Forum

Sessiz Gece

57 Gönderi
32 Üyeler
0 Reactions
9,087 Görüntüleme
(@zecalufinon)
Gönderi: 61
 

.

 
Gönderildi : 27/06/2011 2:36 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

@Görkem
Heat'le alakası yok zaten Görkem ben de öyle dedim.
Reservoir Dogs ile alakası da, olay merkezli olması. Ama olayı yarıda bırakıyor olması konusunda yine haklısın.

 
Gönderildi : 27/06/2011 3:24 pm
(@fsakar)
Gönderi: 0
 

Çok başarılı buldum, diyaloglar, karakterler, ayrıntılarda çok iyi çalışılmış. Ellerinize sağlık.

 
Gönderildi : 30/06/2011 6:24 pm
(@ardaemir)
Gönderi: 10
 

arkadaşlar bir film yapmışsınız emeğinize sağlık ama ne anlatıyo bu film... verilmiş emeğinziden başaka takdir edilecek bişey göremedim . okadar övgüyü okuyunca bende çok merak ettim. yazık oldu 20 dk ma ve emeğinize ...

Açıkçası ben de mesajınızı anlamak için fazlasıyla uğraştım ancak olan 5 dakikalık emeğime oldu.Yine de klavyenin tuşlarına basarken harcadığınız emeğe saygım sonsuz..:|

anlatıyo ?
emeğinziden ?
başaka ?
bişey ?
okadar ?
dk ma ?
Are you sex ?
madem anlamadın niye bu kadar feveran ettin . ha anladıysan niye hakarett ettin .haklılığımı teyid etmişsin. yalan söyleyemiyor insan istesede görüyorsun.bu bilinç düzeyinden iyi sinema falanda beklemem lazım özür dilerim yazdıklarım için . bunuda teyit etmiş oldun.

 
Gönderildi : 17/07/2011 12:39 am
(@nusret13)
Gönderi: 0
 

filmi genel olarak beğensem de bir iki noktada eleştiri yapacağım

- filmin adı bana ilk baktığımda daha farklı şeyler çağrıştırdı. böyle bir filme uygun değil gibi geliyor.

- dayının yattığı kadın neden dayıyı gizli kamera ile çekiyor? bunun filmle bağlantısı ve alakası ne ?

- arkadaşının ölümüne ağlamayıp köpeğinin ölümüne ağlayan adamda çok değişik bir duygu anlayışı var.

bunların dışında gerçekten güzel bir film olmuş. karakterler ve diyaloglar çok iyi. kesinlikle son izlediğim kısa filmler içinde en iyisi.
filmin bütün emekçilerinin eline sağlık hepsini tebrik ediyorum. başta erkan uzdur'u 🙂

Not : ne zaman erkan uzdurun bir şekilde içinde olduğu bir filmi görsem aklıma hemen esrar ve ot geliyor 🙂 sanırım ...mış gibi'den kalan bir şey oldu bu. bu filmde de öyle çıkınca erkan uzdur'un bilerek mi bu otu filmlerinde kullandığını merak ediyorum doğrusu bana artık onun filmlerinde kullandığı imzası gibi gelmeye başladı 🙂

 
Gönderildi : 07/08/2011 2:29 am
(@sekko)
Gönderi: 159
 

nicedir bir kaç şey diyeyim diyorum film hakkında ama her seferinde vazgeçiyorum 🙂

ben beğendim, gerçekten iyi iş çıkartmışsınız, tebrik ediyorum.

geçen sene anadolu üniversitesi devlet konservatuvarının oyunculuk sınavlarına girmiştim. mihmandarlardan biri "fatih" idi. ismail'le de ufak bi muhabbetimiz oldu. sinan hocanın karşısına da hiç çıkmadıysam 3-4 farklı okulda birden çıktım 🙂 biraz da bu yüzden farklı bir gözle izledim aslında filmi.

----(yer yer spoiler içereblir. hatta içerir)------

öncelikle biraz fazla "tarantinovari" bir film olmuş sanki.
bütün film "pulp fiction" daki cesetten kurtulmaya çalıştıkları bölüme biraz fazla benziyor. (gerçi bence kötü bir şey de değil bu) hatta sinan hocanın oynadığı karakter de bariz bir şekilde "harvey keitel"ın oynadığı "the wolf" karakteri.

doğal anlar yakalamışsınız. bunda oyuncuların payı büyük ki bence yerli kısa filmlerin temel sorunlarından biridir bu "oyunculuk" mevzu. özellikle ot sahnesi ve arabanın içindeki muhabbetler çok başarılıydı. yalnız arabının gitmiyor oluşu biraz rahatsız etmedi değil 🙂

yatak sahnesinin sonrasında hatunun kameraya doğru hareketlenmesi bence güzel bir detay, hatta hatunun çıplaklığından rahatsız olmadan göğüslerini sergilemesi falan cesurca, güzel, fakat bu ve benzeri yatak sahnelerinin temel sorunu olan "aman oram buram gözükmesin" çabasıyla yorganı çekiştirip duran veyahut çarşafı elbise gibi üzerine dolayıp kalkan insanlar falan rahatsız ediyor beni böyle sahnelerde. takdir edersiniz ki böyle bir anda yataktan kalkan iki insan bodos kalkar yataktan. oram buram görünecek diye düşünmez. velhasıl hatunun çıplaklığıyla koca sahnede cesur bir adım atmışsınız fakat sinan hocanın orasını burasını çekiştirmesi o adımın cesurluğuna sağlam bi balta olarak inmiş sanki 🙂 ha, şunu da anlıyorum. koskoca sinan pekinton'a da "hocam şu kaseyi bir gösterelim, gerçekçi olsun" denmez 🙂 böyle söylediğime de bakmayın, bu söylediklerim dışında gayet beğendim ben o sahneyi de. kolay bir sahne değil tabi ki.

bunların dışında ismail'in oyunculuğu biraz rahatsız etti beni. tip olarak karaktere tam oturuyor fakat, olmamış gibi. bu benim şahsi fikrim tabi ki.

bir de filmin açılış sahnesinde yine ismail masturbasyon mu yapıyor? gerçekten iş üzerinde mi? olayın cinsellikle bir alakası yok mu yoksa? 🙂 onu da tam anlayamadım.

teknik detaylar hakkında yorum yapacak yeterliliğim yok 🙂 gözüme takılanlar bunlardı, paylamak istedim.
20 dakika bir kısa film için (bence) bayağı bir uzun fakat oturup izledim. tekrar tebrik ediyorum, iyi iş çıkartmışsınız çünkü.

 
Gönderildi : 07/08/2011 8:49 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

...
bir de filmin açılış sahnesinde yine ismail masturbasyon mu yapıyor? gerçekten iş üzerinde mi? olayın cinsellikle bir alakası yok mu yoksa? 🙂 onu da tam anlayamadım.
...

Köpek? Ev? Diyaloglar?
Dikkatlice gizlenmiş bir ayrıntıda yatan bir ima...

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 07/08/2011 3:59 pm
(@kiziltug)
Gönderi: 16
 

ellerinize sağlık,gerçekten çok iyi bir iş çıkarmışsınız.

 
Gönderildi : 13/08/2011 4:39 pm
(@kharon)
Gönderi: 187
 

Filmi bir yıl önce paylaşmışsınız ve ben yeni izleyebildim. Filmi çok beğendim. Yapılan bütün yorumlarıda okudum, gerçekten çok hararetli geçmiş 😀
Kendi görüşümü paylaşmam gerekirse, senaryonun havada kaldığı, hikayenin öncesi ve sonrasının belli olmaması, filmin ilk saniyesinden son saniyesine kadar beni gerçekten rahatsız etmedi. Çünkü, diyaloglardan bunu rahatça anlayabildim. Aklımda çok fazla soru işareti kaldığını söyleyemem. Anlatmak istediğinizi, kendi üslubunuzla ve güzel bir dille vermişsiniz.
Yaptığınız iş yada ortaya çıkardığınız ürün, özellikle belirli bir zamanda geçen olayları sürükleyici bir dille anlatmaya çalışıyor. Sizin de sadece yapmak istediğinizin bu olduğunu düşünüyorum. Benim kendi hikayelerime bakış açımda çok benzer nitelikte. Bu heyecan ve merak uyandırıcı sahneler arasına; oradaki olayın öncesini yada süre gelişini yedirmeniz, bu filmi kanal d deki kanıt dizisinin bir bölümüne dönüştürecek kadar monotonlaştıracağını inanıyorum. Sizin de özellikle yapmak istemediğiniz bir şeydir diye düşünüyorum.

Karakterler de öyküye çok güzel oturmuş. Rol anlamında hepsinin tam bir şerefsiz olması, Köpeği ölünce ağlayıpta, arkadaşı ölünce ağlamayan herifi bile yadırgamıyorum. Oturup cigara içmeleri de çok normal. Genel müdür ve Cio aynı mı farklı mı diye düşünen zihniyetteki adamların, ortaya geçip cigara içmeleri, taş.k muhabbeti yapmalarıda gayet doğal. Çünki filme göre zeka yapıları buna uygun. Ne yapacaklarının farkında değiller ki, çaresizce ölen arkadaşlarının başında beklemek zorunda kalıyorlar. Zaten bırakıp gitmeleri aklımdan bile geçmedi izlerken.. Tanıdığım çok boş adam var ve bunlardan daha salaklarını da, arkadaşını karı muhabbetine satanı da çok gördüm, tanıdım. Aynı bu olayı yaşamış olabilirler bile. Ama, farklı bir ortamda yetişmiş insanların bakış açıları farklı oluyor, aklında soru işareti kalıyor ki, kalmışta. Hiç bilmediği tanımadığı bir ortam sonuçta. Bu konuyu biraz daha zenginleştirebilseydiniz, hikayeye yedirebilirdiniz diye düşünüyorum.

Bu sitede etkilendiğim iki yada üç film vardı. Bir tane daha oldu. Filmi izledikten sonra acaba bunun 2. versiyonu olucak mı diye de düşündüm, yorumları okudum ki olucakmış. İnşallah soru işaretlerini ortadan kaldıracağınız güzel bir film daha çekersiniz. İzlemekten yine keyif duyarım. Filmde emeği geçen herkesin eline sağlık. Bende takipteyim (:: İyi forumlar.

Camandgraph Entertainment..

 
Gönderildi : 20/08/2012 4:25 am
(@ukyo_tachibana)
Gönderi: 153
 

ben de ilk defa izleme imkanı buldum, görsel standartlarımın çıtasını yükseltmek açısından daha önce izlemiş olmayı isterdim. bu da görüntü yönetimi anlamında izlediğim en iyi türk yapımı kısa film olduğu anlamına geliyor. tarantinonun tarzını tutan biri olarak senaryoyu başarılı buldum, ve yine aynı nedenden dolayı gelen dayının acemiliği dışında 🙂 yeni çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim, tebrikler.

 
Gönderildi : 21/08/2012 7:40 pm
(@zozores)
Gönderi: 96
 

Önce teknik yorumlayalım;
Işık kullanımı olarak araba sahneleri dışında hoş buldum. Gayet doğal ve güzel ışık kullanılmış bence. Ayrıca araba sahnelerinde ki tek sorun ışık değildi sanki. Araba gidiyor mu gitmiyor mu anlayamadım bile. Bir direksiyonu çevirdi bi çevirmedi yola bakmadı falan bi ara arka camda ilerliyoruz hissi vardı falan karıştım orada.
Senaryo olarak çok güçlü değildi. Senaryo bence seyirciye mantığı sorgulatmamalı. Böyle birşey olabilir mi gerçekte dedirtmemesi lazım ki o dedektiflik mekanizmamız devreye girmeden bizi etkilesin film 🙂
Tabi ki iyi olmayan bir senaryodan iyi bir film çıkmaz derler ama bu film yönetmenlik açısından da daha iyi çekilebilirdi. Bazı tanıtım ve sergileme planları çekilebilir detaylar çekilebilirdi. Çok fazla mekanın içine giremedik. "Burada veren karıdan cüzzam kaparız" gibi bi cümle vardı 🙂 O mekanı merak ettik göremedik. Mekanın pisliğini anlatabilirdin falan filan. Oyuncular bana göre başarılıydı. Sayı olarak abartılı küfürler vardı. Yani filmde 20 tane küfür olacağına 3 yerde olsaydı daha güzel olabilirdi.
Ayrıca bu "dayı"nın yattığı kadının kamera koyup çekmesinin olayla pek alakası yok tabi, beni de çok şaşırtmadı hani vay anasını dedirtmedi çünkü kadının hikayede yeri yok. Ama dümdüz bir sahne olması yerine böyle bir renk katmak güzel olmuş. Bu da filmdeki Tarantino kokularını arttırmış tabi 🙂 Tarantinoyu çok severim. Genel olarak bakarsamda film hoş. Tebrikler. 🙂

 
Gönderildi : 21/08/2012 10:57 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

izmirli mi la bu .bneler :DD
Allahsız p.ç felan diye de küfretselerdi tam izmirli olurlardı 😀
şaka bir yana çok beğendim kısayı, senaryodaki geniş açıdaki eksiklikler, detay plan doyurucu bir şekilde işlenerek giderilmiş bence, yani detaylar o kadar güzel ki, ana hikayeyi sallamıyorsunuz, bu haliyle pornoya benziyor da diyebiliriz 😀
şaka şaka, herkes filmi bi şeylere benzetmiş de, yorumları da okudum demek istiyorum sanırım 🙂
iyi bayramlar ya, bayram boyunca da internete bakamadım 🙂
tekrardan filmi çekenleri oynayanların kurgulayanların hayalini kurup gerçeğe dönüştürenlerin gönlüne sağlık 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 22/08/2012 3:36 am
Sayfa 4 / 4
Paylaş: