Forum

Varoluş - Kısa Film...

Varoluş - Kısa Film (2017)

10 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
2,401 Görüntüleme
(@trivela)
Gönderi: 46
Başlığı açan

Öğretmen arkadaşımın öğrencileriyle birlikte proje olarak çektikleri bir film. Eleştirileriniz yol gösterici olacaktır.

Gönderildi : 19/05/2017 4:08 pm
(@paciente)
Gönderi: 0

Oyunculuklar başarısız. Özellikle 6:30'da başlayan diyalog...
Sinematografi olarak da çok eksik var. Kadrajların çoğu, aks hataları, devamlılık hataları epey fazla.
Ses sıkıntılı. Diyaloglar anlaşılmıyor ve çok fazla müziğe boğulmuş.
İşleniş kısmında da sıkıntılar var. Sürekli mesaj verme kaygısı örneğin. İzleyiciyi epey gerer bu durum.
Bu eksikler zamanla giderilecektir elbette. Sinematografinin temel kurallarından başlayarak daha az diyalog içeren hatta diyalogsuz, daha kısa filmlerle devam edilmesinde fayda var.

Gönderildi : 19/05/2017 6:49 pm
(@halostendap)

kütüphane sahnesi ve o sarışın kızla konuşmalar hiç olmamış. orayı toptan atın, orası olmadan daha iyi olur bence. baba anne kız sahnesinde üçü de birbirinden bağımsız rollerini oynamış çekilmişler gibi olmuş. kızların grup olarak takip ettikleri sahneyi beğendim, güldüm hatta orda. çok sevimlilerdi 😀 esas kızı dövmeleri kötü oldu tabi. plaketi takdim eden öğretmen de çok içten konuşmuş, etkilendim. en iyi o oynamış 🙂 daha iyileri gelecektir, mesajı siz vermeyin biz alalım yeter ki 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 19/05/2017 8:40 pm
(@spidervis)
Admin

Film, olağan üstü(!). Bence sadece o sarışın kızla olan konuşma kalsın, diğer kısımları atın. Yine benzer eleştirileri alırdınız. Ana haber spikerlerinde dahi böyle bir Türkçe yok.

Gönderildi : 19/05/2017 9:55 pm
(@kezzap)
Admin

Ben şunu merak ediyorum hala. Bu filmin özelinde değil sadece, benzer yorumlar alan diğer filmler için de.
Filmlerin sahipleri filmin iyi/fena değil olduğunu düşünüyor mu?
Düşünüyorsa başka bir yorum gerekli, düşünmüyorsa başka.
İlki için cevabım, çok fazla öğrenmeniz gereken şey var olur.
İkincisi için, "o halde neden paylaşıyorsunuz" sorusunu sormamız gerekiyor.

Dediğim gibi, çok önemli değil, müthiş bir film olsa ne olacak, kötü bir film olsa ne olacak?
Film çekmek çok önemli bir iş değil, iyi film çekseniz ne, çekmeseniz ne.
Bize bir faydası yok, en azından bu seviyede.
Tamamıyla kişisel bir mesele oluyor bu seviyede işler.
Ama merak ediyorum işte.
Geçende bir arkadaş filminin renklerini yapmam için bir film yollamış. Oyunculuklar vs. bu seviyede.
Bu filmi neden yayınlayacaksın dedim. Bence yayınlama çünkü kötü yorumlar alırsın, ama bu filmi boşa gitmiş olarak görme, sana tecrübe kazandırmıştır dedim. Kötü olduğunu düşünüyorsanız paylaşmayın, çünkü gelecek kötü bir yorum ümidinizi kırar, daha iyi bir film çekmenizi engeller. Eğer iyi bir film olduğunu düşünüyorsanız o zaman başka bir şey başlar.

Gönderildi : 20/05/2017 3:08 am
(@trivela)
Gönderi: 46
Başlığı açan

Filmin yönetmeninin burada paylaşımla ilgili bir suçu yok. Ben paylaşıp elestirilerden faydalanır dedim. O da olur dedi. Aslında benim fikrimdi. Neyse bence yine de faydası olur. Sonuçta okulda gerçekleşen amatör bir film.

Gönderildi : 20/05/2017 3:35 am
(@bagimsiz)

KEzzAP Bu, sinematik kaygı meselesi biraz da. Bu filmi yapan arkadaş filmin teknik eksikliklerini çok da önemsemiyordur muhtemelen. Duyguyu verebildikten sonra gerisi çok önemli değil diye düşünüyordur. Bir konuda özenli ve kayda değer örnek verebilmek için bir süre dirayet göstermek gerek. Bu tip önce duygu, önce hikaye anlayışı bu sürenin başlarına denk geliyor. Sinema kollektif bir uğraş, düşünsel olarak da. Önce yok yani, kompozisyonu tamamlayacak her parça aynı öncelikte olmalı. Neden paylaştığı konusunda da bu kadar öğrencinin emeği geçen filmi istemese de paylaşmak durumunda kalacaktır.

Gönderildi : 20/05/2017 6:53 am
(@halostendap)

Kötü olduğunu düşünüyorsanız paylaşmayın, çünkü gelecek kötü bir yorum ümidinizi kırar, daha iyi bir film çekmenizi engeller.

Bence bu durum kişiden kişiye değişir. sizin dediğiniz gibi kötü yorumla ümidi kırılacaklar olduğu gibi kötü yorumla daha iyisini yapmaya uğraşacak insanlar da var.
kişi kendini tanıyosa paylaşmanın mı paylaşmamanın mı kendisini daha iyi motive edeceğini bilir. o yüzden kötü bir filmini paylaşan birine "paylaşma ümidin kırılır" demenin, onu kendini bilmeyen biri olarak ilan etmekle aynı şey olduğunu düşünüyorum.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 21/05/2017 3:46 pm
(@kezzap)
Admin

Doğru böyle de bakılabilir, o halde kendini bilerek paylaştığını varsayalım.
Yorumları ona göre yapalım.

Gönderildi : 21/05/2017 3:57 pm
(@mimfilm)

"Görsel öğrenme" açısından faydalı olacak bir çalışma. Mes'ele öğrenci olunca farklı bir durumu gözden kaçırmamak lazım. Didaktik bir hedef gözetilmiş belli ki. Yani "en kötü" denilen "sarışın kızın konuşması" bile bir kitaptan okunduğunda buradaki kadar algı eşiğini aşamıyor öğrencilerimizde.

Emeğinize sağlık, daha iyileri için bir başlangıç olsun inşallah.

ben kuzeyemir

Gönderildi : 22/05/2017 2:16 am
Paylaş: