Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık 600D'me magic lantern yükledim. Bir kaç özelliği işe yarıyor. Ama diğerlerini de öğrenmem gerek tabiki. Çok özelliği var. Birinci sorum ; magic lanternle kameramı 45 dk civarı kullandım kurcaladım vs, kamerada normalden fazla bi ısınma oldu özellikle lcd ekranda ve o bölgede. Bu nasıl bir soruna yol açabilir ? İkincisi ; magic lantern kullanıcıları elbette vardır forumda. Acaba size göre magic lanternin en kullanışlı özelliği nedir ? Herkesten fikir almak isterim. Teşekkürler
ML'nin hemen her özelliği büyük derecede artı sağlar. LCD'de ısınma ML'den olmamalı. LCD'ye giden sinyalde bir değişiklik yok aslında. Sadece 1-2 özellik LCD'yi etkileyebilir, onlar da HDR çekimi modu gibi şeyler.
Bunun dışında dediğim gibi her özellik yeri geldiğinde kendi içinde inanılmaz yarar sağlıyor. Ama en sıradan özellik olarak zebralar ve focus peak ile magic zoom verilebilir. AYrıca canlı histogram ve waveform monitör de devamlı kullandığım özellikler. Bir de cropmarks var sinematik çekim yaparken. Ekranda verilen ekstra bilgiler de cabası. Çekim yapılan dosya adından tut, kalan süre vb. Bir de elbette kalite artışı CBR modu var elinin altında. Yani o ML denen şey kendi başına en az 1000 dolarlık artı sağlıyor makinaya.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.