OYUNCULAR
Özlem Özdemir
Handan Yılmaz
Emre Çavdar
SENARYO KURGU VE MONTAJ
Emre Çavdar
MÜZİK
Emremc
İzlemek İçin Tıklayın
Arkadaşım ilk önce eline ve emeğine sağlık bunu belirtiyim 🙂
Benim bi kaç tane eleştirim var katıl yada katılma inşallah olgunlukla karşılarsın.
*Başrolde oynayan arkadaş -ki sanırım sensin- korku yu ve korktuğunu pek belli edemiyor,
filimlerde klişe bi olay olan arabanın dikiz aynasında yaratık(ruh vs.) gördüğünde verdiği tepki pek bi yapmacık kalmış.
*Senaryo pek bi yavaş ilerliyor biraz daha gerilim unsurlarıyla pekiştirilebilirdi.
*Genç bir kız hiç tanımadığı birisinin evine sığınıp kalma teklifini kabul etmez ha kabul edebilir gidicek bie yeri yoksa ama bunu soran gencin o anda üstünün çıplak olmaması sanırım daha inandırıcı ve makul olurdu 🙂
*Son olarak okadar çok uyuma sahnesi vardı ki bi arada sonunun rüya olabileceği geldi aklıma ama Allahtan öyle bitmedi 🙂
Kamera ve montaj pek alanıma girmiyor bunu daha bilgili üyelerin yorumlaması sanırım daha sağlıklı olur 🙂
Tekrar söylüyorum elinize ve emeğinize sağlık..
daha filme girmeden zaten en başta o nasıl bir afiş nasıl içinize sindi?
zaman ayırıp yorum yazdığın için teşekkür ederim arduss.Önce araba sahnesinden başlamak istiyorum.Arabayı hem kullanıp hemde kamerayı tutmak olduça zor oldu 🙂 korkma sahnelerinde evet biraz geçiştirme oldu çok acele çektik.Senaryoda, Kız artık okadar çok korkmuş ki başkasının evine sığınmak zorunda kalıyor.Uyuma sahnelerinde gelince, rüya olarak bitirmek çok klasik olurdu ve öyle bi son hiç düşünmedim.Eleştirilerin için tekrar teşekkür ederim.Çok zor şartlarda kısıtlı imkarda çekiyorum.Hem oynayıp hem yönetip hemde kameramanlık yapmak epey bir yoruyor beni.Tabi henüz bu ikinci filmim.Elbet dahada güzel çalışmalar gelecek.Ayrıca afiş değişti.Ön yargılı olmayalım arkadaşlar...
Ayrıca afiş değişti.Ön yargılı olmayalım arkadaşlar...
Burada ön yargı nerede var? Afişinin kötü olduğu konusunda sana bir eleştiri geliyor. Bunu göğüslemen gerekir. Bana kalırsa da afişin çok kötü. Eğer bir merak yaratsın ya da ambalaj görevisi görsün istemişsen olmamış. Ciddi anlamda zayıf. Sadelik çoğunlukla daha çarpıcıdır. Yazılardaki efektler kusuyor, fotoğrafların mask'ı kusuyor, arka plan deniz görüntüsü çok harcanmış bir romantik kod. Madem bir afiş koydun, o zaman ona da emek göstermek gerekir.
Arkadaşlar bu kadar üstünede giidilmemesi lazım ne de olsa burda çoğumuz amatörüz ve bazı
kademelerden geçiorus genelde büyük filimlerde bu tür afişler olduğu için arkadaş böyle yapmış olabilir fakat bana görede diğer afişlerde genelde oyuncular tanıdıkdır ve bu genelde bir pazarlama tekniğidir, böylece filme izleyici çekilir.Bu nedenlede benim de tavsiyem afişine oyuncu resmi koyma.
ali.ünal arkadaşım bence burdaki ön yargı sadece afişin eleştirilmesi olabilir flm hakkında bi yorum yapılmaması sadece afişe baklıp yorum yapılmış we film izlenmemiş havası veriyor (ama kesinlikle bunun böyle olduğunu düşünmüyor ve söylemiyorum, ayrıca isteyen istediği yorumuda yapabilir karışmıyorum).
Bu benim nacizane fikrimdir saygılar...
arduss arkadaşım gayet güzel kendi görüşleriyle filmi eleştirdi.bende eleştirsinde haklı olduğunu düşündüğüm yerleri onayladım ve cevapladım.Bu film sinema salonlarında oynamayacak yada bir festivale katılmayacak tamamen amatör bir ruhla yapılmış film.Dolayısıyla forum için afiş denmeyek bir fotoğrafı koydum.Filme değilde direk afişe odaklı yorum yapılması bana yanlış geldi. Saygılar...
Merhaba Emre,
Su noktalarda benim de diyeceklerim var:
1) Oncelikle durum cok vahim degil. Yani Allah'a sukur iki elin ve gozun var ve de kisa film adina birseyler denemek istiyorsun. Bunlar guzel seyler. Istekli olman, elestiriye acik olman, fevri olmaman ve en onemlisi "surekli gelismeye" acik olman lazim. Senin hem oyuncu hem kameraman hem de yonetmen olman ve sinirli sartlarda film cekmen kimsenin umrunda degil. Sen de zamanla geliseceksin ve bu tur bahaneleri one surmenin yapilacak en acemice eylem oldugunu anlayacaksin.
2) Filmin izleyiciyi korkutmadigi, kendine has bir atmosfer olusturmadigi, karakterlerin inandiriciliktan uzak olusu, senaryonun adam akilli kafa yorulmadan yazilip filme cekilmis olma durumu, kamera ve isik konusunda cok daha okuman gerektigi gercegi filme damgasini vuruyor.
3) "Seni Bekliyorum" filminin senin, arkadaslarinin, ailenin ve yakin cevrenin disinda kimseyi kolay kolay ilgilendirmeyecegi gercegi uzerinde durmak istiyorum simdi: Neden bu film Emre Çavdar'i tanimayan birisinin ilgisini ceksin? Insana dair hangi konu uzerinde duruyor? Evine siginan genc kiza ustu ciplak bir sekilde su veren gencin izleyici de nasil bir etki birakmasini bekliyorsun? Su ana kadar intihar etmis kisilerin kaci acaba bicakla bilegi yerine bogazini kesmis? Bunlari dusunmek lazim. Izleyici andaval degil ki! Izleyiciyi adam yerine koymak lazim.
4) Her seyden once oturup dusunmelisin. Neden film cekmek istiyorum! Mesela neden hikaye yazmiyorsun, neden kilden heykeller yapmiyorsun ya da neden animasyon yapmiyorsun da sinema filmi cekmek istiyorsun? Icindeki duygulara tercuman olacak baska sanat dali yok mu? Eger cevap olumsuzsa, o zaman kamerayi eline almadan once aylarca senaryolarin ustunde dusunmen lazim. Sadece senin dusunmen yetmez, arkadaslarinla otur konus. Cevrendekilerle paylas fikirlerini. Mesela annen ya da babanla konus bu fikrini. Senin dunyanin disindan birilerine senaryonu okut. Geri bildirim al. Boylelikle bizim gibi amator, sinema meraklisi genclerin sik sik dustugu hataya yani "sanatsal masturbasyon" a dusmezsin. "Sanatsal masturbasyon" ile sunu demek istiyorum: Cizdigin resmin, yazdigin hikayenin, cektigin filmin senden baskasina birsey vermedigi durumlar.
5) Sik sik kisa film izle. Baskalari neler yapiyor onlari takip et. Terrence Malick 4-5 tane film cekti 35 senede. Yine efsane oldu. Inandigin ve cekemezsen kendini hapsolmus hissedecegin projeleri cek. "MEKIK CEKER GIBI FILM CEKME !" Bol bol sinematogafi, kisa hikaye, roman oku. Bol bol film izle, sonra Kadir'in de soyledigi gibi ayni filmleri sesini kapatarak izle. Film cekmenin degil sinemayi anlamanin pesinde ol.
Kendine cok iyi bak Emre. Umarim diger filmin daha ozenli, kisisel ve senin icin oldugu kadar baskalari icin de anlam tasiyan bir film olur. Gorusmek uzere.
"It seemed the world was divided into good and bad people. The good ones slept better... while the bad ones seemed to enjoy the waking hours much more" - Woody Allen
Bayram Aygun
http://www.bayramaygun.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
aygunb herşeyi sölemiş.. sanırım eklenecek bişey yok.. gelişmekten korkma emre ve bencede seyirciyide biraz dikkate al.. daha iyi filmlerinde görüşmek üzere..
ANKARADAN AYDIN
Bu filmin yönetmeni yokmu 😕