Forum

Yeni Topladığım PC ve Grafik(Ekran) Kartı Düşüncelerim

5 Gönderi
4 Üyeler
0 Likes
2,295 Görüntüleme
(@sacit-alizade)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Merhabalar, 1 hafta önce topladığım bilgisayar ve GeForce-Quadro ile ilgili bir kaç konuda fikirlerimi paylaşmak istiyorum..

Sistemin işlemcisi, Intel Skylake i7 6700K lık ve testlerde 7 GHZ ulaşan 6.nesil bir işlemci, Standart olarak 4.0 Ghz ile geliyor ve CPU kullanan programlar için gerçekten çok iş görüyor. İşlemci soğutması için Cooler Master 'ın sıvı soğutucusu mevcut, 3DsMax ya da After-Premiere renderlarında oldukça etkili bir soğutma sağlıyor.

Anakart olarak MSI Z170A M7 tercih ettim, sebebi ise DDR4 soketli olması, kaliteli ses kartı, kolay overclock edilebilmesi ve gerçekten sağlam olması..

2666 MHz lik 2 adet 8 GB Kingston Hyper X Fury Ram bulunuyor.
Ayrıca 2 TB lık 7200 RPM HDD ve 240 GB lık Ocz Trion SSD bulunuyor
Ekran kartına geçmeden önce, işlemci için 4.nesil i7 leri daha stabil bulanlar olacaktır, fiyat farkı pek fazla olmadığı için 6. nesil skylake i tercih ettim.

Grafik işlemci , Asus'un STRIX-GTX 980 Ti - DC3OC modeli, 6 GB Vram, 384 Bit veriyolu ve 2816 CUDA çekirdeği barındırıyor.. 3 Fanlı ve Overclock edilmiş olarak satılıyor bu kart. Geforce modellerinin oyun için olduğu konusunda yaygın bir inanç var piyasada. Ama öyle değil, Quadrolarla hemen hemen aynı mimari kullanılıyor bu kartlarda da, ve K6000 veya daha üst gibi bir Quadro alınmadıktan sonra para israfı olduğunu düşünüyorum. Quadro daha çok CAD çizimlerinde yada devasa işlemler gerektiren bilimsel projelerde farkını ortaya çıkarıyor,bu fark da fiyatına değmiyor ne yazıkki..
İnternette araştırma yaparak görebilirsiniz ki ,Testlerlerde aşırı bir fark atmıyor ve hatta bazı testlerde geforce quadroları solluyor(Fiyat olarak muadilleri karşılaştırıldığında)

1 haftalık kullanım sonucu şunu söyleyebilirim, After Effects de Gerçek zamanlı Ram Preview alabiliyorum önbelleğe almadan, Ray Traced sahnelerde en ufak kasılma olmaksızın sahneyi çok rahat yönetebiliyorum, Yine aynı şekilde 3DsMax ve V Ray RT ile render alırken CUDA çekirdeklerinin yardımıyla, Canlı modelleme yapabiliyorum. Premiere'de ise Oldukça yüksek performans isteyen efektleri kullansam dahi 4K videoları rahatlıkla izleyebiliyor, Donanım destekli efektlerde bu rahatlığı daha fazla hissediyorum..

Ürün tanıtım işi var şu an elimizde, normalde 1-1 buçuk gün süren projeleri yukarıdaki sistem sayesinde yarım günden daha kısa sürede bitirebiliyorum..

Bu konu altında elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamak isterim.

 
Gönderildi : 22/12/2015 6:06 am
(@prosort)
Gönderi: 56
 

Ne kadara topladınız acaba.

 
Gönderildi : 29/12/2015 9:38 pm
(@saintmua)
Gönderi: 0
 

Quadro daha çok CAD çizimlerinde yada devasa işlemler gerektiren bilimsel projelerde farkını ortaya çıkarıyor,bu fark da fiyatına değmiyor ne yazıkki..
Bu görüşünüze katılmıyorum. Ben de bir Quadro 4000 kullanıcısıyım. Bu kart özellikle 3d için üretilmiştir. Cad 2d. Cad için Quadro kart gereksiz diye düşünüyorum.
Bu arada yeni pc nizi güle güle kullanın 🙂

 
Gönderildi : 29/12/2015 10:00 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Quadro kartların tasarımı wireframe manipülasyonu diye biliyorum. Yani aslında shading ve texture mapping vb sonradan eklendi ve esasen çok yüksek poligonları evirip çevirmek içindi. Sonradan oyunlar da grafiğe yüklenince hem texture mapping hem de yüksek poligon beraber önem kazandı sanırım ve bundan sonra genel grafik kartları ile Quadro gibi profesyonel kartlar birbirine yaklaşmaya başladı. Bugün çok yakından takip etmiyorum ama aralarında eskiden olduğu kadar büyük fark yok sanıyorum. 2D Cad işini her kart yapabiliyor artık ama çok yüksek poligon count projelerde hala Quadro fark ediyor olmalı.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 29/12/2015 10:47 pm
(@sacit-alizade)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Ne kadara topladınız acaba.
8.000 Civarı

 
Gönderildi : 12/01/2016 12:02 pm
Paylaş: