[vimeo] http://www.vimeo.com/15817317 [/vimeo]
şifre: filmfabrikasi
Mazot adlı filmimizden bir önceki projemizdir. Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler, iyi seyirler.
"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."
Video Bozuk..
Yeni Link eklerseniz seviniriz.
Yine yataktan kalkmayla başlamalı bir kısa 🙂 Tamamı siyah beyaz çekilse daha iyi olurdu bence. Mekanlardaki renklerden ötürü. Ve siyah beyaz sahnelerle renkli sahneler arasında bir uyum sorunu var. İzlerken önce karşılaşma öncesi - ayrılık sonrası gibi bir yanılsama var sandım ama değil, yani siyah beyaz sahnelerin sıası karışmış gibi. Tek cümlelik bir senaryoya sahip olduğu için planlara öncelik verilmiş, iyi de olmuş. Gayet akıcı, anlaşılır bir anlatım var. Birkaç diyalog da serpiştirilseydi güzel olurdu. İyi çalışmalar.
Ayrıntılı yorumun için teşekkür ederim @Tolga Depo. Siyah beyaz ve renkli sahneler arasında aslında bir uyum sorunu yok ama anlatılmak isteneni tam olarak görselleştiremediğimizden böyle bir sorun gibi gözüküyor. Esasında daha derin bir konuyu anlatmak istemiştik ama olmadı. Kurguda bunu aşmak istedim ancak bu kadar oldu 🙂 Birde bu klişelere o kadar önem göstermemek lazım yani genelde kısa filmlerde kullanılan klişeler iyi bir kısada da olabilir. Bu filmimiz iyidir diye demiyorum bunun kararını izleyenler verir. Geçen bir yerde rastlamıştım madde halinde yazmışlar bir kısa şunlarla başlamamalı, işte bu yataktan kalkma sahnesi de vardı bu maddelerin içinde. Ben buna pek katılmıyorum filmi çeken özgür olmalı 😀 Hatta bir ara bütün klişeleri barındıran bir kısa yapmıştım şu adreste var: http://www.yourindiefilm.com/film/hirsiz-thief " onclick="window.open(this.href);return false;
filmin senaryosuda yönetmenliği de bana kalırsa gayet iyiydi,yani izlemekle izlemek arasında fark var kendi açımdan bütün verileni gördüm bu filmde hoşuma gitti.bakış açıları kadrajlar kaliteliydi,sade bir film için üst düzey bir çalışma olduğunu düşünüyorum,tabi bu benim fikrim,tecrübe sahibi olan diğer arkadaşlarımız mutlaka daha püf noktaları görecektir.eline sağlık.birde şunu sorayım,film içinde kullandığın ekipmanlar?
Bir izleyici olarak soruyorum; şu öğrenci evlerinden ne zaman çıkacaksınız film çekmek için? Bir öğrenci evini üzerine yapılmış amatör bir belgesel gibi izledim açıkcası.
@mehmetozkan89: 550D + 18-55 kit lens + 28mm auto chinon f2.8 + 50mm carl zeiss f1.8 + 80-200mm sigma f3.5 + markasını bilmediğim eskiden kalma ağır bir tripod + ucuz bir omuzluk + gizmo steadyam. Tüm ekipmanlar bunlar.
@Fsakar, mekana göre senaryo yazmak yerine senaryoya uyan mekan seçiyoruz, öğrenci evinde geçmesinin sebebi senaryoda öğrencilerin olması.
Tekrar teşekkürler yorumlar için.