Forum

2.500 TL ye MONİTOR HARİÇ kasa ?

21 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
6,289 Görüntüleme
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0

3DSMAX ekran kartı istemez, işlemci ve ram ister.
Quadro bir ekran kartı almadığın sürece alacağın her kart çizim yaparken yaklaşık olarak aynı sonucu verecektir sana.O yüzden paranı harcamak yerine bütçen varsa Quadro al çok kullanacaksan 3DSMAX'i. Eğer devasa sahneler oluşturmayacaksan yeterli olacaktır.

3DSMAX render esnasında tamamiyle işlemci ve ram'i kullanır hesaplamalar için.
Yakın zamanda GPU destekli S.o render motorları çıkacak ama beklemek lazım onun için donanımsal olarak yeni ürünleri.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 07/10/2010 3:46 pm
(@adwatch)
Gönderi: 25
Başlığı açan

anladım.. peki treşekkürler yaptığın listei için. araştıracağım. en kısa zamanda performans hakkında bilgi veririm..

[ Tamamen kendi düşüncelerimi aktarıyorum..... Ben kimim... Sıradan izleyici... ]

Lütfen yazdıklarım bu şekilde değerlendirilsin...

Gönderildi : 07/10/2010 7:34 pm
(@korebe)
Gönderi: 37

Şöyle söyleyeyim, bootcamp' i duymamış olmama rağmen (!) lab'da bize (içmimar=max.autocad) ayrılan 40 Mac Pro'nun 39'unda bootcamp ile sadece(!) XP yüklü.
Şimdi düşünmez misin 1 tanesinin parasıyla 2 tane workstation alabiliyosun diye..

Bunlar tamamen kulaktan duyma şeyler; "format at geçer, senin ram yanmış" "internette hızlı gezemiyorsun çünkü ekran kartın yetmiyor" gibi DH forum ağızları..

Yok Mac çok hızlı, tuttuğunu kopartıyor, kanırtıyor..
Bugüne kadar kullandığım her mac aynı anda 3 işlem sonrası donup kaldı, sahipleri kem küm etti.
İyi bilgisayar yoktur az vodka vardır.

Tabi, başka versiyonları da var.. Max ve Autocad için iş bilgisayarı diye 27" iMac alan arkadaşım var.
Tamami yanlış yönlendirme..

DH forum ağzı. İyiymiş.

Ha unutmadan DH forum dediğiniz yerde bu ağzı kullanan ve ciddi ciddi bu işle uğraşan, hatta ve hatta bu işin eğitimini almış insanlar var. Ben bu forumda kimin kim olduğunu biliyorum, ben de bu işin eğitimini aldım. Kusura bakmayın sinemacı ağzıyla değil DH forum ağzıyla konuştuğum için.

Tamam Pc daha iyi.

Ben de hiçbir şey bilmiyorum zaten.

Gönderildi : 10/10/2010 4:47 pm
 Hepa
(@hepa)

Rica ederim

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/10/2010 5:00 pm
(@karatasa)

Kullanacağın programların internet sitelerine gidip 'System Requirements' özelliklerine bir göz at. 3D Max'ın sistem gereksinimlerini şu adresten görebilirsin.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13571366 " onclick="window.open(this.href);return false;

Aynı şekilde bütün yazılımların bu tip yönergeleri kendi sitelerinde vardır. Mümkünse 'recommended' diye geçen donanımı toplamaya çalış.

Bunun yanında eğer işletim sistemi sorusunda kafanda soru işareti varsa şunu unutma, aldığın bilgisayar ne kadar üst seviye olursa olsun işletim sistemin performans da büyük bir etken olacak. Zira ben iyi bir donanım toplayıp, trojenlerle, sistem hatalarıyla karşılaşınca bunun farkına iyice vardım. Bu durumda iyi düşün derim.

Kolay gelsin.

Gönderildi : 10/10/2010 6:26 pm
(@homeros)

Bayağı zaman geçmiş ama bundan sonra almayı düşünen arkadaşlara da bir bilgi olur en azından. Tek tek sadece yorum yazacağım tüm sistem parçalarına genel bir parça tavsiye etmeyeceğim çünkü sen benim dediklerime göre zaten parçaları bulursun ya da bilgisayarcı sana tavsiye eder. Benim amacım en iyi performans verecek sistemin ipuçlarını sana vermek olacak.

İşlemci: İşlemci kesinlikle i7 olacak ve 1366 lga olacak. Onun dışında çok bir yoruma gerek yok.

Ram: Hepa'nın sistem de işlemci iyi de lakin ram hak getire. Tek modül olmasının yanı sıra 2 tane ram vardı. i7 işlemciler 3 kanal teknolojisi ile çalışır. Yani aynı anda 3 ram ile birlikte çalışabilir. Bu durumda bırakın ikiz modül rami, üçüz modül olması lazım. Böylece sistem aynı anda 3 farklı ram yolu ile çalıştığından veri akışı çok daha hızlı olacaktır. Kısaca 2x4GB yerine 3x2GB bile daha iyi bir performans verebilir ama unutma bu sadece bir örnekti. Adobe Master Collection için önerilen Ram miktarı 8 GB'tır. Hepa'nın haklı olduğu taraf ram olarak OCZ ve Kingston iyidir, bunların yanında bir de Corsair önerebilirim. Bir de çok iyi bilmesemde son dönemde en iyi performans veren Ram'ler Team Xtreem'ler.

Ekran Kartı: Hepa'nın yanlışlarından biri yine ekran kartındaydı. Ekran kartlarının değeri geliştirilen "ekran kartı bazlı programlar" ile arttı. Buna en büyük örnek "Mercury Playback Engine". MPE ile Premiere playback sırasında işlemcinin yanı sıra ekran kartını kullanıyor. Böylece sadece işlemci kullanıldığı ana göre %300'e kadar fazla performans gösterdiği söyleniyor. Maalesef bu özelliği barından ekran kartları genelde Nvidia Quadro ve bunlar yaklaşık 2000 liradan başlıyor (Tabi quadro 380, 580, 1800 hariç ama onlarda zaten MPE uyumlu değil). Ama Quadro'ların yanında sağolsun Nvidia son dönem de 2 ekran kartı ekledi GTX 285 ve GTX 470. İkiside muazzam iyi ve ortalama 600-800 TL arasında bulunabilen ekran kartları. Ve artık ben profesyonel çalışacağım diyen kişinin bigisayarında olması zorunlu kartlar!..

Anakart: Anakart bir nevi bilgisayarın omuriliği gibidir. Vücudunuz ne kadar sağlıklı olursa olsun omuriliğinizde bir sorun varsa ayvayı nasıl yiyorsanız, bilgisayarda öyle ayvayı yer. Anakart alırken kesinlikle ASUS veya GIGABYTE markası dışında bir marka tercih etmeyin (Belki ama belki -bazı ürünlerinde- MSI'da olabilir. Bir de baştan uyarayım MSI'ın Türkiye teknik servisi rezalet. Hatta rezalet ötesi. Emin olun bundan önce gördüğünüz bütün kötü teknik servisler, MSI teknik servisinin yanında kasırgada ki osuruk gibi kalır!.)

Hard Disk: Sana tavsiyem bir 80 GB'lık SSD diski alman (Hem diğerlerine göre daha ucuz oluyor) ve bunu sadece ama sadece sistem ve program hard diski olarak kullanman. Bunun yanı sıra ise birebir aynı (Burası çok önemli) 3 ila 4 tane hard disk alıp raid ile birleştirmen ve bunu video projelerini sakladığın ve çalıştığın hard disk olarak kullanman. Çünkü şunu unutma ram, işlemci, ekran kartı vs. ne kadar iyi olursa olsun, hard diskin verdiğinden daha hızlı alamazlar.

Kasa: Kasa olarak zaten kurduğun sisteme göre bir tavsiye verirler ama sen yine de iyi bir PSU'ya sahip kasa almaya dikkat et. Tabi iyi bir markada olsun. Gider alırsın Frisby, yazar 800 ama 300 bile çıkmaz. Üstüne bir de yanar falan.

Neyse benim diyeceklerim bu kadar...

Gönderildi : 16/01/2011 2:25 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: