Forum

DSLR için omuzluk sistemi

35 Gönderi
8 Üyeler
0 Likes
5,222 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Hobi olarak uğraşmayıp acele sonuç almaya yönelik girişeceksen hiç girişme.

 
Gönderildi : 04/04/2015 1:46 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
Başlığı açan
 

Fiyatlar düştü ve özel taleplerin yoksa hesaplı bir ürünü getirtmek daha avantajlı gibi bugün. Ben kendime ait ayır bir tasarım üzerinde uğraşıyorum hala. Parçalar tamam gibi ama cage kısmı özel tasarlanacak ve yazın kendi alet edavatımla çalışacağım inşallah. Stabilizer konusunu da askıya aldım ve Laing P-04 diye bir modeli birinde deneyip beğendim. Fiyatı kabul edilebilir, kalite iyi olunca şimdilik aklımın bir köşesinde o var. Stabilizer yapmak kolay değil. Profesyonel diye satılanlar bile ayar tutmuyor kolay. Rig daha basit ama bizim kameralar biraz farklı olunca kendime ait bir şey yapmak istiyorum.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 04/04/2015 2:08 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

Bir rig için malzemeleri aldım ama birbirine geçmiyor bizim pvcler. Standart diyorlar. Taşlama için bir yere verdim. Öğlen gidip alıp, basit br rig yapmayı deneyeceğim. Ebay'de 25 dolara stabilizerler var ama bunlara hiç güvenemedim. Mesela bunlardan bir tane alsam, iyi sonuç verir mi? http://www.ebay.com/itm/PRO-Handheld-Vi ... 1054989426

Şu aşamada steadicami gözden çıkardım ama bir rigle aktüel çekim de yapabilmek istiyorum. En azından adım atmadan olduğum yerde hareketi takip edebilmek güzel olacak.

Sizin donanımınızla, tasarımınızın nasıl olacağını merak etmiştim. Artık yazın yaptığınızda görebiliriz umarım. 🙂

 
Gönderildi : 04/04/2015 2:20 pm
(@fulgura)
Gönderi: 5141
Başlığı açan
 

Bu linkini verdiğin türden stabilizerlerden önermiyorum. Çok küçük kameralar için idare ediyorlar ama sağlıksız sonuç verdiler ne zaman denediysem. Orta kolonlu modeller daha yerinde ama onlarda da gimbal var iyi tasarlanması gereken. Laing P-04'e bakmanızı öneririm. Daha pahalı ama adam gibi iş yapan bir şey buldum sonuçta.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 04/04/2015 8:17 pm
(@canndask)
Gönderi: 6
 

Hocam böyle bir ağ kurma konusunda bende tarafım, bir iki aya kalmaz sırf temel ekipmanları üretebilmek için bir atölye kuruyorum. Bir marangoz arkadaş ile konuştum kesme biçme vs. işlemler için fakat dediğiniz gibi ekstra dışarıdan getirilmesi gereken parçalar çok büyük sıkıntı oluyor. Ben mesela bazı parçaları direk yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum, Türkiye'de bulmak çok güç. Birde aklımda örnek veriyorum Gimble'ın tüm parçalarını getirtip burada montajını yapma gibi bir fikir var ama onun için elimin biraz açılması, birazda paramın olmasını bekliyorum.

 
Gönderildi : 06/04/2016 4:51 pm
Sayfa 3 / 3
Paylaş: