Forum

YALNIZ HİSARIN KAPA...

YALNIZ HİSARIN KAPALI KAPILARI (Belgesel - 2013)

5 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,533 Görüntüleme
(@bilalcicek)
Gönderi: 6
Başlığı açan

Belgesel, Trabzon'un tarihi evlerine, geçmişten günümüze bir pencere açmakta. Yıllardır içerisinde yaşayan insanları ile günümüzde ki yalnız kayıp ve dar sokakların içerisinde ki tarih kokan evleri konuştuk.
Yönetmen : Onur Cem

Gönderildi : 27/05/2013 12:17 am
(@sadnessway)
Gönderi: 35

Tarihimizi, dokularımızı, değerlerimizi, kendi ellerimizle nasıl yitirdiğimizi tüm gerçeğiyle yüzümüze vuruyor. Özellikle geçmişe özlem duyan biri olmam dolayısıyla belki de oldukça etkilendim. Teyzemin komşuluktan dem vurması ne kadar acı, bu durum büyük şehirlerin kaybı olmaktan çıkmış. Belgeselin sonunda geçmişe üzülmememiz, geleceğe bakmamız beklense de asıl gelecekteki manzara çok daha korkutucu olacak, görünen köy kılavuz istemiyor, yazık. Çok akıcı ve başarılı, ellerinize sağlık.

Gönderildi : 27/05/2013 9:38 am
(@bilalcicek)
Başlığı açan

Tarihimizi, dokularımızı, değerlerimizi, kendi ellerimizle nasıl yitirdiğimizi tüm gerçeğiyle yüzümüze vuruyor. Özellikle geçmişe özlem duyan biri olmam dolayısıyla belki de oldukça etkilendim. Teyzemin komşuluktan dem vurması ne kadar acı, bu durum büyük şehirlerin kaybı olmaktan çıkmış. Belgeselin sonunda geçmişe üzülmememiz, geleceğe bakmamız beklense de asıl gelecekteki manzara çok daha korkutucu olacak, görünen köy kılavuz istemiyor, yazık. Çok akıcı ve başarılı, ellerinize sağlık.
Trabzon gibi tarihi geçmişi binlerce yılı aşkın bir şehirde bu konuların hiçe sayıldığını görmek bizi çok üzdü. Umarım Trabzon halkı üzerinde bir farkındalık yaratabiliriz. Ayrıca yorumunuz için ben arkadaşlarım size çok teşekkür ederiz.

Gönderildi : 27/05/2013 7:26 pm
(@hakankagan_1605504719)
Gönderi: 32

Trabzonun dokusunu çok başarılı yansıtmışsınız. Belgesel mantığına da çok uygun bir konu seçmişsiniz. İlk girişteki renkler nefis. Fakat dış mekan ev çekimlerinde ışık fazla kaçmış biraz.Renklerle oynanarak düzenlenebilirdi. Tebrikler...

Tarkovski neden muhteşemdir, açıklamak çok zor; ama benim için filmlerini izlemek vahiy gelmesi gibi bir şeydir.
Lars Von Trier

Gönderildi : 28/05/2013 1:12 am
(@bilalcicek)
Başlığı açan

Trabzonun dokusunu çok başarılı yansıtmışsınız. Belgesel mantığına da çok uygun bir konu seçmişsiniz. İlk girişteki renkler nefis. Fakat dış mekan ev çekimlerinde ışık fazla kaçmış biraz.Renklerle oynanarak düzenlenebilirdi. Tebrikler...

Yorumunuz için teşekkür ederiz. İlgili arkadaşa ileteceğim.

Gönderildi : 28/05/2013 5:40 am
Paylaş: