başlangıç seviyesi için iki güzel makina.internette yapılan incelemelerin çoğunda bir tarafın belirgin bir üstünlüğü yok,seçim genelde kullanıcının hislerine bırakılmış.ama benim takıldığım bir iki nokta var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
bu makinalardan birini aldığımda önceliğim kısa film çekmek,bunu da belirtmek faydalı olabilir.
1)nikon d3100'de harici mikrofon girşinin bulunmaması önemli bir dezavantaj mı,yoksa dönüştürücüler vasıtasıyla bu sorun olmaktan çıkan bir durum mu?
2)550d'nin video çakim modunda auto focus özelliğine sahip olmaması karşılaştırmalarda bir eksi olarak gösteriliyor ama bir yandan da tv'de son zamanlarda izlediğimiz birçok klip bu makinayla çatır çatır çekiliyor.profesyonel olmayan bir kameraman için video çekim modunda auto focus ne kadar önemli?
550D her yönüyle üstündür ben sana söyleyeyim. Video modunda autofocus vardır ama nasıl vardır o ayrı konu, öte yandan fotoğraf makinesi lenslerinin video kameralardaki kimi autofocus yapmaya uygun olduğunu düşünmüyorum, sonuçta daha büyük ve ağır mekanizmalar. Öte yandan eğer Ultrasonic lens değilse eğer zaten baştan hata olur öyle kullanmak. D3100 girişin bile giriş seviyesi olan bir makine öte yandan 550D giriş seviyesi diye satılmasına rağmen hemen hemen 7D ile aynı özelliklere sahiptir ve 5D'ye göre 1-2 artısı bile vardır diyebiliriz. Yani benim sana tavsiyem 550D'den ve Canon'dan şaşmaman -özellikle derdin video ise- bu forumda -hatta belki dünyada- Nikon makineleri kısa film, klip, dizi vb. projelerde kullanan kişi yoktur büyük ihtimal. Hatta bu forumda Nikon kullanan yoktur bile belki.
Unutun.
Nikon ile video işi olmaz, olmuyor. D90, D5000 ile denedim. Artık D3100müş, D7000miş merak bile etmiyorum. Alın, fotoğraf çekin. Bugün fotoğraf için alacak olsam D90 derim ama videoda unutun.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.