Forum

Yeşil Perde Seçimi, Sahne kurulumu ve Işık

1 Gönderi
1 Üyeler
0 Reactions
845 Görüntüleme
(@sacit-alizade)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Bugün itibariyle kendi çapımda yaptığım mini bir stüdyom var. Kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim:

Seçilecek materyal %100 Pamuk olmalı ilk önce. Bu bağlamda ilk tercih Müslin bezinden yana olabilir ancak ulaşılması o kadar kolay değil, ikinci sırada Akfil bulunuyor ve hemen her yerde bulabileceğiniz, 2.4 m eninde ve metresi ortalama 7 TL olan bir kumaş olarak ihtiyacımıza cevap veriyor... 5 mt akfil aldım ancak 2 metresini aktif olarak kullanabiliyorum şu anda.. 😀

Pamuklu olması sayesinde ışığı yansıtmıyor ve yıkanabilirlik, ütülenebilirlik gibi özellikleri ile uzun ömür vaat ediyor..

Duvara bantlarla tutturdum şimdilik, kenarlarını gerdirmeyi de ihmal etmedim tabiiki.

İlerleyen aşamada, enine doğru içine pvc boru sığacak şekilde diktirmeyi ve iki ayak+2.4 mt pvc boru ile kolayca asılabilir hale getirmeyi düşünüyorum..

Işıklandırma ise başlı başına ayrı bir dünya.Bu konu hakkında ayrı bir konu altında paylaşımda bulunacağım ancak, iki ışık yeşil perdeyi, bir ışık da konuyu aydınlatmalı en azından.. Ve konu(yeşil perdenin önünde çekilecek kişi/nesne) perdeye çok yakın durmamalı-4-5 adım ilerde olmalı. Böylece olası gölgelerden kurtuluyoruz 😉

Dslr kullanıyorsak, isoyu en düşük seviyeye getirmeliyiz. Böylece rahatsız edici zerrecikler keyleme işleminde sorun oluşturamayacaklar. Diyaframı da en düşük seviyesine getirelim ki objemiz net iken arka plan bulanık olsun ve varsa kumaştaki kırışıklıklar ya da ufak tefek lekeler de arada kaynasın..

Kendi ışık kurulumuma gelince;
Elimde Apurture Amaran LED video ışığı bulunmaktaydı, üzerine 60Watt gücünde, 3850 Lümen ve 6500Kelvin değerleri olan büyük bir tasarruf lambası aldım, ilgili elektrik aksamı da alıp evde kurulum yaptım basitçe, bunu da üç ayak üzerine yerleştirmeyi düşünmekteyim.. Led ışığı kameranın olduğu yerden, aldığım ampulü de sağ cenahtan perdeye yönelttim.

Kablo,duy,ampul hepsi 16 lira tuttu, bu ışık tek başına dahi baya kuvvetli, iki tanesinin tek noktadan kullanılması ise daha verimli olacaktır..

Şu Linkten Örnek videoya bakabilirsiniz(Sağ tıklayıp kaydedin): www.aemerkezi.net/yesilperde.mp4
İyi Günler.

 
Gönderildi : 01/02/2014 6:33 am
Paylaş: