Herkese iyi günler...
2.500 TL ye kasa toplamak istiyorum...
sade ve sadeve [ After effect, Premierre, çok az 3d max ve ses işleme programları. ]
internete bile bağlamayyı düşünmüyorum... oyun filan yok yani.. sadece kurgu pc si olucak..
bir kaç foruma sorup fikir alıyorum... yardımlarınız için teşekkürler... MONİTORUM var....
[ Tamamen kendi düşüncelerimi aktarıyorum..... Ben kimim... Sıradan izleyici... ]
Lütfen yazdıklarım bu şekilde değerlendirilsin...
Herkese iyi günler...
2.500 TL ye kasa toplamak istiyorum...
sade ve sadeve [ After effect, Premierre, çok az 3d max ve ses işleme programları. ]
internete bile bağlamayyı düşünmüyorum... oyun filan yok yani.. sadece kurgu pc si olucak..
bir kaç foruma sorup fikir alıyorum... yardımlarınız için teşekkürler... MONİTORUM var....
para sorunun yoksa mac düşün. sadece kurgu için bence mac daha iyi.
Arkadaş 3d Studio Max 'de kullanacakmış.Mac'de yok, yanlış veya eksik bilgilendirme yapmayalım lütfen.
İyi bilgisayar Mac diye yapıştırmalım direk.FCP kullanmayacaksa hiç bir gerekliliği yok zaten belirttiği gibi Adobe serisi kullanacakmış.
*our AC-130 in the air
2500 liraya iyi mac yok zaten benim bildiğim. Bu i7 8 çekirdek olayı acaip, geçen bir arkadaşım toplamış 3d için, uçuyor kaçıyor.
Arkadaş 3d Studio Max 'de kullanacakmış.Mac'de yok, yanlış veya eksik bilgilendirme yapmayalım lütfen.
İyi bilgisayar Mac diye yapıştırmalım direk.FCP kullanmayacaksa hiç bir gerekliliği yok zaten belirttiği gibi Adobe serisi kullanacakmış.
bootcamp var.bilmem duydunuz mu ? bootcamp ile kurulabiliyor.
ayrıca bir sonraki versiyonda doğrudan mac desteği geleceği konuşuluyor.
Adobe serisi Macde de kullanılabiliyor gayet. Pc'den daha performanslı bir şekilde. + Final Cut Pro
Ben insanları yanlış veya eksik bilgilendirmiyorum, siz yanlış veya eksik biliyorsunuz. 🙄
Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp tabi.
Ayrıca Hepa, oraya boldla "bence" yazmışım özellikle, dikkat edersen.
2500 liraya iyi mac yok zaten benim bildiğim. Bu i7 8 çekirdek olayı acaip, geçen bir arkadaşım toplamış 3d için, uçuyor kaçıyor.
para sorunun yoksa demişim hocam. okuduğunuzu istediğiniz gibi anlıyorsunuz.
Başka da bir şey değil.
Körebe sen Hepa'nın yazdığı "FCP kullanmayacaksa hiç bir gerekliliği yok zaten belirttiği gibi Adobe serisi kullanacakmış." cümlesinden Adobe'nin OSX'de kullanılamadığını çıkarıyorsun, adam yazısının başına "2.500 TL ye kasa toplamak istiyorum..." diye yazmış ve ben buna istinaden 2500 Liraya iyi mac yok deyince biz "okuduğumuzu istediğimiz gibi anlıyoruz" öyle mi?
Ayrıca madem bootcamp ile Windows kullanacaksın ne diye Mac alıyorsun mantık bunun neresinde. Bir sonraki versiyonda mac desteği gelecekse de bunu yazında belirtirsin, Hepa doğrusunu söyledikten sonra değil. Bu arkadaş Bilkom'a gitse ve Mac almak istiyorum Max kullanacağım dese orada ona bootcamp ile w7 kurarsın max desteği henüz yok mu diyecekler. Laf olsun torba dolsun.
Autodesk 'in napacağı hiç belli olmaz, Maya da onların Mac için Maya varken -Cinema4D de var gidipte Max çıkartmaları zor gibi..
Ayrıca, pardon ben yanlış ve eksik biliyorum..
*our AC-130 in the air
Körebe sen Hepa'nın yazdığı "FCP kullanmayacaksa hiç bir gerekliliği yok zaten belirttiği gibi Adobe serisi kullanacakmış." cümlesinden Adobe'nin OSX'de kullanılamadığını çıkarıyorsun, adam yazısının başına "2.500 TL ye kasa toplamak istiyorum..." diye yazmış ve ben buna istinaden 2500 Liraya iyi mac yok deyince biz "okuduğumuzu istediğimiz gibi anlıyoruz" öyle mi?
Ayrıca madem bootcamp ile Windows kullanacaksın ne diye Mac alıyorsun mantık bunun neresinde. Bir sonraki versiyonda mac desteği gelecekse de bunu yazında belirtirsin, Hepa doğrusunu söyledikten sonra değil. Bu arkadaş Bilkom'a gitse ve Mac almak istiyorum Max kullanacağım dese orada ona bootcamp ile w7 kurarsın max desteği henüz yok mu diyecekler. Laf olsun torba dolsun.
Neden diyemesinler ? Red one alıca yanında elli milyon tane aparat almaktan ne farkı var bunun ? Ya da başarı'nın panasonic satıp, bak bu avc intra codec, her kurgu yazılımı desteklemez, sadece bunlar destekler, onda da şöyle yapıyorsun öyle destekliyor demekten ne farkı var ?
Bütçesi yetmez o ayrı bir konu zaten. Mac fanatiği bir insan değilim, ben de pc kullanıyorum. Steve Jobs amcamın oğlu da değil.
Fikir almak için sormuş arkadaşımız, ben de fikrimi söylüyorum.
Bir gün karşılaşırsak elle tutulur sebeplerle neden Mac diye ısrar ettiğimi anlatırım, ama bu başlığın altında değil.
Daha fazla cevap vermene gerek yok benim için. Mac'e bootcamp ile windows kurarsın max için diyerek mac tavsiye eden birinden bir şey öğrenebileceğimi sanmıyorum ben. Macintosh bilgisayarların olayı kasası masası değildir. Olay tamamen yazılımda. Bunun haricinde sebep mebep yok. Osx on numara bir yazılım, kullandım hala kullanıyorum gerçekten çok başarılı. Ama mac alıp windows kurarsın diye mac tavsiyesi olmaz, bunun elle tutulur tarafı yok. Yanlış bilgilendiren ve eksik bilgisi olan biz değiliz. Karşımızdakilerin kim olduğunu bilmeden bu şekilde konuşmayalım. Konuyu zorlaya zorlaya götürebileceğimiz yer fayda sağlamıyor size.
Şöyle söyleyeyim, bootcamp' i duymamış olmama rağmen (!) lab'da bize (içmimar=max.autocad) ayrılan 40 Mac Pro'nun 39'unda bootcamp ile sadece(!) XP yüklü.
Şimdi düşünmez misin 1 tanesinin parasıyla 2 tane workstation alabiliyosun diye..
Bunlar tamamen kulaktan duyma şeyler; "format at geçer, senin ram yanmış" "internette hızlı gezemiyorsun çünkü ekran kartın yetmiyor" gibi DH forum ağızları..
Yok Mac çok hızlı, tuttuğunu kopartıyor, kanırtıyor..
Bugüne kadar kullandığım her mac aynı anda 3 işlem sonrası donup kaldı, sahipleri kem küm etti.
İyi bilgisayar yoktur az vodka vardır.
Tabi, başka versiyonları da var.. Max ve Autocad için iş bilgisayarı diye 27" iMac alan arkadaşım var.
Tamami yanlış yönlendirme..
*our AC-130 in the air
Hackintosh yaptır.
Konu başka yerlere gitmeden;
Bir arkadaşım ile böyle bir sistem topladık. Sağolsun çok yardımcı oldu bana... Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Sistem hakkında yorum yaparsanız çok memnun olurum...Teşekkür ederim...
[ Tamamen kendi düşüncelerimi aktarıyorum..... Ben kimim... Sıradan izleyici... ]
Hemen müdahale edeyim.
RAM: ADATA Ram ne yahu:) Adam gibi bir marka yazın, OCZ veya Kingston
ANAKART: SLI ve CROSSFIRE 'ı aynı anda anakartta olsa nolacak çok merak ettim sırf o özellikler için 50-75 dolar daha fazla vereceğin kesin ve hiç bir zaman oyun oynamayacağım dediğin için kullanmayacaksın.
EKRAN KARTI: Oyun oynamayacağım diyorsun 380 lira'ya ekran kartı alıyorsun. Aynı zamanda O/C yapılmış bir ekran kartı alıyorsun:) 9600GT yeter sana o 3'de 1 fiyatı.Aynı işlemleri yapacak CUDA ve diğer işlemlerde.
HDD: Sistem kurması için kesinlikle tek plaka disk al 250 veya 320 tek plaka diskler her zaman daha hızlıdır sistem için, 2. disk olarak 1TB alabilirsin hız istiyorsan kesinlikle WD Caviar Black düşün.64MB önbellekleri var.
DVDRW: Samsung düşün.
Soğutma: Sessizlik istiyorsan hafiften alabilirsin yoksa hiç bir işine yaramayacaktır.
Arkadaşın arada gelir oyun oynarım diye kurmuş sana veya oyun delisi biri ancak bunları biliyor yazmış.
Benim sana tavsiyem:
Edit: i7 950 olmadığı için bundan koydum, fiyatları daha uygun yerlere bakabilirsin. 960 tam bir saçmalık:)
*our AC-130 in the air
128 bit ekran kartıyla 3d Max da render alıp çalışlabilecekmiyim?
Premiere after effect işlemci ve ram ister tamam ama 3d max nasıl çalışacağım. yeterli mi ki? pek anlamam