Forum

Şüphe (2010)

36 Gönderi
19 Üyeler
0 Reactions
6,541 Görüntüleme
(@uguratilgan)
Gönderi: 0
Başlığı açan

bu konuyla ilgili bir yazı yazdım dergimizde ...
merak edenler okuyabilir burdan ; http://www.gencturkdergisi.com/adaletsistemimiz.html " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 27/05/2010 2:57 am
 HHK
(@hhk)

Filmle ilgili yapabileceğim tek eleştiri senaryosu, oyunculuklar, olay bağlantıları vb gibi teknik dışı konular olabilirdi; ama bu film çok fazla istisnai durumları içeriyor. Yani ben ne desem haklı olarak savunmaları olabilir. Bu yuzden bu kısımlara değinmeyeceğim.

Ama afiş kısmı neden illa ki tüm oynayanları göstermek zorunda kaldınız. Çok kalabalık ve gösterişsiz, sıradan olmuş. Konunuzda var olan gizemi afişede yansıtabilirdiniz. Yani bu afişi görüp de; ben bu filmi uzun süreli forum üyeliğim olsaydı izlemezdim... Alt ortadaki kızın kapıyı çalması afişte bulunduğu konum itibariyle gereksiz. Ne gerek var şimdi... Zaten her yer dolu, erkek ve kız dar simetri olsun diye gereksiz yere konmuş gibi.... Üstteki esmer kızın sadece gözlerinin alınmasını... İlk bakışta kızı kötü kadın gibi gösteriyor...Ama biraz daha bakıldığında gözlerinde bir derin anlam sezmemi gerektiyor gibi ve aklıma direk Soraya'yı Taşlamak filmi geliyor. Sonra alttaki resimler bu etkiyi birden ve dehşetce uzaklaştırıyor... Altta yer alan diğer iki kişi ise bunlar arasında en gereksiz şekilde yerleştirilmiş...Ortada yer alan yazılar afişin en iyi yanı... Keşke alttaki resimler yerine daha değişik şeyler denenseydi, yukardaki gözle güçlü bağlantı oluşturabilecek...

Film Afişi bu kadar basit algılanmamalı... Film Afişi bir çok şeyi ifade eder...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 27/05/2010 3:27 am
(@uguratilgan)
Başlığı açan

Haklısınız , afiş çok önemli bir nokta , bahsettiğiniz gibi tamamen yazıların ve tek bir fotoğrafın olduğu bir afiş daha var aslında. Fakat genel olarak çevremden bu afişin daha güzel olduğu yönündeki tepkiler üzerine bunu kullandım. Eleştirileriniz için teşekkür ederim.

Gönderildi : 27/05/2010 4:02 am
(@fsakar)

Ve bu haliyle "Flash Tv"deki gerçek kesitlere benziyor. Yanılıyor muyum?
Ağzımdan aldın 😀

Öncelikle geçişlerde müziğin pat diye yada çok kısa süreli fade out şeklinde düşmesi geçişte göze batan bir eksiklik bence.

Mesela bir erkeğin sevgilisinin onu aldattığını öğrendiği an, kapıya gelip zorla satış yapmaya çalışan satıcıyı kovmak gibi bir duyguyla izleyiciye sunulmamalıydı.

Yine mesela son sahnede kadın iki adama kapıyı açarken, o adamların maskesiz olması daha iyi olurdu.

Ve bana göre önemli bir nokta, sevgilisi Nergiz'in sık sık camiye gitmediğini söylüyor ve hatta bu duruma şaşırıyor, bu durumda Nergiz sık sık camiye giden biri değil. Ancak Nergiz günün birinde camiye gidiyor ve tam o günde planlı bir şekilde var olacak kaçırma eylemi harekete geçiriliyor. O halde maskeli adamlar nereden biliyordu o gün camiye gideceğini buda bence aydınlatılması gereken bir nokta.

Gönderildi : 28/05/2010 4:24 am
(@barex)
Gönderi: 5

Filme emek harcandığı ve umut vaadeden bir film olduğu belli. senaryo ve teknik konularda değerlendirmeler en güzelinden yapılmış.
Benim merak ettiğim konu ise cami ile alakalı. Devlete bağlı kurumlarda çekim yapabilmek için belli prosedürleri aşmamız gerektiği çoğumuzca malum. Sen ne gibi bir yol izledin uğur? müftülükten ve onun bağlı olduğu kaymakamlık veya valilikten izin aldınız mı yoksa tamamen cami görevlisinin insiyatifiyle mi hallettiniz?

Gönderildi : 29/06/2010 7:58 am
(@uguratilgan)
Başlığı açan

Tam olarak dediğin gibi izin aldım. Fakat müftülükten kaymakamlığa ordanda emniyete yönlendirildim. En sonunda izini aldım. Daha sonrada cami görevlisine durumu izah ettim ve uygun saatlerde çekim yaptım. Teşekkür ederim yorumların için ...

Gönderildi : 30/06/2010 3:01 am
Sayfa 3 / 3
Paylaş: