Forum

Az Maliyet ile Soft Box (Yumuşak Işık) yapımı (Yöntem 1)

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
963 Görüntüleme
(@muratkatarci)
Gönderi: 10
Başlığı açan
 

Filmlerde yumuşak ışığın etkisi kesinlikle gözardı edilemez. Tabi bunun için ekipmanlar vs almaya kalkınca çok maliyetli olabiliyor. Ben bu yazımda çok ucuz bir şekilde yumuşak ışığı nasıl elde edebileceğinizi anlatacağım. Video için çok iyi bir alternatif olan bu yöntem fotoğraf için de genelde kullanışlı bir yöntemdir. Ama bazı durumlarda fotoğraf için yetersiz olabilir.

Bu Japon Feneri, yapı marketlerinde kolayca bulunabilir. Üstelik çok da ucuz bir fiyatı. Hafif ve taşıması kolay. İçine takacağınız ışığı kendiniz seçebilirsiniz.

Japon fenerinin dışındaki kağıt, ışığın çok sert bir şekilde değil de yumuşak bir şekilde dağılmasını kolaylaştırıyor. Bu sayede çok ucuz, kolay ve hızlı bir şekilde kendi yumuşak ışığınızı üretmiş oluyorsunuz.

Bundan sonra yapmanız gereken bir ampül seçmek. Işığın rengine ve şiddetine göre ampülü dikkatlice seçin. Ampül takmak için gerekli kablo, duy, fiş vs için bi elektrikçiden yardım alabilirsiniz.

Kablonun üzerine basit bir anahtar takıp, açıp kapama işini kolayca kontrol edebilirsiniz. Yada bir dimmer takıp ışığın şiddetini kontrol edebilirsiniz. Ama unutmayın; Ampülünüz dimmer ile çalışmaya uygun olmalı. Dimmerlerin pahalı olduğunu da unutmayın sakın.

Japon fenerleri sadece beyaz olarak satılmıyor. Ev ürünü olduğu için dekoratif seçenekleri de mevcut. Bu durum bize bir kaç avantaj sağlıyor. Mesela uygun rengi seçip, ışığımızın rengini değiştirebiliriz. Bazı durumlarda ise ışığın görüntüye girmesi gerekir. Böyle bir durumda da üzerinde şekiller bulunan bir japon feneri alarak, görüntüye estetik katabiliriz.

Bir mekan içinde homojen bir ışık elde etmek istersek de, birçok japon fenerini yan yana koyup homojen ışığı elde edebiliriz. Hollywood‘da yeşil perde gibi tekniklerde kullanılan homojen ışığı böylelikle elde edebiliriz.

İleriki zamanlarda yine bunun kadar ucuz, kolay ve hızlı ışık yapmak için ikinci yöntemi http://muratkatarci.wordpress.com blogunda yazcam.

 
Gönderildi : 21/11/2013 1:30 am
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Faydalı bir bilgi olmuş. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 21/11/2013 3:53 pm
(@muratkatarci)
Gönderi: 10
Başlığı açan
 

Teşekkür ederim

 
Gönderildi : 07/12/2013 11:13 pm
(@kabuss_1)
Gönderi: 299
 

Teşekkürler bu güzel paylaşım için...

http://www.minyaturyapim.com

Flycam Nano Önizleme ve Test Videosu

 
Gönderildi : 08/12/2013 11:32 pm
Paylaş: