Forum

Yalnız / Alone
 

Yalnız / Alone

24 Gönderi
21 Üyeler
0 Reactions
5,557 Görüntüleme
(@pardon)
Gönderi: 66
 

Kardeşim,ben sevdim. sıcak bi film. sadece ses problemi var. ara ara kadraj hataları da olmuş. devamlılıkta iyi. benim hoşuma gitti. keşke müzikle sağlamlaştırsaymışsın altını. Ve senaryo biraz daha geliştirilebilirmiş.

Senin ilk kurgusal filmin olduğunu biliyorum. 10 üzerinden 8 diyorum kardeşim.

Kolay gelsin.

''üretim değil , tüketim fabrikasına hoşgeldiniz."

 
Gönderildi : 18/06/2011 7:22 pm
(@mordevrim)
Gönderi: 0
 

Hiçbir yorumu okumadan direkt giriş yapayım Anıl.

Öncelikle belirteyim ki gayet iyi bir ilk film (ilk filmin olduğunu sayfa atlarken yorumlarından gördüm). Kısaca açıklarsam eğer çekimleri senaryodan çok daha iyi buldum. Birkaç yer haricinde. Stabil, fotoğraf gibi duran sahneler (para ve topun ilk görüldüğü anlar) çok sırıtmış ve sonraki sahnelere geçişte sıkıntı olmuş. Topla oynama sahnesi çok uzun tutulduğu için beklenti yaratıyor insanda. Bir şey olacak ki bu kadar uzun tutuluyor düşüncesi yaratıyor ama sonrasında bir şey olmuyor. Kısa bir topla oynama sahnesi daha iyi dururdu.

Şimdi kim ne derse desin, film duygulara oynayan bir film. Çünkü finali direkt kalpten vursun diye yazılmış gibi duruyor ama filmin geneline baktığımızda bunu göremiyoruz. Yani filmin vermek istediği duygu ile filmin genelindeki çok şey örtüşmüyor. Ya da örtüşmüyor demeyeyim de, birbirini desteklemiyor. Duygusal etki anlamında bakarsan kuyumcuyla sohbet ile final arasında çok fazla benzerlik var. Yani yaratılmak istenen durum aynı. Ama kuyumcu sahnesinin o etkiyi veremediğini düşünüyorum. Daha ağır, daha mimiksel, bir kaç omuz planının da dahil olduğu direkt ajite bir sahne beklerdim orada ben.

Bu tarz, direkt duygulara hitap etmeye çalışan bir filmin yapısı aslında çok önceden çizilmiş bana göre. Daha durağan, daha ajitatif, daha mimiksel, geçiş anlarında müziğin etkisi hissedilen... vs. Mesela bunun için şu İzmir'de çekilen, hani iyilik yap iyilik bul tandanslı küçük oyunculu film örneğini verebilirim, seninkiyle çok benzeş olarak. Şu selpak veren kız, meyhanede içen genç vs.li film (bir filmin adını hatırlayamayınca tarif etmek de ne zor. Aklıma gelince yazarım).

Neyse, kısa kesersem, dediğim gibi; ilk film için gayet iyi. Şimdi durup biraz yorumlara göz attım da, hemen hepsini dinlesen hiç fena olmaz 🙂 Çünkü herkes belli başlı aynı yanlışlardan söz etmiş. ama kısacası şu; tebrikler ve durmak yok, yola devam 🙂 Daha iyilerinin geleceğine hepimiz eminiz.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 19/06/2011 2:38 am
(@tgygntkn)
Gönderi: 0
 

filmin gaziosmanpaşa'da geçiyor olması ayrı bir ilgimi çekti anıl 😀 film herkesin dediği gibi ilk film için gayet iyi.

not: ben de gaziosmanpaşa'da oturuyorum, bi ara görüşmeliyiz 😀

Açacak çiçekler var kıştan sonra!

 
Gönderildi : 20/06/2011 3:15 pm
(@opticman)
Gönderi: 0
 

dostum eline sağlık. sanırım bana çok yakınsın görüşmek isterim. sanki yanlış görmüyorsam film gopaşa eyüp yıdıztabya civarlarında çekilmiş. ben pazariçindenim. 30 senedir buradayım özel mesaj at görüşelim seninle.

 
Gönderildi : 21/06/2011 4:14 am
(@yucelozel)
Gönderi: 52
 

Bu işi daha önce yapmadım fakat kendimce kendi şarkılarıma ve gezilerime klipler çektim.

Söylemek istediğim tüm eksiler söylenmiş.Ek olarak yine Kuyumcu sahnesindeki diyalog ortam gürültülerinden anlaşılmıyor,external bir condenser mic. kit içeren iyi ses kaydediciler ile daha net temiz ve keskin sesler alınabilir illaki diyalog kullanılacaksa.Görüntü ayrı bir mevzu ses teknolojisi yine ayrı bir mevzu çünkü.

Konu güzel,belli başlı amatörlükler aşılsaymış, çocuk harbi dilenci gibi bir çocuk seçilseymiş bu iş daha başarılı olurmuş.(sanayiden bir çırak bile bulunabilir bu işler için 🙂 )

 
Gönderildi : 29/06/2011 4:13 pm
(@kingpin)
Gönderi: 0
 

Öncelikle cesaretinizi ve verdiğiniz emek sonucu işi tamamlamış olmanızı kutlarım.

Bugün izleme fırsatım oldu, dieğr arkadaşların da yorumlarında bahsettiği gibi gerçekten filmin üstünde bir dilencinin hikayesi yazıyor olmasına rağmen çocuktaki gömlek hiç de dilenci gömleği gibi durmuyor hatta o kadar ilgi çekiyor ki tek sefer izlememe rağmen gömleğin manşetlerinin kol düğmesi için yapılmış olduğuna bu yüzden film boyunca açık odluğuna kadar kafamdan türlü fikirler geçti ve konuya odaklanmamı zayıflattı diyeyim.

Teknik aksaklıkları üstadlar zaten dile getirmiş ama film sıcak ve çocuk gerçekten eve gidiyor zannederken mezarlıkta buldum. Bir anda silkindim, bu beni film hakkında pozitif olarak etkiledi, beğendim.

Koalylıklar ve başarılar yeni çalışmalarda 🙂

why so serious?

 
Gönderildi : 27/07/2011 3:27 pm
(@zecalufinon)
Gönderi: 61
 

.

 
Gönderildi : 31/07/2011 12:03 am
(@jakop)
Gönderi: 7
 

öncelikle emeğine sağlık...ilk filmin için bence göz yumulur hatalar..benim ilk filmimden daha iyi o kesin 🙂 herkes yaptığın teknik hatalardan,kıyafetten kamera yamukluğundan bahsetmiş.ben daha farklı bişey söylemek istiyorum. top oynadığı sahnede yerden aldığı beyaz kireç taşı yada onun gibi birşeyle duvara çöp adam yada kala çizip onunla oynamaya çalışsa yanlızlığını daha güçlü verebilirdin bence. bu benim görüşüm tabikide. ve çalışmaya çekmeye devam. ellerine sağlık.

 
Gönderildi : 02/08/2011 3:45 am
(@nusret13)
Gönderi: 0
 

Hocam Gazi Osman Paşa değil mi burası ? 🙂 Bende oralardayım. Bir dahaki çekimlere set işçisi kamera arkası vs her türlü gelirim 🙂

Filme gelecek olursak : Bu film ne anlatıyor : bir dilenci çocuğu... ama bu çocuğun elbisesi maaşallah çok güzel. yüzü tertemiz saçları ipek gibi. Zengin semtlerinin dilencisi böyle mi oluyor diye düşünüyordum ki GOP'u ve Eyüp'ü görünce bu fikirden vazgeçtim 😛

daha iyi olabilir daha iyi şeyler filmde anlatabilirsiniz diye düşünüyorum. çok klişe bir konu ve yeşilçam filmlerindeki o annesi olmayan öksüz çocuk tiplerine benziyor. Ben böyle şeyler dozajında bırakılmadığı sürece bu duygusallıktan prim yapılıyor ve bariz kullanılıyor diye düşünüyorum.

Kadrajlamalar daha iyi olabilir filmin rengi ya da dokusu yeterli ama sinematografi dediğimiz şey ki filmler için en önemli şeylerden birisidir bence çok önemlidir Örneğin Gerçekten Fazlası Değil filminde yakalanan (bu filmi kısa film olduğu için örnek veriyorum) bu sinamatografik kadrajlar filme çok şey katan şeyler...

Bence daha iyilerini yapabilirsiniz bu film bir anlamda onun göstergesi. Herkesin eline sağlık 🙂

 
Gönderildi : 08/08/2011 5:53 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: