[vimeo] http://www.vimeo.com/56788111 [/vimeo]
Merhabalar.Görüntü yönetmenliği ve kurgusunu kendi yaptığım,senaryosu ve yönetmenliği Ozan Samur'a ait olan kısa filmimiz "Yıkım" sizlerin yorumlarını beklemekte...
merhaba Onur92. uyumadan önce kısa filmini izliyeyim dedim...ve kızmazsan bir şey söylemek istiyorum: Bu çöp toplayan adam mevzusu, son dönem kısa filmlerinin klişesi haline geldi bence...
bir de planlar uzun ve sıkıcıydı...bunun dışında son sahnede ses tamamen kesilmişti yani tercih sizindi tabiki ama dış sesi tercih ederdim...
ama neticede kaliteli bir iş, elinize sağlık 🙂
adamın yorganla kızın battaniyeyle yatmasından adamın aslında kızı önemsemediğini çıkarmıştım en başında. Ama dikkat edilmediğini sonunda farkettim. Neyse sonunda güzel bir müzik olmalıydı. Görüntüler temiz, dialog olmadığı için ses ile ilgili bir sorun olmamış zaten.Planlar çok uzun. Birşey anlatmıyor sadece filmin süretini uzatıyor. Çok daha iyi anlatım olmalıydı çünkü senaryonuz çok basit. Farklı anlatımlar simgeler olaylar eklemeliydiniz diye düşünüyorum.
Çöp toplayan adam var, kızı var, fakirler, gecekonduları yıkılıyor.
Planların uzunluğu konusunda sizlerle aynı görüşteyim.Ancak kızın battaniyeyle yatmasına evet dikkat edilmedi.Çünkü önemli bir mevzu değil.Filmin bütününe baktığımzda;orası küçük bir ayrıntı ve anlamsal olarak bir şey ifade etmiyor.Yani o kareden bir anlam çıkarmaya gerek yok.Evet farklı simgeler ve olaylar da eklenmeliydi.Bu konuda da görüşlerinize katılıyorum.Ancak yine katılmadığım bir görüşünüz var ilkersn.O da şu ki;basitçe "Çöp toplayan adam var, kızı var, fakirler, gecekonduları yıkılıyor."diyemezsiniz,diyemeyiz.Nedenine gelecek olursak;Bir tarafta ilandaki evi beğenmeğen bir adam var diğer tarafta bu fakirlikle birlikte umudu olan bir adam var.Birilerinin beğenmediği evler yapılmak için bir başkasının evi yıkılıyor.Gönül isterdi ki bu anlatımı görüntülerle yapalım,açıklamaya gerek kalmasın.Eksiklikler hanemizi doldurmamıza katkıda bulunduğunuz için teşekkürler ilkersn ve intercapiller arkadaşlar.
Bye
oh be 😀
aleste en pis insan bunu yapmaz dediğiniz hareketi bu insanların yaptığına emin olabilirsiniz.Onların içinde belirli bir süre vakit geçirmiş birisi olarak bu konuda size katılmıyorum.Ezan konusuna gelince orda montaj kısmında yaşanılan bir sıkıntı var maalesef.Ses devamlılığını sağlamak için dışardan bi ezan sesi koyulamadı ve o yüzden olanı en iyi şekilde kurtarmaya çalıştık.Kameranın yan durması kesinlikle kabul edilemeyecek bi hata evet bahaneler bulunabilir buna da ama dikkat etmemek kesinlikle bir hata.Son olarak da bir gecekondunun yıkılması yanındakinin de sağlam durması bana kalırsa bir hata olarak görülmeyebilir.
Uzun yorumlar filmin izlendiğini gösterir ve eleştiriler gelişimimize katkı sağlar.O yüzden tüm yorumlar için teşekkürler.
arkadaşların yaptığı eleştirilerin tamamına katılarak şunu eklemek istiyorum.İlk planda gündüz evin bulundugu mekanı görüyoruz, daha sonra sabah ezanı ve karanlık bir havada adam sigara içiyor.Hava aydınlık mı karanlık mı adam sigara içerken orayı anlamadım
Sorduğunuz yeri anladım.Bir planda karanlık gibi dururken diğerinde apaçık aydınlık duruyor.Aslında hep aydınlıktı ancak yağmurun kapattığı havanın azizliği diyebilirim.Çünkü birbirine yakın vakitlerde yapıldı çekimler.Yani hep aydınlıktı sadece bikaç saate bağlı bi değişiklik