Forum

ÖTEKİ / Kısa Film /...

ÖTEKİ / Kısa Film / Süre: 2:30

15 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
2,997 Görüntüleme
(@onurerdogan)
Gönderi: 63
Başlığı açan

https://vimeo.com/198225989

Şifre: samsun55

Arkadaşlar son çektiğim kısa filmle ilgili fikirlerinizi almak isterim. Sevgilerimle...

Gönderildi : 06/01/2017 12:21 am
(@paciente)
Gönderi: 0

Sinematografiyi sevdim. Elinize sağlık.

Gönderildi : 06/01/2017 1:30 am
(@kezzap)
Admin

Hikayeyi klişe buldum.
Görsel olarak ise iyi geldi bana.
Eline sağlık.

Gönderildi : 06/01/2017 2:01 am
(@spidervis)
Gönderi: 1247
Admin

Dayak sahnesinde, kemik sesleri veya en azından basit yumruk sesleri falan duymayı bekledim ben. Konuyu da anlamadım ama kötü film denmez. Girişteki nefes seslerinin ritmi çok iyiydi.

Gönderildi : 06/01/2017 2:15 am
(@okan_erd)
Gönderi: 13

Film teknik olarak gayet başarılı olmuş, özellikle açılıştaki tek plan çok hoşuma gitti emeğinize sağlık, başarılar dilerim. Bu arada görüntü yönetmenliğini kendinizmi yaptınız?

Gönderildi : 06/01/2017 2:44 pm
(@onurerdogan)
Başlığı açan

Öncelikle yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Kezzap hikayenin klişe olmasına katılıyorum ama farklı bir üslupla anlatmaya çalıştım. Öteki dediğimiz durum milyonlarca kez anlatılmış ve anlatılmaya devam edilecek bir konu... Farklı bir şey anlatıyor mu kısmına gelirsek de tamamen seyircinin hissiyatına bıraktım. Kurgusunu yaparken herkesin anlayacağı ya da seveceği bir film yaptığımı düşünmedim.

Spidermis dayak sahnesinde yumruk seslerini gözden geçireceğim. Dayakta bir sıkıntı var 🙂

Okan-erd beğenmene sevindim. Evet kardeşim filmin görüntü yönetmenliğini ben yaptım.

Teknik ekipmnalar:
Canon 6d+ 35mm lens + 50mm lens
zoomh6 ses kayıt cihazı
par 64 sahne ışığı

Gönderildi : 07/01/2017 1:45 am
(@kezzap)
Admin

Bence yeni bir şey söylemiyor, ama kendisini merakla izleten bir üslubu var.
O açıdan zaten takdir edilesi. Çalışmalarının devamını merakla bekliyorum.

Gönderildi : 07/01/2017 2:12 am
(@bagimsiz)

Anlatmak istediğini daha net belirtse film, daha iyi olabilirmiş. Fazla flu kalmış.

Gönderildi : 07/01/2017 8:26 am
(@onurerdogan)
Başlığı açan

Kezzap, merakla izletiyor olması güzel bir şey. Buna sevindim.
Bağımsız, mesela nasıl bir önerin olabilirdi. Flu kalması benim tercihimdi, insanlar kendi düşüncesine göre filme yaklaşmasını istedim. Mesela filmin sende uyandırdığı bir düşünce var mı varsa nedir?

Gönderildi : 09/01/2017 12:43 am
(@bagimsiz)

Bende uyandırdığı düşünce; toplumsal olarak bakarsak, yerel olarak, bizde zaten herkes öteki. Ötekileştirme, her kulvarda politikaların en önde gelen dinamiği. "Kimin ötekisi" konusunda flu kaldığını düşündüm ben. Lgbt bir bireyin ötekiliği makul olabilir bizim toplum açısından. Mesajı genel geçer düşünerek, yani tüm toplumlar genelinde düşünerek planladıysan "öteki" iyice belirsiz hale geliyor. Ötekileştirilmiş insanın mağduriyeti üzerine düşündüysen de terörist de ötekileştirilmiş bir insandır mesela ve mağduriyeti ne duygusal ne de mantıksal olarak özdeşleşmeye imkan tanımaz, mesajı taca atar. Bu anlamda, ne bireyi, ne toplumu ne de ötekileşme nedenini bilememek mesaja mesafeli durmaya neden oluyor.

Gönderildi : 09/01/2017 2:26 am
(@onurerdogan)
Başlığı açan

Konuyu genel olarak aldım. Öteki klışe bir konu olmakla birlikte evrensel bir konuda. Film yeni bir şey vaat etmiyor şu şekilde davranırsanız ötekilerin sorunu çözülür demiyor. Bunu da filmin sonunda kızın yüzünü flulaştırarak ifade etmeye çalıştım. Filmimde bir şeyi çözmekten çok tartışmaya açmak istedim. Olayı dramitize etmekten kaçındım.

Gönderildi : 09/01/2017 3:00 am
(@ilkersn)

kardeşim Onur, buraya da yazayım.

Filmdeki düşünce anlatılmak istenen - fikir güzel ben senaryoyu okuduğum için daha bir kolay anladım
ama herkes aynı mesajı alı mı onu bilemiyorum.

Açılar, görüntü yönetimi ve teknikle güzeldi. Renkleri de tutturmuşsun açıkçası. Müzik gayet iyi aslına ama illa ki telif sorunu olacaksa kullanalım bizim müzikleri, yoksa çok güzel bana kalırsa. Keşke ses olsaydı. Bizim deneysele yakın, derini hemen anlatıp filmimsi görünen kısalarımız tamamen amatörlüğümüzün eseridir. Ben kabul ediyorum. Ne yazık ki her şeyiyle bütün olacak sesli ve adam gibi bir kısa çekemiyoruz arkadaş. Hep bir yerlerde eksik kalıyor. Standara göre cesurca girişilmiş bi film. Onun dışında yüzdeki efekt çok sağlam duruyor, helal olsun. En zoru ses aslına, herkes sese kadar her bir ayrıntıyı düşünür ama gel gelelim en önemlisi ses, kimse düşünmüyor, ben de dahil.

filmleriniz için müzikler

Son Kısalarımız: tesir Kader Eris
Kısa filmlerimiz, ücretsiz müzikler ve kendin yap videoları

Gönderildi : 09/03/2017 4:25 pm
(@kbkfilm)
Gönderi: 31

Ben de genel görüşlere katılıyorum, görüntü anlamında güzel fakat senaryo anlamında biraz vasat kalmış. Dayak yiyen acaba tamamen şeffaf olsaymış (yüzünde kullanılan efekt tüm bedeninde kullanılsaymış) diye düşünmeden edemedim. Özellikle 2 dakikalık bir filmde bir şekilde daha fazla risk almak gerekiyor kanısındayım.

https://twitter.com/fatihdes
https://vimeo.com/desteguloglu
https://www.facebook.com/kbkfilm/

Gönderildi : 10/03/2017 12:09 am
(@halostendap)

Bende uyandırdığı düşünce; toplumsal olarak bakarsak, yerel olarak, bizde zaten herkes öteki. Ötekileştirme, her kulvarda politikaların en önde gelen dinamiği. "Kimin ötekisi" konusunda flu kaldığını düşündüm ben. Lgbt bir bireyin ötekiliği makul olabilir bizim toplum açısından. Mesajı genel geçer düşünerek, yani tüm toplumlar genelinde düşünerek planladıysan "öteki" iyice belirsiz hale geliyor. Ötekileştirilmiş insanın mağduriyeti üzerine düşündüysen de terörist de ötekileştirilmiş bir insandır mesela ve mağduriyeti ne duygusal ne de mantıksal olarak özdeşleşmeye imkan tanımaz, mesajı taca atar. Bu anlamda, ne bireyi, ne toplumu ne de ötekileşme nedenini bilememek mesaja mesafeli durmaya neden oluyor.

çok güzel açıklanmış burada. bana da o duygu geçmedi.
bak şu kısa film bence bu konuda harika bi örnek sunuyor.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 10/03/2017 1:01 am
(@kezzap)
Admin

çok güzel açıklanmış burada. bana da o duygu geçmedi.
bak şu kısa film bence bu konuda harika bi örnek sunuyor.

çok güzel film. Üst düzey.
Teşekkürler intercapiller, anasayfaya alalım.

Gönderildi : 10/03/2017 12:45 pm
Paylaş: