Forum

Canon 550D - Kısa film çekimi için yardım...

10 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
2,887 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Arkadaşlar Merhaba,

Sinema Anasanatdalı Yüksek Lisans öğrencisiyim. Bu dönem bir kısa film çekeceğiz. 1 kaç hafta önce Canon EOS 550D fotoğraf makinası aldım. Gerçekten çekim kalitesi ve özelliklerine diyecek yok. Ancak sensör ısınma problemi ve outdoor çekimlere dayanıklı olmama gibi sıkıntı olduğu söyleniyor. internetteki dedikodulara göre video çekimi makinenin ömründen yiyormuş. Aynı makineden bir arkadaşımda da var. İki makine ile çekmeyi düşünüyoruz. Sizce kendi 550 D lerimiz ile mi çekmeliyiz yoksa hiç kaşınmayın riske atmayın, gidin bir kamera kiralayın mı dersiniz?

Gönderildi : 04/01/2011 5:03 am
(@zuuaa)

ben 2 tane kısa film çektim 550d ile hiç bir problem yaşamadım bende öğrenciyim 550d düşük bütçe dostu bir makine 🙂 madem video çekmiyceksiniz niye aldınız? Çekim aralarında kapatın class 10 hafıza kartı ile çalışın kolay kolay ısınma problemi olmaz ben derim ki gidin çekin herkes 550 d yi bu iş için alıyor fotoğraf çekimi için almıyor

3 2 1 Akııyoorrrr!

Gönderildi : 04/01/2011 12:11 pm
(@kykgm)

saatlerce çekim yapmayacaksızki,dediğin gibi 2 tane var yaklaşık ısnma 30 ,40 dakika sonra değişimli kullanın kamera arkasını basit camera ile yapın kameralar bizim ömrümüzü yiyor biz onları yemişiz çokmu...

Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.

^^KYKGM^^

Gönderildi : 04/01/2011 5:14 pm
(@oguzcicek)

Sensör ısınması pek cok kamerada olur bildigim kadarıyla.
550d nin ortalama ısınma süresi 30-40 dakikadır.
Bir sahneyi 30 dakika hiç kesmeden cekemeyeceginize göre kameranın soguması için 3-4 dakika vakti olacaktır.
Bu şekilde ara vererek kullanırsanız problem olmaz
Eger hiç kesmeden bir mekanda 1 saatlik video cekerseniz kameranızın ısınmasından dolayı sensörünün ömrü azalacaktır.
Sensör yandıgında masrafı 350 lira filan oluyor.

Kiralık 550d + 2 lens + 2 tripot + 3 yedek batarya sadece 50 lira
Detaylar http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?t=8806" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 04/01/2011 5:27 pm
 Hepa
(@hepa)

Rahat rahat çek hiç dert etme, eğer biraz yatırabileceğin bütçen varsa önceliğin lens olsun.Etraftan lens bulmaya veya kiralamaya çalış.Sonrasında ses olarak yapacaklarını düşün çünkü pek kabiliyetli bi alet değil ses olarak.Harici kaydetmeyi düşün, eğer yapamazsan nasıl en temiz ses kaydederim diye biraz çalışma yap.Forumda AGC'yi nasıl iptal ederim diye başlıklar bulunuyor.Onlara bakabilirsin.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 04/01/2011 7:34 pm
(@homeros)

Bende de 7D var ve gayet memnunum. 550D'de bildiğim kadarıyla 7D'nin bazı özellikleri indirgenmiş versiyonu. Isınma sorununa gelirsek ben şu ana kadar hiç ısınmadan dolayı makineden uyarı falan almadım, yukarıda bir arkadaş yazmış çekim aralarında kapat diye ki bende öyle yapıyorum, sen de öyle yaparsan hiçbir sorun çıkmaz. Outdoor çekimde dayanıklı değil demekle tam olarak neyi kastettin bilmiyorum ama eğer nem ve yağmur diyorsan sonuçta normal bir video kamera alırsan bu tür şeyler yine sorun olacak. Her şeyden öte eğer sinema öğrencisi isen (ki bende Fotoğraf ve Video öğrencisiyim) zaten artık video kameraların yüzüne bile bakma (Tabi bahsettiğim 5000-6000$'dan daha ucuz olan video kameralar. Ama zaten 550D bu dediğimiz kameraların neredeyse 10'da biri fiyatına olduğundan hiç konusunu açmıyorum). Birde alacağın video kameraların %90'ı interlaced video çekerler ve senin işin sinema olduğu için bu kameralar zaten baştan çöp. Yani ister video kamera al ister dslr kesinlikle progressive kayıt yapmak zorunda yoksa hiç bulaşmamalısın. Bunların haricinde kesinlikle lens olayı önemli ama aklında bulunsun gidip autofocus özellikli EF ve EF-S lenslere dünyanın parasını bayılma git 30-40 dolara infinity focus özelliği olan bir adaptör al makineni mis gibi eski tip FD lensler ile kullan. Aynı lens EF olunca FD'nin neredeyse 10 katı fiyatına oluyor ve zaten sinemada autofocus mantıksız olduğundan bu özellik için gereksiz olarak para bayılıyorsun.

Kısaca tavsiyem DSLR + InfinityFocus Adaptör + FD lens. Bu dediğim üçlüyü youtube'da arat ve gör gevurlar neler çekmiş...

Gönderildi : 04/01/2011 9:08 pm
(@anonymous)
Başlığı açan

Cevaplar için çok sağolun. Sizlerinde katıkısıyla filmi 550D ile çekmeye karar verdik. Ancak tek bir sıkıntımız kaldı; Çekim sırasında referans monitörümüz yok. 500D de bnc in-out yok mecburen HDMI destekli bir monitör bulmam lazım. Bildiğiniz biryer varmı kiralayabileceğim yada fiyatları nekadar direk satın alsak. Tüm cevaplarınız ve mesajlarınız için teşekkür ederim dostlar.

Gönderildi : 06/01/2011 3:59 am
(@xxtntxx)
Gönderi: 6

Dostum o monitörü ben de çok aradım Türkiyede bulman zor dediler nitekim bulamadım da. En son burada başlık açtım sağolsun birisi bana lilliput 7" monitörü önerdi ebay'den aldım. Bataryasıydı,kargo parasıydı derken hepsi 270$ gibi bir paraya denk geldi.

Gönderildi : 06/01/2011 5:02 am
(@anonymous)
Başlığı açan

Eyvaah :/ Çok sağolun gerçekten. Ben yinede bir doğu banka bakayım yarın. Bulabilirsem buraya yazarım diğer arkadaşlarda yararlanmış olurlar.

Gönderildi : 06/01/2011 8:39 pm
(@kabuss_1)

saatlerce çekim yapmayacaksızki,dediğin gibi 2 tane var yaklaşık ısnma 30 ,40 dakika sonra değişimli kullanın kamera arkasını basit camera ile yapın kameralar bizim ömrümüzü yiyor biz onları yemişiz çokmu...

Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış ama "kykgm" nin yorumuna bittim 😆 benimsinemalarim.com'dan beri takip ediyorum forumları ve gerçekten yıllardır filmler değişti, kameralar değişti ama şu kamera tartışması bitmedi gitti. Kameralar ne ömürler tüketti yıllardır okuyoruz. Biz onların ömürlerinden yemişiz çok mu??? 😆 Teşekkürler kykgm 😉

http://www.minyaturyapim.com

Flycam Nano Önizleme ve Test Videosu

Gönderildi : 02/06/2011 12:27 am
Paylaş: