon 550'd işimi görürmü yoksa başka bir makinemi almalıyım butçem 2500 lira bir video kamera alıp handy 35 adaptorlu bırşeymı yoksa red scarlet bır makınemı ne yapayım iszce yardım edermisiniz.Ankarada kısa fılm yapmak isteyen veya uygulayan arkadaşlarlada tanısmak istiyorum.Mail adresim [email protected] ciddi olanlar eklesınler fıkır alış verışınde bulanlım.şimididen teşekkur ederım
2500 TL ile Red Scarlet almayı mı düşünüyorsun?
Yardım:
2400 liraya 2 yıl garantili 550D+ 50mm 1.8 + 8Gb Extreme III + 10 taksit???
Bu garanti işi 1 yıl üretici firma 1 yıl da dükkan garantisi mi? (Erkayalar/MediaMarket garantsi gibi değil yani..)
Öyleyse eğer;
1550TL Canon 550D + (+/-)120TL 8gb extreme + (+/-) 240TL 50mm 1.8 desek= Taş çatlasın 2.100'e toparlanabilir gibi bu set??
(Bu fiyatları netten ortalama çıkardım. İstanbul Hayyam'dan alınsa belki böyle bir fiyat çıkartablirsin.. Ve sana dükkan garantisi verirler sanırım.)
Yani belki 200-300 artırabilirsin diye yazayım dedim bunu.. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler beni.. 🙂
Düzeltelim: 200-400 arası da garanti için fiyat alıyorsalar bu fiyat normaldir o zaman.. (Dude reyis özelden haber uçurdu)
Not: İyi bir bilgisayarın vardır sanırım ki bu düşüncelere girmişsin.. Yoksa 1 dakikası 350Mb civarında tutan videoları işlemek her bilgisayarın harcı değildir.. Yani benimki ikinci dakikada kafayı yer sanırım..
Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.
CS 5 ile 4 çekirdekli sağlam bir işlemci ve 4 GB ram ile windows 7 üzerinde işlenebiliyor 550 D videoları eğer bu saydığım sisteme sahip değilseniz 1000 USD civarında bilgisayar donanımı masrafınız olucak.
550D amerika satış fiyatı 799 USD 50mm 1.8 96 USD eğer amerikadan getirtme imkanınız varsa 1000 TL boşu boşuna harcamış olucaksınızki aradaki fiyat farkına Zoom H2 ve H4 rhode mic veya slider steadycam vs. alabilirsiniz 2 Yıllık garanti için 500 USd çok fazla.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
EOS Rebel T2i / 550D Firmware Update Version 1.0.8:
http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eosdigital7/firmware.html " onclick="window.open(this.href);return false;
Erkayalar garantisi var sadece erkayalar garantili body canon 550 d 2150 tl 50mm 1.8 lens 8 gbyt extremme 3 hafıza kartıyla fiyat 10 taksit yapıyor toplam 2400 lira oluyor uygumudur arkadaşlar uluslar rası garantısıde var
10 taksit ise uygundur, kazık değil.
Yardımnıza ihtiyacım var.Beni maruz görün veya cahilliğime verin ama yardım edin lütfen.
sorularım var bilenler yardımcı olursa çok ama çok mutlu olacam.Kısa film çekmeyi düşünüyorum ve çok kıstlı bır butçe bulabıldım.Ve bunun içinde yanlış seçimler yapmak istemıyorum.
1-Canon 550d ile 8gbyt veya 16 gbyt extreme 3 hafıza kartıyla kaç dakika video çekimi yaplır.Deneyen varmı ?
2-canon 550d ısınma problemi oldugunu soyluyorlar ne kadar dogru ne kadar yanlıs kullanan arkadaşlar yardım.
3-ben canon 550 d alabılecek bır butçem var.Ama canon 550d yerıne bir video kameramı almalıyım.sonra 35mm bır adptorle olayı cozmelımıyım.?tecrubelı arkadaşlar lutfen yardım edın
4-canon 550d ile 32 gbyt extreme hafıza kartı artı batery grip alsam birde ıyı bır lens alsam işimi görürmü.mesela ısınma problemı oluyor dıyorlar bununla cozulecegını soyluyorlar.iyi hafıza kartlarıyla eyer 20 dak çekım yaptıktan sonra termometre çıkıp makıne kendını kapıyormu uzun sureli çekımler yapılabılınırmı sıkıntı yaşamdan.20 dakıkalık bır çekim yapacaksak sorun olmazmı tekrar edeceklerımız çekımler olabılır buyeterlimi.umarım anlatabılmısımdır.lutfen tum bıldıklerınızle yardım edınız.alıp kullanalar deneyenler sıkıntı probemı nedır bu makınelerının uygun goruyormusunuz.gormuyormusnuz
1- 1 dakikalık görüntü yaklaşık 350 MB sürüyor. Yani 16 GB'lık bir kartla ortalama 45 dakika kayıt yaparsın.
2- Birinci maddede sözünü ettiğin kart gibi hızlı bir kart kullanırsan ısınma problemi ile karşılaşmazsın.
3- Video kamera + handycam ile elde etmeye çalıştığın görüntü 550D ile elde edeceğin görüntünün yanına bile yaklaşamaz. Ama ortalama aynı fiyata denk gelir. Bu yüzden DSLR çok daha mantıklı.
4- Evet işini görür. 20 dakika değil, timelapse için 30 dakika kesintisiz çekim yaptım abartılacak bir ısınma yoktu. Ayrıca kesintili de olsa 2 saatlik çekim yaptım, yine ısınma yoktu. Battery grip de kullanmamıştım ayrıca.