Forum

Şu ürünleri bulsak DIY devrimi olur!

11 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
1,260 Görüntüleme
(@fastclick)
Gönderi: 102
Başlığı açan
 

Selam dostlar. Malum DIY ürünlerde PVC'ydi yanmayan boruydu, CNC'ydi çok uğraşıyoruz. Kimisini yapması zor kimisini pahalı. Kimisi dayanıksız....

Alternatif arıyorum günlerdir. Bir tane buldum ancak tabiki adamlar 4-5 parça demir bağlantı parçası gönderme üzerine çalışmıyorlar. Büyük büyük fabrikalar bunlar. Ancak illaki bu parçalar biryerlere gönderiliyor, şehirlerde şubeleri, alanı satanı vardır. Asıl mesele ise bu bulduğum aletleri satan yerleri bulabilmek. Sanayide orda burda nerede olursa bir fikir atın arayalım bulalım şu aletleri. Büyük ölçüde malzeme sorunumuzu çözeceğini düşünyorum. Üstelik delikli oluklu demirler olduğundan istediğiniz yerden vidalayın, birbirine takın, bağlayın, ahşapa kolayca monte edin...

Sonra doly şaryo steady ne isterseniz onu yapın. Hem kolay hem dayanıklı...

Ürün ray sistemi olarak anılıyor. Hazmetal üretimi sanıyorum. Farklı profillerde farklı büyüklüklerde her kıvrımın milimetresine kadar ölçülü biçili parçalar. Uzun raylar, bağlantı parçaları...

Siteden sizde inceleyin lütfen;
Buradan rayları görebilirsiniz. (Teknik detaylar linkine tıklayıp pdf dosyasını açın. Ölçüleriyle ara boşluklarıyla kalınlıklarıyla deliklerin hizalarına kadar herşey milim milim yazılı)
http://www.hazmetal.com/tr/27_91/Urun/HMP_Profiller.htm

Buradan bağlantı parçalarını görebilirsiniz. (Her parçayı her şekilde vidalarla kolayca bağlayabilecek deliklere sahip bağlantı parçaları var)
http://www.hazmetal.com/tr/27_93/Urun/HMC_Profil_Ba%C4%9Flant%C4%B1_Elemanlar%C4%B1.htm

 
Gönderildi : 09/03/2013 6:31 am
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Söylediğiniz gibi çok iyi malzemeler ve yine söylediğiniz gibi ciddi sipariş gerekiyor ya da gidip almak gerekiyor.
Paylaşım için teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/03/2013 1:16 pm
(@fastclick)
Gönderi: 102
Başlığı açan
 

Acaba bayilikleri veya alıp dükkanda kendi işlerinde kullananları varmıdır? Yani bunu bulmanın bir yolu olmalı. Adamlar üretip fabrikada depolamıyorya illaki bir şekilde müşteriye ulaşıyor bu ürünler.

 
Gönderildi : 11/03/2013 3:03 am
(@morpheus)
Gönderi: 0
 

Ben bu konuya sen konuyu açar açmaz cevap yazmıştımda, silinen mesajlarım arasında güme gitmiş. Yeniden yazarım sorun değil.

Bu malzemeleri sen şahıs olarak istersen göndermezler büyük ihtimal. En garanti yöntem bu tip fabrikalardan toplu malzeme alan küçük firmalarla konuşman ve onların siparişinin arasına senin istediğin malzemeleride sipariş verip beklemen.

Mesela pvclerin içine destek sacı konulur. Bu destek sacının ham halini küçük firmalar bu tip fabrikalardan satın alır ve atölyesinde işleyerek pvc bayiilerine satarlar. Böyle küçük bi firma bulup fabrika katalogundan istediğin malzemeleri sipariş ettirebilirsin bence.

Ama genelde fabrikalardan ayda bir falan malzeme çekerler. İşler yoğunsa 2 haftada bir, daha yoğunsa haftada bir sipariş geçerler. Tonlarca malzeme gelir tırla yani. Seninkilerde araya sıkıştırılabilir.

İlla destek sacı işleyen firma bulacaksın diye kaide yok, mesela torna atölyeleride fabrikalardan ham malzeme sipariş geçerler diye tahmin ediyorum. Fabrika kataloglarına bakmak lazım bu malzemelerden var mı diye.

 
Gönderildi : 11/03/2013 3:44 am
(@yigit0can)
Gönderi: 43
 

Orman Ürünleri Satan Büyük firmalarda aksesuar vardır.

 
Gönderildi : 12/03/2013 2:08 pm
(@kykgm)
Gönderi: 0
 

steadycam olmuyor arm gibi düşündüm esneme yapıyor
bauhaus ta ve praktiker de istemediğiniz kadar mevcut çeşit ebat vs en uzun 2 metre kadar var

Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.

^^KYKGM^^

 
Gönderildi : 14/03/2013 2:36 am
(@fastclick)
Gönderi: 102
Başlığı açan
 

steadycam olmuyor arm gibi düşündüm esneme yapıyor
bauhaus ta ve praktiker de istemediğiniz kadar mevcut çeşit ebat vs en uzun 2 metre kadar var

Bu sitedeki HMP yada herneyse bunlardanmı yoksa benzer ürünler mi? Gidip bakacağım en kısa zamanda.

 
Gönderildi : 14/03/2013 6:55 am
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

Arkadaslar aleminyum dograma yapan bir yeremgidin bunlardan dolu. Her yerde her caddede var aluminyumcu. T seklinde olanin adi orta kayit baglama takozu L seklinde olanin adi ise cavus. Bazi aluminyum profillerinide kullanirsiniz. Bunlar bulunmayacak seyler degil. Yeterki siz ciziminizi yapin. http://www.metaalwinkel.nl/metaalwinkel ... ormatie.kw producten bolumundeki sekmelere bir bakin. Bir suru 'diylik' seyler var. Ben burdan bi kac bisey aldim. Ayni firmalar turkiyede de vardir ve perakende satis yapiyolar. En son secenek dedigim gibi aluminyum dograma yerlere.

 
Gönderildi : 18/03/2013 6:21 pm
 Gcmn
(@gcmn)
Gönderi: 193
 

http://www.demirbasmetal.com.tr/urun_2.php

Buyrun.. Istediginiz ebadi yaziyosunuz kesip gonderiyorlar. Orta alt kisimda metaller mevcut. Onceki ya da sonraki kismina basarsaniz daha cok secenek gorursuz kolay gelsin.

 
Gönderildi : 18/03/2013 6:30 pm
(@fastclick)
Gönderi: 102
Başlığı açan
 

Arkadaşlar daha önce gelen önerilere görede gidip alüminyum olanlarına baktım. Doğratabiliyoruz yada hazır alüminyumlardan kestirebiliyoruz ancak sanayide kesilmiş alüminyumun ne kendisinde ne deliklerinde bir standart olmuyor. Dolayısıyla doly-skate gibi hassas çalışma gerektiren işlerde çuvallıyor. Ayrıca kestirmesi deldirmesi ayrı dert.

Bu sitedeki ürünler çelik. Fabrikasyon üretimi delikleri ebatları milimetrelerle hesaplı sınırlı. "Teknkin Detay" pdf'ine bakarsanız, iki delik arasındaki mesafeden tutun, bir deliğin başlangıcından diğer deliğin ikinci boğumuna kadar olan mesafeler bile ince ince ayarlanmış hesaplanmış.

En iyi yönü ise standart parçalar. Kesme delme yok. 50 tane 1 metreklik bile olsa, bağlantı parçalarını kullanarak her türlü alet edevat yapılır. Taşımadığı yerde çift sıra koyulur montelenir, sağlamlaştırılır, standart olduğu için milim hata olmaz. Bundan bahsediyorum.

Ben gidip sanayide orda burda bu tür işlerle uğraşmay sevmiyorum. Boşa uğraşıyormuşuz gibi bir hava oluyor. Adamların yaklaşımı "Lan biz ekmeğimizin peşindeyiz bu bebebülük neyin peşinde" yaklaşımları beni rahatsız ediyor. Fikir üretemiyorsun. Hepsi usta adam bildiğinden şaşmıyor. Yenilik kabul etmiyor.

Şu iki hafta çok yoğunum ama ondan sonra bu parçaları temin etmenin bir yolunu bulacağım. Eğer bulursam buda size müjdem olsun, projelerimi çizip yaptığım her ürünü burdan yayınlayacağım. Ürünü temin etme yolunu da söyleyeceğim. Nasılsa aynı proje standart ürün olunca hepimizin işine yarayacak ortak fikirler her zaman olacaktır. Bu sayede hem kendimi hem sizi ekipman konusunda ileri götüreceğime inanıyorum. ÇELİK konusunda da ısrarcıyım. Bıktım usandım sağı solu yamulan, elimizde kalan ekipmanlardan.

 
Gönderildi : 18/03/2013 8:53 pm
(@vizyonsuzhayat)
Gönderi: 0
 

http://sahinrulman.com/site/index.php/t ... erisi.html bu işe yarar bence slider yaparken özellikle bir de rulman lazım onu da satıyorlar. aradım sordum. satıyorlar yani.

When you have to shoot, shoot. Don't talk.

 
Gönderildi : 28/03/2013 1:28 am
Paylaş: