Forum

Operasyon : Takip P...
 

Operasyon : Takip Polisiye Aksiyon Filmi

3 Gönderi
3 Üyeler
0 Likes
1,306 Görüntüleme
(@degirmencifilms)
Gönderi: 15
Başlığı açan
 

TAM FİLM :

Operasyon Filmi Polisiye bir hikayedir. Araba çetesi Tekirdağ'yı mesken tutmuştur ve suçlarına devam etmektedir. Oğuz ve Fırat olayın peşinde iz sürmektedirler. Kıkırdak Ali lakaplı suç çetesi liderini yakalamayı başarabilecekler mi ?

İyi Seyirler Dileriz...

Film'in Künyesi;

Yönetmen : Ümit Değirmenci

Senaryo : Eren Yürük

Çekildigi ülke: Türkiye

Yapım yılı: 2017

Dil: Türkçe

Süre: 35 dk

Degirmenci Films 2016©

 
Gönderildi : 04/03/2017 2:18 am
(@lonehottie)
Gönderi: 10
 

İzlerken çok sıkılsam da hiç ilerletmeden izledim. Detaylı yorumumu yapacağım. Kısa filmcilerin yaptığı en önemli hatalardan birine çok güzel değinmişsiniz. O da şudur; kendi kültüründe olmayan birşeyi filminde gerçekleştirmeye çalışmak. Senaryonuzun dramatik yapısında dahi buram buram Hollywood aksiyon, underground film kokuları geliyor. Bana göre bu çok yanlış.

Forumda da birçok kişinin değindiği ve yakındığı en önemli konulardan biri; ses. Şayet bir boom operatörünüz ve harici bir ses kayıt cihazınız varsa ya yeterli bilgiye sahip değilsiniz ya da üzülerek söylüyorum sesi alamamışsınız. Çoğu sahnede diyalogları duymakta güçlük çektim. Birden fazla kısa filmde görev yapmış, sektörde çalışmış bir sesci veya boom operatöründen uzaktan yardım alsanız dahi bu sorunu çözebilirdiniz. Hiç olmadı buraya konu açsaydınız sektördeki bir çok adamdan daha donanımlı insanlar mevcut. Bağımsız, serkan, kezzap, düd, dnd gibi.

Sinemada çoğu zaman yönetmen ön plana çıksa da tek başına bir ekip değildir. Sinema ışıksız düşünülemez. Bu yüzden de görüntü yönetmeni diye bir kavram var. Işık üstüne yorum yapmayacağım.

Cast için de söyleyeceklerim var. Çevrenizdeki arkadaşlarınızdan bir oyuncu kadrosu oluşturduğunuzu varsayıyorum. Kısa filmcilerde yeterli bütçe olmasa dahi, böyle bir seçim yaparken jest ve mimiklerini iyi kullanabilen, oyun yapabilme yeteneği olan kişileri seçmelisiniz. Bu durumda yapabilceğiniz en iyi yöntem budur. Fakat oyuncularınız çoğu yerde cümlelerini unutuyor, kekeliyor, heycanlanıyor, söylediği cümlelere gülüyor. Bu da izleyeni itiyor. 35 dakika olması da başlı başına bir olay.

Böylesine bir işe kalkmak için yeterli derece pişmek gerekiyor. Umarım film çekmeyi bırakmazsınız. Başarılar dilerim.

 
Gönderildi : 04/03/2017 4:00 am
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Önceki filminiz youtubeda bir milyonun üzerinde izlenmiş. Bir kitle edinmişsinizdir ya da tür meraklılarının dikkatini çekmiş olmalısınız ama hiç üstüne koyulmuş bir şey yok. Kendinizi her anlamda geliştirmeniz gerekiyor, efektlere abanıyorsunuz, aksiyonda çare arıyorsunuz ama temel direkleriniz çürük. Hikaye klişe, oyuncu yok, ışık kullanmıyorsunuz, aks atlıyorsunuz, kamera kullanımı vasat altı vs. vs.

Bu türü çekmek istediğiniz bariz. Türün enerjisini ve temel sinema prensiplerini karşılamış bir yapım çıkararak sonuç almaya çalışırsanız daha iyi, saygın bir yere gelebilirsiniz. Belli ki sizde bir sinema aşkı ve enerji var. Bunu keşke daha iyi, daha doğru, daha hatasız, kafa karıştırmayan şekilde kullansanız.

 
Gönderildi : 05/03/2017 2:51 pm
Paylaş: