Üzerinde WB menüsüne gelince istediğin Kelvin'de ışık rengi alabiliyorsun
@Kemalettin, iso performansı olarak daha iyi diyorlar.
*our AC-130 in the air
Üzerinde WB menüsüne gelince istediğin Kelvin'de ışık rengi alabiliyorsun
@Kemalettin, iso performansı olarak daha iyi diyorlar.
De o yine de otomatik WB ile eşdeğer değil. Çoklu ışık kaynağı kullanıyorsan epey zorlar.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
lcd koruyucu kapağın bir zararı olur mu makineye?
örneğin:
http://urun.gittigidiyor.com/CANON-550D-ICIN-LCD-EKRAN-KORUYUCU-KAPAK_W0QQidZZ27664481 " onclick="window.open(this.href);return false;
LCD Koruyucu Kapağı..
cCc..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Arkadaşlar Kısa film çekmeyi düşünüyorum.Ve canon 550 d benim işimi görürmü dogu bank'ın sitesine giremedim.Toplam maliyeti nedir makinenin ? forum takıb ediyorum ve güzel bilgilerinizi almaya çalışıyorum.Fotoğraf makınesiyle hiç video çekmedim.Alıp denemler yapıp öğrenmeye çalışacağım ve sonunda umarım güzel birşeyler çıkartabilirim.Diye düşünüyorum.Genelde geniş acı ve karanlık bir ortam olacak sanırsam bana önerebilceğniz lensleride yazarsanız sevinirim.Bu makinen bır sorunu varmış termometre yanı ısınma problemı oluyormus onun içinda ıyı bır sandısk almam gerekecek sanırsam.şimideden vakıt ayrdıgınız için hepınıze ayrı ayrı teşekkurlerımı sunu yorum yardım lüten
Şii 550D'ciler yer açın bende geldim 🙂
bana cazip bir arz olarak gözüktü, sizlerin fikrini de öğrenmek isterim.
la vita é bella
hayırlı olsun bol çekimler..
hayırlı olsun bol çekimler..
Teşekkürler.
ustalar canon 500d nasıl bilirsiniz video kaydında 550d de ile aralarında çok fark varmıdır? açıkcası uygun fiyata buldum gibi alayım diyorum bir an evvel
3 2 1 Akııyoorrrr!
Şimdi benim sorum olacak ama bu kadar yazının arasında ne kadar farkedilir bilemiyorum.
Yeni aldığım 550D nin kit lensi ile bir kaç deneme çekimi yaptım. Zoom yaptığınızda diyafram otomatik olarak değişiyor. Tüm ayarları manuel yapsanız da buna engel olamıyorsunuz. Örneğin genelde diyafram 3.5teyken zoom yapınca 5.6ya çıkıyor. Fotoğraf çekerken bi esprisi yok tabii ki ama videoda çok büyük problem yaratıyor. Zoom yaptığınızda ışık azalıp artıyor.
Bunun önüne geçmek için diyaframı direkt 5.6ya çıkardım böylece zoom yaptığımda da bir fark olmayacaktı ama öyle olmadı. Yine otomatik olarak diyafram ayarı yapmaya çalıştı hiç bir değişiklik yapmamasına rağmen görüntüde ışık azalıp-artması oluştu.
bu kit lense özel bi sorun mu, üstesinden nasıl gelinir?
edit : ayrıca zoom yapmaya gerek yok, görüntüye kadraja giren ışık miktarının değişmesine yol açan pan, tilt her şey bu sorunu yaratıyor.
Şimdi benim sorum olacak ama bu kadar yazının arasında ne kadar farkedilir bilemiyorum.
Yeni aldığım 550D nin kit lensi ile bir kaç deneme çekimi yaptım. Zoom yaptığınızda diyafram otomatik olarak değişiyor. Tüm ayarları manuel yapsanız da buna engel olamıyorsunuz. Örneğin genelde diyafram 3.5teyken zoom yapınca 5.6ya çıkıyor. Fotoğraf çekerken bi esprisi yok tabii ki ama videoda çok büyük problem yaratıyor. Zoom yaptığınızda ışık azalıp artıyor.
Bunun önüne geçmek için diyaframı direkt 5.6ya çıkardım böylece zoom yaptığımda da bir fark olmayacaktı ama öyle olmadı. Yine otomatik olarak diyafram ayarı yapmaya çalıştı hiç bir değişiklik yapmamasına rağmen görüntüde ışık azalıp-artması oluştu.
bu kit lense özel bi sorun mu, üstesinden nasıl gelinir?
edit : ayrıca zoom yapmaya gerek yok, görüntüye kadraja giren ışık miktarının değişmesine yol açan pan, tilt her şey bu sorunu yaratıyor.
Sanırım beyaz ayarı AWB'de kalmış. Beyaz ayarını sabitlemediğin durumlarda da görüntüde bahsettiğine benzer durumlar gözlenebiliyor.
WareZ, olay tamamen lens ile alakalı.
18mm odak uzaklığında f/3.5 diyafram / 55mm odak uzaklığında f/5.6 diyafram. Zoom yaptığın sürece ikisi arasında değişiklik gösterecek.
Ama demişsin ki, diyaframı zoom yapmadan 5.6'ya ayarladım, zoom yaparken diyafram değişmemesine rağmen ışık sorunu oldu. Bu da kaçınılmaz bir sorun. Her ne kadar diyaframı kendin ayarlıyor olsan da, çekim esnasında ışığın yoğunluğuna göre otomatik olarak ayar yapmaya çalışacaktır. Bu da tabii ki video çekimlerini olumsuz etkiler. Zaten bahsettiğin sorun oluşurken otomatik diyafram ayarlamaya çalıştığına göre makinenden de ses geliyor olmalı.
550D'yi ilk aldığım günlerde ısınma sorunu var mı diye test etmek için kit lens ile timelapse almıştım, aynı sorun burada da var dikkat edersen :
[vimeo] http://www.vimeo.com/12760921 [/vimeo]
Kısacası panik yapmaya gerek yok. Kit lens ile video çekimi yapılmaz. Çekimlerinde zoom kullanmak istiyorsan güzel bir zoom lens almalısın. Sabit diyaframlı lensler işini en çok görecek lenslerdir.