Forum

Unkapanı (2006)

Unkapanı (2006)

28 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
8,738 Görüntüleme
(@hassonya)
Gönderi: 0

sayfalarca yazı yazıldı. lütfen yazılanlardan herkes ders çıkarsın. gurur yaparak hiçkimse hiçbiryere varamaz.....bir arpa boyu yol alamayız...

Gönderildi : 30/05/2006 4:14 am
 Hepa
(@hepa)
Başlığı açan

Benim filmim süper demedim bende zaten,
'eger illa bu konular ele alinacaksa yaratici sekilde yapilmali'

Benim örnek gösterdiğim 2 film de yaratıcılıktan uzak filmler.Ama Bence iyiler...

Anlatmak istediğimi anladın umarım...
'her mafya filmi kotudur'
diye algılamıyorum zaten kötüdür,Bizim amacımız aksiyon ve montaj denemesi,
Neyse sen kendi kafanda kurduğunu yaz.Sence berbat olan şeyler..İyi not alabiliyor "anlayan" kişiler tarafından..

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 30/05/2006 4:16 am
(@hassonya)

Benim örnek gösterdiğim 2 film de yaratıcılıktan uzak filmler.Ama Bence iyiler...

Neyse sen kendi kafanda kurduğunu yaz.Sence berbat olan şeyler..İyi not alabiliyor "anlayan" kişiler tarafından..

insanlar vakit ayırıp yaptığın filmi izliyor ve fikirlerini yazıyorlar dürüst bi şekilde ki dikkat ettiysen çoğu kişi birçok fikirde aynı noktada birleştiler eleştirilerde.

bu şekilde insanlarla tartışarak yada insanlara diklenerek birşey örenemezsin yada ilerleyemezsin.

sen bir deneme yapmışsın insanlarda yorum yapmış samimi bir şekilde. yorumlardan alacaklarını al. yoluna devam et....

lütfen mesajlar dikkat edilerek yazılsın. kavga çıkarıcak yada tartışma yaratacak dille yazı yazılmasın.

Gönderildi : 30/05/2006 4:30 am
(@dv-art)

ne diyeyim haklisin, 'anlamayan' biri olarak filmine haddim olmadan saatler ayirip yuzeysel elestiri degil analiz yaptim, ama yanlis yapmisim merak etme bir daha olmaz. tartismaya devam etmenin de manasi yok.

Gönderildi : 30/05/2006 4:51 am
(@kkymn)

Hepatitb
bu senin ilk filmin.
Tek birþey diyorum:

BRAVO!

Niye bu konuyu seçtin daha farklý þeyler seç demek esas eleþtiri noktasindan uzaklaþmaktýr.

Bir þarkýcýnýn özel hayatýnda ne yaptýðýyla yorumlanmasý gibi yönetmenin filmde seçtiði konuyla yorumlanmasý da abestir.

Dikkat edilecek nokta ne yapmaya çalýþmýþ ve ne kadar yapmýþ.
Yapmaya çalýþtýðý þey doðru mu yanlýþ mý o deðil nokta.

Adý üstünde amatör filmci birisi ve adý üstünde ÝLK FÝLMÝNÝ yapan birisi için bence ilk film kriterlerine uygun ve hiç bir yeri eksik olmayan bir filmdir bu.

Benim ilk filmimden daha yi bi kere 🙂
Þimdi dünya çapýnda tanýnan bilenen bir yönetmenin de ilk filminden iyi olabilir.

Enerjiyi toplamayý baþarmýþsýn,bir senaryo yazmýþsýn. Komple boþ deðil bayaa byaa içinde twistler iniþler çýkýþlar olan bir senaryo, bir takým insanlarý bir araya getirmeyi baþarmýþsýn, bir çok mekan bulmuþsun ve çekimde o kadar adam o kadar araba saða sola gitmiþsiniz.

Bir çoðunun heves edip yarýda býraktýðý aþikarken sonuna kadar çekmiþsiniz, montajlamýþsýn hatta içine görsel efekt de katmýþsýn.

Biraz uyanalým. Bir þeyin farkýna varalým, eðer kiþi mektepli deðilse etkilendiði sinema sanatý sinema salonunda sunulan ve piyasaya yani sokkataki insanýn büyük yüzdesine hitaben çekilmiþ sinema oluyor.

Mektepli olmayýnca içindeki sinema aþkýnýn ilk meyveleri de trend ve genç kitlenin izlerken sevdiði benimsediði tipte senaryolar çekmek oluyor.

Bu forumdan da bir çok kiþiyi tanýyorum ki (ben de dahilim) ilk filmi bir korku filmidir. Hatta 2. 3. filmi de korku filmidir. Arkasýndan silahlý ölümlü filmler gelir. Arabalar da yarýþýr para olsa çarpýþýr.

Bunlar öðrenme eðrilerinin ilk basamaklarýdýr. Bir dram çekmektense çok daha faydalý bir entrenman þansý verir. Hareketli sahneri çekmek kurgulamak daha zordur. Daha çok kamera hareketi þansý verir. Yeni filmcinin bir çok þeyi ilk kez denemesine fýrsat verir. Umduðunu bulamadýðý filminin görüntüsünün neden kötü olduðu gibi sorularý ilk kes kendisine sordurur. Bu basamaklarý aslýnda belki ta 20. filmine kadar sürdürebilir.

Hepatitb abicim kafaya 2. ve 3. filmini çekmeyi koyduysan ve zaten çektiðin ilk filmin aslýnda ilk kafandan geçen detaylara sahip olmadýðýný düþünüyorsan doðru yoldasýn. Bu iþin peþini býrakma ve tabiki elimden gelirse destek olmak isterim.

KKYMN

Gönderildi : 01/06/2006 2:16 am
 Hepa
(@hepa)
Başlığı açan

ne diyeyim haklisin, 'anlamayan' biri olarak filmine haddim olmadan saatler ayirip yuzeysel elestiri degil analiz yaptim, ama yanlis yapmisim merak etme bir daha olmaz. tartismaya devam etmenin de manasi yok.

Yine bak sözlerimi çarpıtıyorsun 🙂
Neyse eğer bi hatamız olduysa yazılarda özür dileriz ekipçe.

@KKYMN

Teşekkürler yorumların için.Bakalım kamera bulabilirsek devam edicez inşallah.Senaryo yazım aşamasındayız.2aya biter herhalde geliştirmeler...
Esasında 2. filmimiz bu 1. filmimizi de koydum siteye,
http://www.kkymn.com/forum/viewtopic.php?t=740

Aslında bir konuda yardımın gerekliydi..
Msn ekledim

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 01/06/2006 2:56 am
(@anonymous)

Ben de bravo diyen arkadaşa aynen katılıyorum.Ben de sahne bolluğu konusunda benzer yorumumu daha önce yapmıştım.Burda eleştiri konusu olan bir kısa film var beğenilir ya da beğenilmez bu çok doğal.Beğenmemenin arkasında yatan gerekçeler sadece beni biraz rahatsız etti.Eğer kovalamaca sahnesi çekmeyi göze alıyosan arabayı da parçalamayı göze alıcaksın göze alamıyosan o sahneyi çekmeyeceksin mantığına karşıyım ben.Kısa film bu. amatör film bunların hepsi.Arabanın camını kıramadığı ya da zarar veremediği için kovalamaca sahnesi çekilmesin mi yani.Bence bu haliyle çekip yollaması büyük düşündüğünü ve cesaretini gösterir.Benim imkanım kısıtlı olabilir ama ben bu sahneyi çekicem filmime koyucam demesi beni etkiledi.Herhalde o da biliyodu o kadar arabaya ateş edilince arabaya birşeyler olacağını.Ama en baştan ben arabaya zarar veremiyorum o yüzden çekmiyim bu sahneyi deseydi işte o zaman kaybederdi.Kendini geliştirerek ve çektiğin filmlerden dersler çıkararak devam et.

Gönderildi : 01/06/2006 3:37 am
(@hassonya)

Ben de bravo diyen arkadaşa aynen katılıyorum.Ben de sahne bolluğu konusunda benzer yorumumu daha önce yapmıştım.Burda eleştiri konusu olan bir kısa film var beğenilir ya da beğenilmez bu çok doğal.Beğenmemenin arkasında yatan gerekçeler sadece beni biraz rahatsız etti.Eğer kovalamaca sahnesi çekmeyi göze alıyosan arabayı da parçalamayı göze alıcaksın göze alamıyosan o sahneyi çekmeyeceksin mantığına karşıyım ben.Kısa film bu. amatör film bunların hepsi.Arabanın camını kıramadığı ya da zarar veremediği için kovalamaca sahnesi çekilmesin mi yani.Bence bu haliyle çekip yollaması büyük düşündüğünü ve cesaretini gösterir.Benim imkanım kısıtlı olabilir ama ben bu sahneyi çekicem filmime koyucam demesi beni etkiledi.Herhalde o da biliyodu o kadar arabaya ateş edilince arabaya birşeyler olacağını.Ama en baştan ben arabaya zarar veremiyorum o yüzden çekmiyim bu sahneyi deseydi işte o zaman kaybederdi.Kendini geliştirerek ve çektiğin filmlerden dersler çıkararak devam et.

çıkarması gereken dersler saten yukarda şıklarda var.böle şeyler söyleyerek o insanı yanlış şeyler yapmaya yönlendirme...bu neye benziyor sölimmi. bir insanın 10. kattan kafaüstü düşüp ölmemesi gibi birşey. evet mantık bu eğer ateş ettiğinde zarar görmüyorsa araba. çekmiceksin. kalkışmıcaksın öle sahnelere çünkü inandırıcılığı tuz buz ediyor ve mantığa tamamen ters...yanlışa sevketmeyin insanları. hiç kimse abartı eleştiri yazmadı.

Gönderildi : 01/06/2006 4:02 am
(@dv-art)

Hassanoya diyeceklerimi aynen demissin ama neyse fazla uzatmaya gerek yok, film boyunca neredeyse tanktan tufege kadar her turlu atesli silahla ates edip buna karsin boyle bir yontem secmenin getirecegi sorumluluklari zerre sallamayan cekim anlayisini cesurca gorebiliyorsa insanlar,cokta diyecek birsey yoktur.ayrica bu sadece bir silah,araba problemi degil,boyle buyuk mevkileri yazip (mafya patronlugu,uyusturucu baronlugu vesaire) sonrada bunu 20-25 yasindaki genclere oynatmak,yavan replikler kullanmak gibi pekcok konuyu kapsar.
bende bir amerikan isgali cekecegim ama imkanlarim kisitli oldugundan dolayi amerikan askerleri olarak laleli taraflarindaki zencileri oynatacagim,uniformada yok ama olsun gunluk kiyafetleri de olur,silahlari oyuncakcidan alacagiz,tanklari kartondan yaptik, mekan olarak da bir hali saha ayarladik,bazi askerler 15 yasinda olacak ama olsun,silahla ates edilme aninda gercekciligi saglamak icin oyuncuya domates atacagiz kirmizi olsun diye.maksat havamiz olsun,buyuk oynuyalim. gordugunuz gibi cok cesurca bir davranis,yani imkanlarima gore daha olgun ve duzgun bir is yapmaktansa inat ettim boyle birsey yapacagim.umarim banada bol bol bravo gelir.

ayrica kkymn diyecegim sudur ki, bir filmin kalitesini kullanilan mekanlar,arabayla gidip gelmeler,bol bol oyuncu arkadaslar degil, o filmin yaydigi toplam enerji kalitesi etkiler,yani bir parkta ve bankta bir kisiyle cekilen film bile cok cok imkanli projelerden daha iyi olabilir (olmusturda)
son seyrettigim 10 amator filmin 8 tanesinin de asagi yukari ayni konular ve kalite duzeyi etrafinda gezmesine ragmen hala 'ilk filmleri fazla yuklenmeyin' demekte abestir, 'yonetmenin konusuna karisilmaz' demekte.
eger siz insanlara neyin yanlis oldugunu anlatmazsaniz onlarda yanlislarini duzeltmezler ve bu kisir dongu boylece gider.

not: bu yazilanlar sadece kkymn ve jimmyjib adli kullanicilarin yazdiklarina cevaptir, filmle ilgili herhangi bir yorum yapmiyorum artik,merak etmeyin.

Gönderildi : 01/06/2006 6:47 am
 Hepa
(@hepa)
Başlığı açan

Bende filmimiz hakkında yorum yazmadığını ama cevap olarak belirtmek istediklerim var.
bende bir amerikan isgali cekecegim ama imkanlarim kisitli oldugundan dolayi amerikan askerleri olarak laleli taraflarindaki zencileri oynatacagim,uniformada yok ama olsun gunluk kiyafetleri de olur,silahlari oyuncakcidan alacagiz,tanklari kartondan yaptik, mekan olarak da bir hali saha ayarladik,bazi askerler 15 yasinda olacak ama olsun,silahla ates edilme aninda gercekciligi saglamak icin oyuncuya domates atacagiz kirmizi olsun diye.maksat havamiz olsun...

Böyle bir anlayışta değiliz biz,Böyle bir film çevirmek istiyorsan buyur,Bazı konularda yardımım dokunabilir 😆

yani sonlara doğru yorumlar saçmalamaya başladı Ayrıcana,
Kimsenin o kadar büyük imkanı yok bizde isterdik ki Mafya babasını Erkan Can oynasın o zaman ağzı açık kalan izliyi "abii süpeer film" der, konuya arabanın camına çiziğine kıymığına bakmaz.Bazı kötü yanları bazı yerlerle kapatırdı o zaman.

Castımız büyük değil eş dost oynuyor..
bir mafya babası 25 değilde 30 yaşında 35 mi olur yani mafya babası olma kriterleri warmıdır?
Varsa nelerdir?

Cumhurbaşkanlığına seçilmiyorlar ya belli vasıfları olsun, olur vasıfları olur.Ben 15-16 yaşında mafya babası yaparsam işte o yanlış olur, 😆 😆 😆

Ben filmime iyi demiyorum, ama kötü de demiyorum..

Biz hiçbir eğitimimiz olmadan profesyonel bir senaryo hazırladık(içerik olarak demiyorum yazım olarak)..
Yani bir arkadaşım örnek vermek gerekirse, güzel bir üniversitede vcd okuyor.
Onun senaryosuyla bizimkini yan yana koyduk.Onunki çocuk hikayesi gibi kaldı.Anlatmak istedğim ortada bir emek war.Maddi manevi.. Bunu ufak ayrıntılarla karalamak güzel olmaz.Emek olan şey güzel olcak diye bir şeyde yok hatası tabikide var:)Ama büyütmemek lazım..Koyver gitsin, ilerde daha iyiside olur
Eleştiri yapanların bende ilk filmlerini izlemek isterim gerçekten(aşağılama değildir.) Meraktan izlemek isterim.Kısa film denildiğinde bir odada geçen, bir evde geçen filmler yapmak istemiyoruz..İlk adımımızı sağlam basıp, direk çıtayı yüksek tutuyoruz.Bol mekan bol karakter yapmayı denedik, dışarda çekim yaptık çekinmedik.Bazen rezil olduk,Yara bere yüzüne kan yaptığımız arkadaşı sokaklarda yürüttük çekimler için.. bazen vezir olduk.İzleyenler sordu "Hangi kanal?" diye hehe dedik "Samanyolu TV" 😆

Ama yorumlardan çok bizi bitirdiğimiz film mutlu etti.:) 🙂

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 01/06/2006 7:26 am
(@kkymn)

kkymn.com
Düþük bütçe
Baðýmsýz
Amatör
Film Yapýmý sitesi...

KKYMN

Gönderildi : 01/06/2006 9:56 pm
(@dv-art)

1- filmde pompali tufek,tam otomatik silah gibi bir suru silah kullanipta bunun insan,araba gibi seyler uzerinde etki etmemesini umursamamak 'ufak detay' degildir,bir filmin izlemeye deger olup olmamasindaki en onemli unsurdur.(eger gercekciligin saglanabilecegine inanilmiyorsa bastan baska bir konu secilir ve boyle seylere hic girilmez)

2-mafya babasi yada benzeri karakterleri gercekten kaldirabilecek kisilere oynatmak degilde 20 yasindaki kisilere oynatmakta 'ufak detay' degildir. (eger boyle yasi veya oyunculugu tutacak bir oyuncu bulunamiyorsa,hic boyle bir konuya girilmez ve daha basarili olabilecek,atiyorum genclik uzerine bir film cekilir)

3-evet mafya babasi olmanin belli kriterleri vardir, bilmiyorsan biraz turkiye ve dunya basinini takip et.eger haberin yoksa niye boyle bir konu seciyorsun?

4-bir filmde bol mekan,bol karakter ve diyalog kullanmak EGER hakki verilemeden yapilacaksa hicbir ise yaramaz,aksina daha kotu olur. (boyle durumlarda ornek verilen tek oda icinde gecen birkac karakterden olusan filmler bile daha izlenilebilirdir)

5- ayaklari yere saglam basan birseyler yapmaya calismak,hemen boyundan buyuk islere kalkismak DEGILDIR,aksine ayaklari yere saglam basan isler yapmak,kendi imkanlarini ve bu imkanlarla yapabilecegi en mantikli ve gercekci isleri bulupta onu uygulamaktir.

6-basligin acilmasi icin ricada bulundum, ama ozelden anlattigim halde hala nitelikli elestiri ile niteliksiz elestiriyi ayiramadigini goruyorum, filmini bs de yayinlat gorursun 'sacmalamak' ne demek.

7-eger hala elestiri kaldiramiyorsan o zaman baskalarinin yaptigi isleride 'orasi olmamis,burasi olmamis,su saniye hatali' seklinde elestirme.

kkymn:

kkymn.com

dusuk butce (adi ustunde dusuk butce,yani ayagina yorganina gore uzat, oyle yapabileceklerini bilmeden uc degil)

bagimsiz (yani bir yere bagli olmayan, o yuzden taklitci ve tekrarci olmasi gerekmeyen,ozgun olmasi gereken)

amator (amator, yani kotu veya yapilamamis degil. bir isi amator yapmak o isi kotu yapmak manasina gelmez,amatorluk herseyden once imkanlarini ve yapabileceklerini bilerek is yapmaya baslamaktir)

film yapimi sitesi (degil,burasi film yapanlara veya yapmak isteyenlere elestiri veya aciklamalarla,yeri gelince direk destekle yardimci olma sitesi BENCE)

bu konu benim acimdan kapanmistir,yolunuz acik olsun.

Gönderildi : 02/06/2006 12:32 am
 Hepa
(@hepa)
Başlığı açan

Dv-art anlayamıyorum neyini çekemiyorsun,
7-eger hala elestiri kaldiramiyorsan o zaman baskalarinin yaptigi isleride 'orasi olmamis,burasi olmamis,su saniye hatali' seklinde elestirme.

Benim eleştiri kaldıramadığım gibi kendi filmin olmamasına rağmen sen küplere biniyorsun.
Benim filmimden 10 kat hatası olan filme ben giydirmedim sadece sade bir dilde bence buralar benim gözümden hatalı dedim.
Başkası çok beğenir beni ilgilendirmez herkesin bir vizyonu vardır, ona sadık kalarak izler filmleri..Benimde vizyonum bu demekki.Ben iyice belirteyim dedim kendim gördüğüm şeyleri ama görüyorum ki bazılarını memnun etmedi bu .Ne diyelim kendi bildiğiniz gibi olsun...

Bizde UNKAPANI'na film demedik, "aksiyon denemesi" gayet açık dimi, carta curta bakmadık o kadarda yok babanın yaşı ufak yok arabanın çiziği yok gibi.Eğer hakkını vericek bir film yaparsak eleştirileri o zaman yerinde bulurum ama hala anlattığım halde durmadan o noktaya takılırsan arpa boyu yol alamassın.

"Benim" filmler kötü "senin" filmler süper..konu kapanmıştır.
Sonunda bunu dedirtmeye çalışıyorsun yani
💡

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 02/06/2006 3:22 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: