650d daha iyi bi makinedir bunu biliyorum ama benim sorum şu: Aradaki 200-300 liraya değer mi? Hangisini almalıyım? Malum öğrencilik 🙂
When you have to shoot, shoot. Don't talk.
650 d daha iyi diyorlar amma bilmiyorum birkaç özelliği varmış daha fazla. 600d kullanıyorum ben çok memnunum tavsiye ederim. Sonuçta magic lantern yükleyebiliyorsun.
dokunmatik ekran, işlemci farkı, fazla işe yaramayan video fokus 650d nin farkları. tek avantaj işlemci gbi duruyor. bunun dışındaki bir çok fark önemsiz...
650d ye magic lantern yükleyemiyor muyuz? Cevabın için sağ ol 🙂
bilmiyorum ama büyük ihtimalle 650d bunun dışında kalmaz. tahminim yüklenbileceği. ne için yükleyeceksin o da önemli. gerek var mı illa?
dokunmatik ekran, işlemci farkı, fazla işe yaramayan video fokus 650d nin farkları. tek avantaj işlemci gbi duruyor. bunun dışındaki bir çok fark önemsiz...
eyvallah Vlad sağ ol 🙂 bu özellikler aradaki farka değer mi ki?
değmez kampanyalara denk gelip ucuza 600d düşürmeni tavsiye edrim. ama baktın ki 650d de kampanya var ve garantili almak istiyosun o zman 650d yi de düşünebilirsin. ama sürekli arada 300-500 farkları değişmiyosa 600d tabiki. hatta bi tavsiyem şu genelde 18-55 kitle satılıyo bu makineler ve örnek 600d 1699 bu lensle. 60dye bakıyosun 3000tl 18-135 lensle. ilerde 600d ye bu lensi almaya kalksan 600d 60d nin 18-135 kitinden daha pahalıya denk geliyor. zorlayabilirsen 60d 18-135 al ya da sadece body al yanınada sigma 30mm1.4 veya canon 50mm 1.4 al. ben bu şekilde kullanıyorum. 60d var bende vee canon 50mm1.4 başka lens kullanmıyorum. ama sigmayı da kafaya taktım..
Bu yazdıklarım canonun resmi dağıtım ürünleri için geçerli. spot satışlar değil.
değmez kampanyalara denk gelip ucuza 600d düşürmeni tavsiye edrim. ama baktın ki 650d de kampanya var ve garantili almak istiyosun o zman 650d yi de düşünebilirsin. ama sürekli arada 300-500 farkları değişmiyosa 600d tabiki. hatta bi tavsiyem şu genelde 18-55 kitle satılıyo bu makineler ve örnek 600d 1699 bu lensle. 60dye bakıyosun 3000tl 18-135 lensle. ilerde 600d ye bu lensi almaya kalksan 600d 60d nin 18-135 kitinden daha pahalıya denk geliyor. zorlayabilirsen 60d 18-135 al ya da sadece body al yanınada sigma 30mm1.4 veya canon 50mm 1.4 al. ben bu şekilde kullanıyorum. 60d var bende vee canon 50mm1.4 başka lens kullanmıyorum. ama sigmayı da kafaya taktım..
Bu yazdıklarım canonun resmi dağıtım ürünleri için geçerli. spot satışlar değil.
Yurtdışı ürünleri hakkında ne düşünüyorsun Vlad?
fiyatlar çok iyi garantiye değecek bir fiyat olursa tabiki tavsiye ederim. ama kendimden örnek verirsem garantili 60d mi ölü pixel sorunu yüzünden erkayalar servisinin onayıyla yenisiyle değiştirdim.
18-135 lensli ve Türkiye garantisi devam eden 600d makinemi satıyorum, ilgilenirsen fotoğraflarına bakabilirsin.
fiyat: 1600 TL
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 646/detay/
Ben olsam ikisi arasından 650dyi seçerdim. İşlemci farkından dolayı. Ama şimdiki aklım olsaydı 600d yerine dişimi sıkıp mark 2 alırdım. En azından profesyonel bi fotoğraf makinen olur yani elinde..
eğer herhangi bir gelir elde etmiyorsanız kameradan mark ii almak hiç mantıklı değil.
600d alıp iki üç iş çektikten sonra ztn 800d çıkacak, çok küçük farklar oluyor bu yakın modeller arasında.
650D de HDR düşük ışıkta video çekim özelliği var ve Iso değerleri fark ediyor 600D ile. 650D'nin daha geniş ISO değerleri. Bunlarda önemli değil mi işlemcinin yanında. Bende 650D almayı düşünenlerdenim de ondan soruyorum.
Düşük ışıkta çekim özelliği nedir, gren yapmadan mı çekiyor düşük ışıkta?
Magic Lantern kurduğunuzda ISO değerlerini değiştirebiliyorsunuz.
aralarında yapılan incelemelere bakarsak... 650'da ek olarak şunlar yer alıyor;
ses çıkış bağlantısı
25600'a kadar iso değeri
dokunmatik ekran
ek olarak M-RAW-Çözünürlük desteği 3.888 x 2.592 Pixel
S-RAW-Çözünürlük desteği 2.592 x 1.728 Pixel
Diashow-Desteği
HDR özelliği ile çoklu çekim desteği verilmiş ama denemeden değerlendiremiyoruz.
Gece çekim özelliği (tripodsuz)
5 gr. ekstra ağırlık 600d'ye göre (600d objektifsiz toplam 575gram)
bu özellikler çok gerekliyse fark ödemeye değebilir.
bir karşılaştırma videosu isterseniz,
Teşekkür ederim sağ olun cevaplarınız için 🙂