Forum

Zifir - Belgesel
 

Zifir - Belgesel

6 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
1,953 Görüntüleme
(@maximumgore)
Gönderi: 7
Başlığı açan
 

Belgesel İzmir'i konu alıyor. Taksicilerin gözünden İzmir.
Çekimler İzmir'in çeşitli semtlerinde gerçekleşti.
Ayrıca belgeselimiz Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali & Yalıçapkını Kısa Film Festivali - Jüri Özel Ödülü kazandı.

Kamera: Canon 5d mark ii, go pro hd hero 2, canon 600d
Lens: 24-105mm f4.0, 50mm f1.4
Ses: Tascam dr100, sony ecm674/9X
Kurgu: Premiere cs6
Araç içi çekimlerde sholder mount kullandım ve doğal ışık ile çekim yaptık.

http://vimeo.com/70283253

 
Gönderildi : 16/08/2014 10:11 pm
(@tmmchn)
Gönderi: 291
 

Gayet güzel olmuş elinize sağlık. farklı semtleri taksiclerin anlatması fikri de iyiymiş bu arada.

 
Gönderildi : 16/08/2014 10:38 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Bence yeterli bir belgesel değil. Kapsamı çok geniş. Herhangi bir yargı hattı yok ki bu kadar kısa süre içinde kurulamaz da.
Belgeselin kendisi bana bir şey söylemedi 5-6 taksicinin belli konulardaki fikirlerini dinledim sadece. Ama belgesel bu fikirlerden bir bütünlük, ya da bir çatışma çıkarabilmiş değil.

Bunun kanımca uzun metraj bir projeye dönüşmesi lazım. Öyle hissettim.

 
Gönderildi : 16/08/2014 10:58 pm
(@maximumgore)
Gönderi: 7
Başlığı açan
 

yorumlar,eleştiriler için teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/08/2014 12:45 am
 iLAN
(@ilan)
Gönderi: 0
 

Kurmaca: Hayali bir kurgu üstünden yönetmenin sinema dilini kullanarak kendi fikrini analatması. Belgesel: Gerçek üstünden yönetmenin sinema dilini kullanarak kendi fikrini anlatması." kısaca böyle tanımlıyor Ertuğrul Karslıoğlu. "Sadece röportajla da olmaz, röportajsız da olmaz, dengeyi doğru kurup sinemanın anlatım tekniklerinden faydalanmak gerekir" diyor belgesel için. "Belgesel objektif değil subjektif olmalı" diyor.

Forumdaki arkadaşların en büyük eksikliği festivalleri takip etmemeleri. Özellikle 2014 sezonunda ulusal festivaller kısaların festivalleriydi. Bir çok kısa metraj kurmaca ve belgesel film, ödül alan uzun metraj filmlerden çok daha kaliteliydi. Sadece internetten filmleri takip etmek - kısa filmler için - kesinlikle yetersiz. Çünkü festivallerdeki kısa filmler en erken 1 yıl sonra internete konuluyor, bundan haberimiz olması için de bizim kısa film yönetmenlerini ve festivalleri devamlı takip etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla kısa filmle izleyici veya üretici olarak ilgilenen pek çok kişinin Türkiye'deki kısa filmlerden haberi olmuyor. Bu durum üretimi de doğrudan etkiliyor. Bir çok kısa filmci filmlerin yarıştırılmasına karşı çıksa da festivaller kısa filmin gelişimi için önemli rol oynuyor. Hangi filmin yarıştığı veya ödül aldığı önemli değil, internette göremeyeceğiniz filmleri seyretme imkanı buluyorsunuz festivallerde ve hakikaten çok iyi filmler var. Cennetten Kovulmak, Mavi Dalga, Daire vs. hikaye kalıyor kısa filmlerin yanında. Biraz daha vakit ayırıp kısa film gösterimlerini, festivalleri takip etmek, daha iyi eserler üretebilmek için çok faydalı olacaktır fakat gördüğüm kadarıyla kimsenin bu konuda bir heyecanı yok. Herkes "Mükemmel bir fikrim var da para yok" diyerek geziyor veya internette fenomen olacak dizi senaryoları peşinde koşuyor.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

 
Gönderildi : 17/08/2014 3:47 am
(@coldscream07)
Gönderi: 0
 

usta konu güzel ama banada eksik geldi biraz. böyle bir konu için daha farklı bir kurgu yapılabilirdi

 
Gönderildi : 17/08/2014 4:14 am
Paylaş: