Forum

Canon 550d uzun metraj

38 Gönderi
17 Üyeler
0 Reactions
10.3 K Görüntüleme
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0

550d'nin çekim kalitesi iyidir ama bir yere kadar iyidir.550d ile çektiginiz bir filmi sinema salonlarında gösterime sokamazsınız.
Buna nedinir bilmiyorum 😀 evet doğru söylüyosun sinema salonlarında 550d ile çekilmiş filmlere ambargo var 🙂 hatta sinema salonları derneği açıklama yapmış 550 d ile çekilmiş bir filmi geçenlerde yanlışlıkla gösterime soktuk. bunun tek suçu dağıtımcı firmalardır. bize 550d ile çekildiğini söylemediler diye 😀

Gönderildi : 23/07/2011 3:05 am
 Düd
(@dud)

Sinema formatı 4K'dir eğer 35 ise.16mm ise 2K'dır.
IMAX 4K değildir.70mm boyutlu filmdir.Yani 8K'dır.
Görebiliriz;

Bu bilgi hatalı olmasa da eksik. 35mm 4k'ya denk gelir evet ancak günümüzde 4K çalışan projelerin sayısı inanılmaz az, Transformers gibi dev bütçeli filmler bile 2K ile çalışıyor zira 2k bir sahneyi render etmek ile 4K bir sahneyi render etmek arasında günlerce fark çıkıyor ortaya, e her günün milyon dolarlara tekabül ettiği bir sektörde 4K çalışan çok az.

Bakın karışıklık olmasın, 4K çekmek/göstermek ile 4K çalışmak farklı şeyler, o filmler 4K çekiliyor ki 2k'ya düşürüldüğünde daha keskin ve dinamik aralığı daha yüksek görüntü elde edilsin.

Zamanla 4K'ya geçilecektir ancak henüz geçilmedi.

Onun dışında full frame kamera amatörler için kurtarıcıdan çok batırıcı bir durum zira 35mm'den daha geniş bir yüzeye görüntü düşürüyorsunuz bu da daha fazla ışık ihtiyacı ve görüntü kontrolü demek vs.

Onun dışında bu başlık efsane hacı, bayıldım resmen.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 12/07/2012 11:50 pm
(@kharon)

Bir klip çekmek istiyorum. Kamera lazım oluyor mu 😀

Camandgraph Entertainment..

Gönderildi : 15/08/2012 7:35 am
(@animator)

Bir klip çekmek istiyorum. Kamera lazım oluyor mu 😀
fotoğraf makinasında çektiğimiz fotoğrafları AE'de sıralayıp oynatırsak klip elde etmiş olur muyuz?

Gönderildi : 09/03/2013 1:41 am
(@halostendap)

Film çekme meselesinin kamera kısmı buzdağının görünen ucu...altında koca buzdan bir dağ var...Ama benim gibi acemiler meseleyi kamera meselesi sanıyor..o görünen küçük kısmı...sonra da hiç bi şey çekemeden oturuyoruz....

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 09/03/2013 2:05 pm
(@ilkersn)

stop motion türü bişeyler çekebilirsin fotoğraf karesi olarak. veya saniyede 25 kare çekerim fotoğraf makinesi ile diyorsan o da olabilir.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 09/03/2013 3:24 pm
(@animator)

stop motion türü bişeyler çekebilirsin fotoğraf karesi olarak. veya saniyede 25 kare çekerim fotoğraf makinesi ile diyorsan o da olabilir.

Mesela ben vesikalıklarda hiç iyi poz veremem. Her seferinde bir pürüz oluyor. Dediğin gibi saniyede 25 poz alacak şekilde çeksem en iyi kareyi yakalamam mümkün olur mu?

Kare sayısı ayarlanabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Gönderildi : 22/05/2013 6:51 pm
(@ilkersn)

hocam hareketler tabiki film gibi akıcı olmayacak bir kişiye frame başına hareket etmesini söyleyemezsin tabiki yine stop motion olacak o. biraz şakaydı o 25 kare kısmı 🙂 zor iş yani. istediğin gibi yap o yüzden

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 23/05/2013 12:42 pm
Sayfa 3 / 3
Paylaş: