Forum

Yeis Sensura - Yaza...

Yeis Sensura - Yazardan Mektup 2012 Ankara Film Ekibi.

10 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
2,546 Görüntüleme
(@anilcagin)
Gönderi: 0
Başlığı açan

https://www.youtube.com/watch?v= &

Ankara Film Ekibi'nden Yılmaz Alaşhanla beraber çektiğimiz Müzik Klibi.

Videoyu mesaja gömmeye yarayan düğmeyi çalıştıramadım birtürlü.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 18/02/2012 3:39 pm
 iLAN
(@ilan)

Elinize sağlık. Gözüme kötü görünen bazı şeyleri yazayım;

Işık kullanımı klibin genelinde kötü, dekorla ve mekanla uyumsuz ışıklar kurulmuş. Belki ışığı kötü gösteren CC de olabilir, yani CC'de düzeltilebilecek, daha iyi yapılabilecek bir şey. Sanat yönetimi çok zayıf ve bu üçü bir arada olunca ham, amatör bir görüntü ortaya çıkarmış. Kurguda problem yok gibi, şarkının ritmine ve sözlere uygun akıyor.

Dekorlar daha az renkli olabilirdi böylece CC'deki tek renklilik desteklenmiş olurdu, bu dekora, bu ışığa bu CC yapılmaz.

Gözüme çarpanlar bunlar.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

Gönderildi : 19/02/2012 5:30 pm
(@anilcagin)
Başlığı açan

Işığı ben yaptığım için bu sorunlar ortaya çıkmış olabilir. Işık bilgim yada deneyimim yok.
3 tane turuncu kafa vardı elimde 1günlüğüne kiralanmış o nedenle bazı sahneleri foresan lamba ve beyaz şemsiye ile çektim. Mümkün olduğu kadar efektif kullanmaya çalıştım.

Sanat yönetimi sanırım bütün düşük bütçeli işleri kaderi eldeki malzemelerle sağdan soldan topladığımız objelerle aslında kurulması zor dekorlar kurduk. Hapishane hücresini bir apartmanın bodrum katına kurmak zorunda kaldık. Ev sahnesini evdeki bütün kitaplıkları bir araya toplayarak kendi çalışma odamda çektim. Gazete sahnesi için 3 saatimiz vardı ve herhangi bir şekilde dekoru değiştirme şansımız yoktu. Tabut için belediyeden ayarlanan tabuta müzisyen girmek istemeyince MDF bloklar kullandık. CC için sizinle aynı fikirdeyim çektikçe öğrenicez artık. Normalde ekipte bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlarımız var Ama çekim kurgu CC 1 hafta içinde albüm çıkışına yetişeceği için o arkadaşlarımızdan yardım alamadık.

Klip için ayarlanan oyuncular aşırı kar yağışı nedeniyle gelemeyince 2 sahnede kendim oynamak zorunda kaldım :D.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 19/02/2012 5:51 pm
 togi
(@togi)
Gönderi: 79

Klibin yokluk içinde çekildiği belli buna rağmen iyi . Sanat yönetimi bütün kısa film çeken arkadaşların korkulu rüyası desek yeri..Bazı sahnelerde yapaylık mevcut mesela sopayla yakalayıp dövme sahnesi gibi..Bunlarda zamanla hallollucak şeyler.Bence bu kadar yokluğa rağmen iyi çekilmiş bir klip..Anıl sen bu klip işine iyi girdin gibi olucak olucak hissediyorum 🙂

Gönderildi : 20/02/2012 10:29 pm
(@anilcagin)
Başlığı açan

Saolasın Togutay'cım.

Gönderildi : 22/02/2012 10:48 pm
(@hakankagan_1605504719)
Gönderi: 32

Renklerle ilgili yapılan yorumlar yerinde benimde dikkatimi çekti. Ama onun dışında gayet profesyonel bir iş . Anlamlı bir klip olmuş. Başarılar dilerim.

Tarkovski neden muhteşemdir, açıklamak çok zor; ama benim için filmlerini izlemek vahiy gelmesi gibi bir şeydir.
Lars Von Trier

Gönderildi : 29/02/2012 5:41 pm
(@onur-kurnaz)

Güzel bir klip tebrik ederim.Işık kullanımı da söylenenin aksine göze batmıyor yalnız şu açıdan bir sorun olabilir color correctionda mavi biraz ağır basmış.Gözüme tek çarpan o.Gerisi zaten hızlı kurgu olduğu için fazla batmıyor.Güzel ve yaratıcı bir klip.Devamını bekleriz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Sinema ve Televizyon
Bizim Ekip Yapım Prodüksiyon / Trt Haber
ONUR KURNAZ
[email protected]

Gönderildi : 22/03/2012 4:06 pm
(@ayberk-olgay)

Ben bu klibi gerçekten beğendim. Hem şarkı güzel hem görüntüler hem de kurgu. Sadece şu arkada kitapların olduğu sahnede keşke kitaplar karanlıkta kalsaymış biraz dedim. Sanırım o kırmızı kafaları patlatınca her yer aydınlandı ve ışığı kontrol edemedin. Tebrik ederim tekrar. 🙂

Gönderildi : 22/03/2012 10:27 pm
(@anilcagin)
Başlığı açan

Ben bu klibi gerçekten beğendim. Hem şarkı güzel hem görüntüler hem de kurgu. Sadece şu arkada kitapların olduğu sahnede keşke kitaplar karanlıkta kalsaymış biraz dedim. Sanırım o kırmızı kafaları patlatınca her yer aydınlandı ve ışığı kontrol edemedin. Tebrik ederim tekrar. 🙂

Yok o sahnede kırmızı kafaların kira süresi doldu (bkz. Fakir) :D. 2 tane floresan şemsiyeyle çektim. Benim odayı biliyosun 🙂 sağda solda masa var. Bide burcunun odadaki kitaplığı taşıdık 3 m2 yer kaldı çekim için. G.tüm çıktı masaları monitorleri kadraja sokmamak için 😀 .

Gönderildi : 23/03/2012 9:52 pm
(@halostendap)

elinize sağlık 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 01/05/2012 7:09 pm
Paylaş: