Forum

Yaklaşım metni nası...
 

Yaklaşım metni nasıl hazırlanır?

6 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
3,846 Görüntüleme
(@yutkevic)
Gönderi: 3
Başlığı açan
 

Arkadaşlar devlet desteği vesaire alımında gereken belgeler arasında " yaklaşım metni" de var. Peki bu yaklaşım metni nasıl birşeydir, bu konuyu ayrıntılı anlatan bir kaynak var mı? İnternette yaklaşım metni örneği aradım bulamadım en azından örnek olarak bakabileceğim metinler var mı (Türkçe, ingilizce, almanca olabilir) diye soracaktım.
Hepinize iyi çalışmalar. 😛

 
Gönderildi : 06/06/2020 4:56 pm
(@yutkevic)
Gönderi: 3
Başlığı açan
 

"Yaklaşım" sözcüğünü ben çok seviyorum. İngilizce "Consept" sözcüğüne karşılık gelen sözcük. Yabancı sözcüklerin yerine kullanılan tüm sözcükleri seviyorum ve destekliyorum. "Yaklaşım Metni" için bir örnek ararsanız bulabilirsiniz belki ama ille de örnek aramaya gerek yok. Yazmak istediğiniz hikâyenin (senaryodan önce hikâye gereklidir) temel hareket noktasını, nüvesini okuyucuya aktaran bir metindir. Yazdığınız hikâyede ne anlatmak istiyorsunuz? İşlenen konuyu ele alış biçiminiz ve yönteminiz nedir? Varmak istediğiniz nihai bir amaç ya da hedef var mıdır? Bu amaca ulaşmak için nasıl bir yol izlediniz? Karakterler neyi temsil ederler?.. Vs Vs... Yani ele aldığınız konuya bir yazar olarak nasıl yaklaştınız, olay kabaca budur.

Consept olarak aradım yok ama "Documentary Proposal" şeklinde birşey var. Ama onun içinde de ekonomi ve dağıtımla ilgili planlamalar da var. Acaba proposal'ın içinden ekonomik planlama ve satış unsurlarını çıkarınca kalan şey mi Consept = yaklaşım metni dediğimiz şey?

 
Gönderildi : 07/06/2020 6:05 pm
 ayay
(@ayay)
Gönderi: 6
 

"Statement of Purpose", "Artistic Statement", "Writer's Note", "Director's Note" diye arayabilirsiniz. Türkçe olarak da "Yönetmen Görüşü" ve "Yazar Görüşü"nü deneyin.

 
Gönderildi : 07/06/2020 11:00 pm
(@reznovrun)
Gönderi: 0
 

Konu yaklaşım metninin ne olduğunu bilmeyenlere yardımcı olması açısından güzel olmuş.

Ancak biraz farklı bir yaklaşımda bulunacağım =) eğer yaklaşım metninin ne olduğunu bilmiyorsanız bence sözü edilen yarışmalarda, desteklerde sözü geçecek "referanslara" =) sahip değilsiniz demektir. Sonra benim üç sene peş peşe denediğim gibi boşu boşuna farklı farklı projeler gönderir durursunuz =)

 
Gönderildi : 08/06/2020 2:28 am
(@cem123)
Gönderi: 0
 

Yanılıyorsam düzeltin, benim bildiğim kadarıyla özellikle belgesel filmlerde istenen bir belge bu. Kurmaca bir senaryo için istendiğini duymadım. Eskiden de vardı ama sanki adı başka bir şeydi. Bilgim dahilinde olan kadarıyla, yaklaşım metni senin detaylı bir şekilde ama okuyucuyu tekniğe boğmadan, 1-2 sayfayla derdini, nerede, neden ve nasıl işleyeceğini açıklamak. Özel bir formu olup olmadığını bilmiyorum, nette örneğini bulamadıysan olmayabilir.

 
Gönderildi : 08/06/2020 3:17 pm
(@yutkevic)
Gönderi: 3
Başlığı açan
 

Arkadaşlar ben örnek buldum burdan linkini vereyim sizler de faydalanın.
http://yunustopal.com.tr/antarktika-guney-kutbu/antarktika-yaklasim-metni-turkce/

 
Gönderildi : 12/06/2020 12:19 am
Paylaş: