Forum

[Sabit] Canon 550D

568 Gönderi
77 Üyeler
0 Reactions
115.2 K Görüntüleme
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0

Valla Canon yakında sakız üreticek ondan korkuyorum:D

Ayrıca; Canon Nikon muhabbetine ek yaparak devam edücüm.
1930′lu yıllarda 35mm fotoğraf makineleri denince akla gelen iki marka vardı: Leica ve Contax. 1932 yılında tanıtılan Leica Model II ve 1933 yılında tanıtılan Contax Model I üst düzey kalitede ürünlerdi ve Almanya’nın gururu olarak gösteriliyorlardı. Yalnız bu makinelerin bir kusuru vardı: Leica markalı ürünlerinin bugün de hala sahip olduğu yüksek fiyatları. O dönemde Japonya’da en çok kazanan kişilerin maaşı bile bir Leica almaya yetmiyordu. Hatta altı aylık bir çalışma gerekiyordu yani erişilemez derecede pahalıydılar. İşte bu koşullarda bir Japon, herkesin alabileceği bir 35mm fotoğraf makinesi yapmayı aklına koydu. Bu kişi Goro Yoshida idi.

Yoshida, Leica’nın fotoğraf makinelerini söküp incelemekle işe başladı. Yani tersine mühendisliği uyguladı. İçinde çok daha özellikli bileşenler bulacağını düşünen Yoshida, pirinç, demir, alüminyum ve lastikten başka birşey bulamayınca çok daha uygun fiyatla Japonya’da fotoğraf makinesi üretebileceğini düşünerek, bacanağı ve onun eski bir çalışanı ile birlikte 1933 yılında Precision Optical Instruments Laboratory firmasını kurdu. Laboratuvar çok da büyük bir yer değildi.

Kwanon’un üretime geçebilmesi için firma çok büyük çaba harcasa da, lens ve rangefinder ekipmanları gibi optik bileşenleri üretebilecek seviyede değildi. Bu durum Nippon Kogaku (Nikon’un ilk zamanlardaki ismi) ile ortaklığa gitmeleri ile sonuçlandı. İlk fotoğraf makinelerinde Nippon Kogaku, lenslerden, lens ağzından ve optik bileşenler sorumluyken, Precision Optical Instruments Laboratory ise fotoğraf makinesinin gövdesi ve tüm mekanik bileşenlerinden sorumlu olacaktı. Bu birlikteliğin ilk ürünü 1935 sonlarında duyrulan Nikkor 50mm f/3.5 lense sahip Hansa Canon modeli oldu.

Neredeeen nereye:) Ayrıca, bu güzel yazı için Yalçın Aydın'a teşekkür ediyoruz;
Devamı için
http://www.bascek.com/5107/canonun-hikayesi/ " onclick="window.open(this.href);return false;

Canon'a göre Nikon her zaman bir adım geriden gelecektir, ondan teknolojik olarak Canon çok daha önde.
Nikon sonrasında kendi firmasını kurup 35mm üretmeye başlıyor zaten.Ondan öncesinde ordu için optikler üretmekteydi.
Yani bu da Canon'un teknolojisi ve Nikon'un lens başarısını kanıtlıyor.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 01/04/2010 1:15 am
(@zepra)

bu arada çektiğim görüntüler beni hiç tatmin etmedi. dv kameradan bilgisayara aktarınca da aldığım kalite buydu. özellikle hava karardıktan sonra lunaparkta çektiklerim resmen çamur gibi. az ışıkta kit lensi iflas etmiştir belki. ama gün ışığında çektiklerim de kötü. bir kere bir video havası var. aliasing veya interlacing benzeri bir şey hissediyorum. codecten veya playerdan da olabilir. zaten nedense windows media player bozuk gösteriyor görüntüleri. ilk seferinde aklım gidiyordu kamera bozuk çıktı diye.

mikrofon kesintisiz bir rüzgar sesiyle kameranın çatırtılarını kaydetmiş sadece.

netlik zor iş.

netteki güzel örneklere bakarsak ben beceriksiz çıkıyorum. ayarlara pek dikkat etmeden ayaküstü çekmiştim. ama en basit dv kamerayla da çeksem daha iyi sonuçlar çıkardı eminim. beni heyecanlandıracak bir iki kare görmeyi umuyordum.

(sadece başkalarının çektiklerini böyle sert eleştirmiyormuşum demek ki)

- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.

Gönderildi : 01/04/2010 1:26 am
(@zepra)

ingilizce kullanım kılavuzu (türkçesi de vardır bir yerlerde):
http://community.the-digital-picture.com/blogs/news/archive/2010/02/16/canon-eos-rebel-t2i-550d-dslr-owner-s-manual-now-available.aspx " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 01/04/2010 1:39 am
(@umudumungemisi)
Gönderi: 43

bu arada çektiğim görüntüler beni hiç tatmin etmedi. dv kameradan bilgisayara aktarınca da aldığım kalite buydu. özellikle hava karardıktan sonra lunaparkta çektiklerim resmen çamur gibi. az ışıkta kit lensi iflas etmiştir belki. ama gün ışığında çektiklerim de kötü. bir kere bir video havası var. aliasing veya interlacing benzeri bir şey hissediyorum. codecten veya playerdan da olabilir. zaten nedense windows media player bozuk gösteriyor görüntüleri. ilk seferinde aklım gidiyordu kamera bozuk çıktı diye.

mikrofon kesintisiz bir rüzgar sesiyle kameranın çatırtılarını kaydetmiş sadece.

netlik zor iş.

netteki güzel örneklere bakarsak ben beceriksiz çıkıyorum. ayarlara pek dikkat etmeden ayaküstü çekmiştim. ama en basit dv kamerayla da çeksem daha iyi sonuçlar çıkardı eminim. beni heyecanlandıracak bir iki kare görmeyi umuyordum.

(sadece başkalarının çektiklerini böyle sert eleştirmiyormuşum demek ki)

ekran kartı ve bilgisayar güçlüyse görüntüde problem yaşanmıyor.yeni ekran kartı değiştirdim problem ortadan kalkdı.(zotac 1gb Geforce 9600 GT)Söylediklerinin hiçbirini yaşamadım görüntü kalitesi müthiş.Gece kit lensden kaynaklı ve otomatik ayarlardan kaynaklanabilir beğenmemen.50 mm 1.8 yakışır makineye o zaman ne kadar değiştiğini göreceksin.

http://www.emreberkun.com

Gönderildi : 01/04/2010 3:53 am
(@zepra)

ekran kartı güçlü yeterince. ama haklısın bilgisayarla veya oynatıcıyla ilgili bir şey de olabilir. ekran çözünürlüğü filminki kadar yüksek değil bir kere.

windows media playerda görüntü dağılıyor, yeşil yeşil falan oluyor. codec hatası olmalı. moviemaker liveda sorunsuz kesip biçebiliyorum ama.

Gönderildi : 01/04/2010 4:30 am
 Düd
(@dud)

Ram yükseltmen daha yararlı olacaktır. Ben sadece Media Player'da düzgün oynatabiliyorum Canon görüntülerini, sende sorun olması ilginç olmuş. Ufak bir parçasını nete yüklersen deneriz biz de, sorun nerede daha rahat anlaşılır.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 01/04/2010 4:35 am
(@enjeksiyon)

Isınma kapanma var mı zepra?

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 01/04/2010 6:01 pm
(@zepra)

daha o kadar çekim yapmadım. zaten çekim yapmayınca 30 saniyede kendiliğinden kapanıyor.

şimdi bir test yapıyorum bakalım ne kadar süre çekecek.

Gönderildi : 01/04/2010 6:09 pm
(@mobidik)

zepra, Türkçe kullanma klavuzunu satıyorlar sahibinden.com'da ama 50TL yazmış adam.. Sanırsın ki oturup kendi yazmış.. :mrgreen:
http://www.sahibinden.com/canon_450d-500d-550d_turkce_kullanma_klavuzu_satliktirr-80WQQaXQQ23248535WQQpXQQdisplayitem " onclick="window.open(this.href);return false;?

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

Gönderildi : 01/04/2010 6:20 pm
(@zepra)

evet korsan kitapçılıkta bir çığır açmış arkadaş 🙂

türkçe kılavuz için googledan bir şeyler çıkıyor ama linki görmek için üye olun falan diyordu hiç bulaşmadım.

ısınma testini yaptım. 1280p@50fps de 8 gblık karta toplam 22 dakika kaydediyor.

ilk olarak 12 dakika 45 saniye kaydetti sonra durdu. sanırım 12 dakika (ya da 4gb) sınırlaması olduğu için.

sonra 8 dakika 50 saniye daha kaydetti kart dolana kadar.

ısınma ile ilgili herhangi bir uyarı çıkmadı. yalnız sonuna doğru taze simit kıvamında sıcacık olmuştu gövdesi. kart ve pilde de hafif sıcaklık vardı. kart ufacık bir şey ve gövdeyi doğrudan onun ısıtabilmesi mümkün görünmüyor. ama çektiklerini önce bir buffera attığı için yavaş bir kart kullanmak daha çok ısınmasına neden oluyor olabilir. yavaş kartla çekerken kaydı durdurunca birkaç saniye "busy" yazısı çıkıyordu. hızlı kartta en fazla 1 saniye çıkıyor o yazı.

Gönderildi : 01/04/2010 6:43 pm
 Düd
(@dud)

Isınan sorununu yaratan bana göre görüntüleme çipi ile birlikte daha çok işlemci zaten. Ama tabii nasıl kanıtlarım hiç bilmiyorum.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 02/04/2010 1:24 am
(@fcakir)

Ürünü alan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa bizim gibi ürünü almak üzere olan iki arada bi derede kalmış elemanlar için güzel olur.

Gönderildi : 09/04/2010 7:22 pm
(@umudumungemisi)
Gönderi: 43

Klibi çekerken hiç ısınma problemi yaşamadık.Görüntüler ve çıkan sonuç ortada.Yüzde 80 elde çekim yaptık.Elde çejkim performansına ordan bakabilirsiniz.
(daha önce nikon d5000 vardı arakadşda ısınma ve kapanma markasız bi 32 gb sdhc si vardı onda yapmıştı.normal sandisk le deva ettık sonra bi problem olmmaıştı.Ben noname hafıaz kartlarının kapanmalara sebep oldugunu düşünuyorum.)

http://www.emreberkun.com

Gönderildi : 10/04/2010 4:33 am
(@anonymous)

topplu alım olursa fotografium bayi fiyatı uygulaması yapıyor ama en az 3 adet olacak..dagal hayatı koruma dernegi olarak 7 adet 500D 3 adet de 450D aldık ordan..oldukca ii bi indirim yaptılar bize..ama malesef 2 ay olmasına ragmen makinaları alalı ,500d nin biri çalındı arazide:(((

Gönderildi : 18/04/2010 7:01 am
 Hepa
(@hepa)

Piyasada fiyatından indirim yapılıyor 800 dolar olarak düşünmeyin.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 18/04/2010 10:08 pm
Sayfa 10 / 38
Paylaş: