Forum

canon 500D ile kısa filme başlamalı mıyım?

12 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
3,750 Görüntüleme
(@tariktastekin)
Gönderi: 0
Başlığı açan

500D ile ilgili (çook eskiler hariç) başlık göremedim. yeni bir kısa filme başlamadan önce makineyi mı değiştirmeliyim? değiştirmezsem de ses konusunda ne yapmamı önerirsiniz?

Gönderildi : 21/10/2012 2:13 pm
(@ilkersn)

laptop taşı yanında çekimler için 🙂 mikrofonu bağlar sesi kaydedersin. Sesçi kaydeder yani. Yani al bi kayıt cihazı kurtul 🙂

500d 1080p kayıt yapıyor videoda diğerleriyle arasında fark yok herhalde bende 600d kullanıyorum. mikrofon girişi yok sanırım 500d de öylemi?

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 21/10/2012 2:44 pm
(@tariktastekin)
Başlığı açan

evet mikrofon girişi yok. Zaten forum başlıklarında ses kaydı falan yazısını gördüğüm gibi kaçıyorum. kabusum oldu bu ses işi 🙂 forumdaki mikrofon tercihleri benim için de geçerli mi, laptopa takıp kullanıcam çünkü?

Gönderildi : 21/10/2012 2:55 pm
(@ilkersn)

normal bir condenser mikrofon alsan yine işini görür. Bağlarsın Laptopa audacity yada mixcraft ile kullanırsın.
Belki elinde stereo kayıt yapan bir camcorder varsa o da olabilir, ortam seslerini yüksek kaydediyorlar soundboothda noise kısıyosun profesyonel bir kayıt gibi duruyor. Tabi bu işte herkes kendi işine geldiği gibi en iyi sonuç aldığı şekilde yapıyor. Ben müzikle uğraştığımdan evimde 4 tane farklı mikrofon var en iyi sonucu bots mikrofonla aldım. Modeli falan silinmiş yaklaşık 5 senelik mikrofon. aslında ne alırsan al iç ortamda hemen hemen aynı ses kalitesini alıyosun. dış ortamda rüzgardan koruyacaksın sesleri azaltacaksın olmaz başka türlüsü zaten.kalabalık çok gürültülü yerlerdede aynı şekilde.

benim sistemim şudur

imageshack.us/f/231/img8081z.jpg/

Gönderildi : 21/10/2012 4:19 pm
(@fulgura)

500D, 20p çeker. Ona dikkat.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 21/10/2012 6:39 pm
 sa71
(@sa71)

Fulgura 720p diyecektin galiba..

Gönderildi : 21/10/2012 8:48 pm
(@fulgura)

Fulgura 720p diyecektin galiba..

Hayır, 24p, 25p, 30p gibisinden resmen sadece 1080/20p çeker. Yani saniyede 20 kare. Bu nedenle en düşük kabul edilebilir standart olan 24p'nin altındadır. Gerçi amatör çekim yapan biri için çok farketmeyebilir. Kullanılmasında bir sakınca yok.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 21/10/2012 8:51 pm
(@tariktastekin)
Başlığı açan

500D, 20p çeker. Ona dikkat.
peki bu görüntü kaliteleri arasında dağlar kadar fark var mı diyebiliriz yoksa gideri var mı? 🙂 bir de fulgura sen ses için ne önerirsin?

Gönderildi : 21/10/2012 9:08 pm
(@fulgura)

Kalite açısından çok sorun olmaz. Yani kullanın. Fakat ses açısından harici kayıt aygıtı almanızı öneririm. H1 vb gibi işinizi görür. Aslında 500D'nin üzerine kulaklık jakı ve hatta harici mikrofon takmak için hackler var ama kameranızı kurcalamak istemeyeceğinizi düşünüyorum. Yoksa o 20p olayı dışında 550D'ye denk hale getirmek ve ML ile ek işlev kazanmak mümkün.

Gönderildi : 21/10/2012 9:20 pm
(@tariktastekin)
Başlığı açan

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WKNREMo924E " onclick="window.open(this.href);return false; yapılası bir şey değil bence de 🙂

Gönderildi : 21/10/2012 11:26 pm
(@tariktastekin)
Başlığı açan

başlığı iyice ses konusuna dönüştürmek istemiyorum ama bu hafta sonu sipariş vericez, hala yeterli bilgim yok. 500d demirbaş ve geçici 600d miz var. H1 mi almalıyım yoksa ilkersn dediğin gibi bir bots mikrofon mu seçmeliyim? H1 makineye (ya da laptopa takılıp) takılmadan kullanılmıyor mu?

Gönderildi : 06/11/2012 3:02 am
(@ilkersn)

harici ses kayıt aleti tek başına gayet kullanılır tabiki. En güzel çözümdür. Ben ucuzcu yöntemleri daha çok benimsediğimden ayıya dayı diyorum. Sesleri şuan samsung camcorder ile kaydediyorum stereo kayıt alıyor artı rüzgar kesme özelliğide var. Gayet hoş 😀 sen h1 al hocam paran varsa. Yoksa ucuz bir mikrofon alıp laptopa da bağlayabilirsin. Sanaa kalmış.

Gönderildi : 06/11/2012 3:07 am
Paylaş: