Forum

Neredeyim Hiç - [20...

Neredeyim Hiç - [2009]

72 Gönderi
31 Üyeler
0 Reactions
14.2 K Görüntüleme
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0

Abi yok Bi hatam varsa affolada Yeni başladım bu işe benim gözlemim bu yönde vahim olan nedir acaba ?

Sana çok kestirmeden bir tavsiyem olacak... Eğer böyle bir gözlemin varsa bir çok şeyi öğrenmen lazım... Çok fazla kitap okuman, günlük gazetelerde köşe yazılarını okuman, okuman da okuman yaniii...

Hadi canım ordan sen bunları yapıyor musun ki? dersen yok yapmıyorum...

Tibet'teki bilgeye gitmene gerek yok.. beni dinle yeter...

Bak o zaman sana kısa yolunu söyleyim bol bol ÖSS Türkçe Paragraf soruları çöz... Bu konuda çok ciddiyim... Orda bakış açılarını, değerleme yapma durumlarını, sorgulamaları, yeri geldiğinde yazar ve halk arasındaki farklılıkları vs vs'ini bir yazarın ağzından, bir eleştirmenin ağzından okursun... Sırf senin için de değil herkes için direk kestirmeden genel kültür birikimi oluşturur...Sayısalcı olarak bunu diyorum..

Bu öneriği heralde Türkiye'de ilk yapan benim... Sadece 10 tane paragraf çözsen benim demek istediğimi çok rahat anlarsın...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

Gönderildi : 30/05/2010 2:13 am
(@guero)
Gönderi: 60

Abi yok Bi hatam varsa affolada Yeni başladım bu işe benim gözlemim bu yönde vahim olan nedir acaba ?

Sana çok kestirmeden bir tavsiyem olacak... Eğer böyle bir gözlemin varsa bir çok şeyi öğrenmen lazım... Çok fazla kitap okuman, günlük gazetelerde köşe yazılarını okuman, okuman da okuman yaniii...

Hadi canım ordan sen bunları yapıyor musun ki? dersen yok yapmıyorum...

Tibet'teki bilgeye gitmene gerek yok.. beni dinle yeter...

Bak o zaman sana kısa yolunu söyleyim bol bol ÖSS Türkçe Paragraf soruları çöz... Bu konuda çok ciddiyim... Orda bakış açılarını, değerleme yapma durumlarını, sorgulamaları, yeri geldiğinde yazar ve halk arasındaki farklılıkları vs vs'ini bir yazarın ağzından, bir eleştirmenin ağzından okursun... Sırf senin için de değil herkes için direk kestirmeden genel kültür birikimi oluşturur...Sayısalcı olarak bunu diyorum..

Bu öneriği heralde Türkiye'de ilk yapan benim... Sadece 10 tane paragraf çözsen benim demek istediğimi çok rahat anlarsın...

Saolasın abi.Ben senin iyi niyetini anlıyorum.Bu mesajın cevabını sana özelden veririm.

Gönderildi : 30/05/2010 12:26 pm
(@cogito)
Gönderi: 39

Madem yazmayacaktınız aynı kadrajda neden tekrar karartma yaptınız?.. (unuttunuz dimi sizi siziiiii :))

dersine bak HHK!!!!

Oradaki mimiklere dikkat! Asıl ''ders'' orda...

Çok beklersen,hiçbir şey yapamazsın.

Gönderildi : 31/05/2010 4:26 am
 HHK
(@hhk)

Madem yazmayacaktınız aynı kadrajda neden tekrar karartma yaptınız?.. (unuttunuz dimi sizi siziiiii :))

dersine bak HHK!!!!

O dediğinin farkındayız ama mesele o değildi...
Sadece karartmada izleyici bir isim daha bekliyor ve isim yazmıyor (beklenen isim son karekterin ismidir. Artı etkileyiciliği çok fazla olduğu için insan hemen ismini öğrenmek istiyor) sadece bunu neden yaptıklarını öğrenmek için sormuştum...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)

Gönderildi : 31/05/2010 3:07 pm
 Düd
(@dud)

Cogito daha güzel anlatmış, bu mesaja gerek kalmamış. Ali'den dayak yememek için düzenledim hehe 🙂

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 31/05/2010 3:41 pm
(@cogito)

dersine bak HHK!!!!

O dediğinin farkındayız ama mesele o değildi...
Sadece karartmada izleyici bir isim daha bekliyor ve isim yazmıyor (beklenen isim son karekterin ismidir. Artı etkileyiciliği çok fazla olduğu için insan hemen ismini öğrenmek istiyor) sadece bunu neden yaptıklarını öğrenmek için sormuştum...
''Farkındayım'' deyip ardından farkında olmadığını göstermişsin.

Sürprizbozan
Sana beklediğin cevabı mimiklerle veriyor.Her mimikten sonra adını hatırlıyor;ama son haline bir isim koyamıyor karakter.Yani jenerik mimiklerde, onu söylüyorum.

Not:Dude ayıp oluyor ama...:)

Gönderildi : 31/05/2010 4:33 pm
 HHK
(@hhk)

Sürprizbozan
Çocukluk halini hatırladı
Gençlik halini hatırladı
Orta yaş halini de hatırladı... ama şu anki halini bilemedi...

çok iyi...

(eğer bunu ilk izleyen herkes çözdüyse, kendime çok fazla güvenmişim ve iyi bir fren yapıp donanım kontrolünden geçmeliyim... film dışındakiler bu durumu benim gibi ilk senden duyup da fark ettilerse o zaman keşke sınav sonrasına bıraksaymışım diye yakınmalıyım)

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)

Gönderildi : 31/05/2010 8:14 pm
 Düd
(@dud)

Sen bu soruyu sadece 1 kere izleyip sorduysan sorun orada zaten. Cevabını bulamadığın ama merak ettiğin bir şey varsa, dönüp tekrar tekrar izlemelisin. Hele de o film sadece 3 dakikaysa.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 31/05/2010 8:32 pm
 HHK
(@hhk)

Sen bu soruyu sadece 1 kere izleyip sorduysan sorun orada zaten. Cevabını bulamadığın ama merak ettiğin bir şey varsa, dönüp tekrar tekrar izlemelisin. Hele de o film sadece 3 dakikaysa.

Emin ol benim yazdıklarımı okusaydın, bunları yazmazdın...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)

Gönderildi : 01/06/2010 2:32 am
 Düd
(@dud)

(eğer bunu ilk izleyen herkes çözdüyse, kendime çok fazla güvenmişim ve iyi bir fren yapıp donanım kontrolünden geçmeliyim...
Bu cümlenden başka anlam çıkmıyor. Ama ben sadece sana özel değil, genele hitaben de demek istedim. Daha önce de yazdım, yine yazacağım zaten. Sen öyle yaptın veya yapmadın, öyle yapan çok. Onlar üstlerine alınsın sen alınma o zaman, kusura bakma.

Gönderildi : 01/06/2010 2:55 am
 HHK
(@hhk)

Sorun değil... Zaten forumlarda olur böyle şeyler...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)

Gönderildi : 01/06/2010 3:08 am
(@ali-unal)
Başlığı açan

Selam HHK,

Filmle ilgili attığın ilk mesajını gördüğümde hem sevindim hem de sitemle karışık biraz üzüldüm. Filmin önemli bir noktasını, belki de tek önemli noktasını, yakaladığını görmek beni çok sevindirdi; ama hemen ardından bunun bir hata olabileceğini düşünmen de bir o kadar, ne diyeyim, hayal kırıklığına uğrattı. 3 dakikalık bir filmde hata olmayacak diye bir şey söz konusu değil, ancak ilk elden yönetmenin, bu kadar kısa sürede anlatacağı şeye hazırlıklı olduğunu ve her kamera hareketinin, her senaryo repliğinin ya da kadrajın bir anlama gelebileceğini düşünmen beni daha çok sevindirirdi. Eh, senin amacın beni mutlu etmek değil elbette, sen filmi izlerken o kısımda nasıl sinirlenmiş ya da hayal kırıklığına uğramışsan, ben de yorumunu okuyunca aynı duyguları eşit düzeyde yaşadım. Bunu söylemek istedim.

Anlaşılmamak çok kötü, ama yine de insan bunu beklediği için yapıyor her ne yapıyorsa. Kırıklığım da budur. Ancak teşekkür ederim, filmimi dikkatle izleyip takıldığın için. Bu, değerli benim için.

Ayrıca filmi ölü toprağından kaldırıp ivmelendiren CoGito da beni mutlu etti. Filmimin böyle bir etki bırakmasına çok sevindim.

Şu anda sizlere filmi anlatmak/açıklamak için ölüyor olsam da, bunu yapmayacağım. Adımın altındaki imza, söylemek istediklerimi daha iyi anlatıyor zaten.

Gönderildi : 01/06/2010 12:12 pm
(@cogito)

Ayrıca filmi ölü toprağından kaldırıp ivmelendiren CoGito da beni mutlu etti. Filmimin böyle bir etki bırakmasına çok sevindim.

Ölü toprağı değil de, biraz ''Zamanın tozu'' birikmiş üstünde diyelim, Theo Angelopoulos'tan hareketle.
Arayıp bulma üşengeçliğiyle yaptığım bir şeyin, senin gözünde değer bulması da beni mutlu etti.Hem de çok. Hazıra konmak bu olsa gerek...

Gönderildi : 01/06/2010 8:41 pm
 HHK
(@hhk)

Selam HHK,

Filmle ilgili attığın ilk mesajını gördüğümde hem sevindim hem de sitemle karışık biraz üzüldüm. Filmin önemli bir noktasını, belki de tek önemli noktasını, yakaladığını görmek beni çok sevindirdi; ama hemen ardından bunun bir hata olabileceğini düşünmen de bir o kadar, ne diyeyim, hayal kırıklığına uğrattı. 3 dakikalık bir filmde hata olmayacak diye bir şey söz konusu değil, ancak ilk elden yönetmenin, bu kadar kısa sürede anlatacağı şeye hazırlıklı olduğunu ve her kamera hareketinin, her senaryo repliğinin ya da kadrajın bir anlama gelebileceğini düşünmen beni daha çok sevindirirdi. Eh, senin amacın beni mutlu etmek değil elbette, sen filmi izlerken o kısımda nasıl sinirlenmiş ya da hayal kırıklığına uğramışsan, ben de yorumunu okuyunca aynı duyguları eşit düzeyde yaşadım. Bunu söylemek istedim.

Anlaşılmamak çok kötü, ama yine de insan bunu beklediği için yapıyor her ne yapıyorsa. Kırıklığım da budur. Ancak teşekkür ederim, filmimi dikkatle izleyip takıldığın için. Bu, değerli benim için.

Şu anda sizlere filmi anlatmak/açıklamak için ölüyor olsam da, bunu yapmayacağım. Adımın altındaki imza, söylemek istediklerimi daha iyi anlatıyor zaten.

Hocam bu mesajınız beni çok sevindirdi... İnanın ilk mesajımda yer alan "sizin (herkesin)" orayı hata olarak nitelendireceği ilk yazdığımda aklıma dahi gelmedi... benim ki biraz boşboğazlık oldu; biraz espirili yaklaşayım modunda davrandım...gülücükte koysam da daha sonraki yazılarda özellikle payitaht'ın verdiği cevapta o kısmın farklı anlaşıldığının farkına vardım...

Yazım sözcüklerinin vurgu ve tonlaması olmadığı için tam duyguyu vermiyor...(ya da ben verdiremiyorum)...

Tekrar söylüyorum izleyiciği zorlayan filmleri çok severim, bana büyük bir sırrı çözme hissi uyandırıyor...

Çok başarılı bir yapım olduğunu tekrar vurguluyorum; kısa filmler koleksiyonumda yer alacaktır, başarılar diliyorum...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)

Gönderildi : 01/06/2010 10:00 pm
 sky
(@sky)
Gönderi: 7

öykünün yeterince güçlü olduğunu söyleyemem ama renkler "tam olması gerektiği gibi".
elinize sağlık.

Gönderildi : 05/06/2010 6:30 pm
Sayfa 4 / 5
Paylaş: