Filmi bir kez daha izledim. Yorum yazacak olsam, daha önce yazdıklarımı tekrar yazardım. 🙂
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
Hazır başlık canlanmışken ben de tekrar yazmak istiyordum bu film hakkında. Filmi Bahçelievler Film Festivalinde büyük perdede ve kaliteli ses sistemi ile izledim (beetlejuice tarafından bir kaç ay önce düzenlenen). Filmi daha önce bilgisayarda izlemiştim, bu kadar etkilenmemiştim fakat salon ortamında izlediğim hali oldukça hoşuma gitti. Festivaldeki diğer filmlerin bazılarını da önceden bilgisayarda izlemiştim, onları salonda izleyince bu denli bir fark oluşmadı. Bu film salona çok yakışıyor.
Yapılacak herhangi bir şey için ilk yapacağı belirlemek üzere yaptığımız ayak adımları; kim kimin ayağına basarsa öncelik onundur... vay bee, tekrar izlemek çok hoş oldu...
Öncelikle Tebrikler...İzleyeciği sorgulatan filmleri çok severim...
Müzik filmi çok iyi kucaklamış...
Aşağıdaki soru son karekterin kim olduğunu çözmeye yönelik filmin defalarca izlenmesine ve bir dedektif usulüyle incelenerek 🙂 o karekterin bulunmasıyla sonuçlanan ve aşırı derecede merak edilen bir sorudur...
Soru: Son karekter Harun Özakıncı'yı (ben buldum :)) jenerik yazısında, orta yaştan sonra tekrar karartma yapmışınız ve son karekter Harun Bey'i yazmamışınız...(Teşşekkürler kısmında geçiyor farkındayım mesele o değil)..Madem yazmayacaktınız aynı kadrajda neden tekrar karartma yaptınız?.. (unuttunuz dimi sizi siziiiii :))
Gel gelelim bu kadar övgü içinde, ete tırnak batıran rolünü ben üstleneyim.. maksat değişiklik olsun...
Çocukluk halinde arkadaşlarının oyununu izleyerek mutlu olabilmesi...
Hediye alacak kadar hayatı tanıması...
elini yumruk yapıp hayatı izlemesi... (kendi durumuna isyan etmesi)...
Tüm bunlara rağmen, final çok yaban kalmış gibi... Son karekteri izlerken beklentiye kapılıyor izleyici ve hiç bir şey olmuyor... Hala kendince izliyor... Yani son olmamış gibi film devam ediyor gibi... Eğer bu film devam ediyor hissini bizde uyandıracaksa çok iyi... Aksi halde tam görülmeyen yeşil bavulla neyi anlamamız gerekiyor;
artık göç mü eyliyor,
ya da başından beri başkaları tarafından görünmeyen bir gezgindi durmak yok yola devam,
ya da ara dünyada kalmış bir an için nihayi sonu bekleyen ve bu sona ulaşma yolunda eh biraz da aralarda bir şey yapma gayreti güden ve yapamayan, bir nedüüü belirsiz şahıs mı?
(hakkaten yaa el insaf yapmayın etmeyin sınav haftası 🙂 sonra büyük ve gizemli bir şeyi ilk ben çözecem diye saçlarım dik oluyor yeeaa...)
Şu anda içimde dirilen bir ses aynen şöyle trad ediyor...
Ya da en kestirme "Neredeyim Hiç" felsefi bir başlık olarak, yukarıdaki soruların elbet sorulabileceği bir başlığı zaten kendi içinde taşıyor... dersine bak HHK!!!!
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
.Soru: Son karekter Harun Özakıncı'yı (ben buldum :)) jenerik yazısında, orta yaştan sonra tekrar karartma yapmışınız ve son karekter Harun Bey'i yazmamışınız...(Teşşekkürler kısmında geçiyor farkındayım mesele o değil)..Madem yazmayacaktınız aynı kadrajda neden tekrar karartma yaptınız?.. (unuttunuz dimi sizi siziiiii :))
Unutulmadı, bilerek yapıldı. Filmin bütünlüğüne dahildir.
Böyle filmleri sıkça görmek ümidiyle... Tebrikler.
Bende beğendim ama keşke biraz uzun ve diyaloglar olsaydı daha iyi olurdu bence...Mesela ben Kadir Köymen'nin Şayin filmini izlerken 18 dk boyunca güldüm ve eğlendim.Forumdaki tecrübeli kişilerin affına sığınarak bişey öneriyorum daha doğrusu bir tavsiye Filmleri biraz daha izleyiciyi eğlendirecek tarzda olsu sembolük anlatımdan uzak olsun yani gördüğüm çoğu kısa film böyle Benimkide dahil 😀 Ha bizim için kıymetlidir ama başkaları pek sevmiyor sembolik anlatımı işte...Başkaları dediğim bu işin içinde olmayan kişiler eş dost vs yani halk tabiri caizse...
guero adresini özelden sickman'e göndersene, meşe sopasıyla basacak evini :). Ali Ünal ise F1 padokundan çıktığı saniye bulunduğun şehri havaya uçurmuş olacaktır zaten 🙂
Esprili yaklaştım ama mesajın çok vahim.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Abi yok Bi hatam varsa affolada Yeni başladım bu işe benim gözlemim bu yönde vahim olan nedir acaba ?
vahim olan, bilginin ve birikimin doğuştan geldiğine inanıp bodoslama olaya girmeye çalışman olabilir mi acaba ?
edit : bunu demek bana da düşmez gerçi ama gözlem, tespit .
hasta la victoria siempre
vahim olan, bilginin ve birikimin doğuştan geldiğine inanıp bodoslama olaya girmeye çalışman olabilir mi acaba ?
edit : bunu demek bana da düşmez gerçi ama gözlem, tespit .
Peki yanlış bişey yaptıysam herkesten özür diliyorum..
vahim kelimesi hatayı barındırmaz içinde, diyen kişiler seni düşündüğünden diyor, özür neden diliyorsun ki?. Bu gençler, en azından benim gözlemlediğim, kısa filmlerin bir "gençler eylensin yeaaa" dan öteye gitmesi için çabalayan insanlar, bu işin de ciddi bir iş olduğunu bilen insanlar. O yüzden birşeyler kapmaya bak, öğrenmeye bak, bakış açını değiştirmeye bak, bence.
hasta la victoria siempre
vahim kelimesi hatayı barındırmaz içinde, diyen kişiler seni düşündüğünden diyor, özür neden diliyorsun ki?. Bu gençler, en azından benim gözlemlediğim, kısa filmlerin bir "gençler eylensin yeaaa" dan öteye gitmesi için çabalayan insanlar, bu işin de ciddi bir iş olduğunu bilen insanlar. O yüzden birşeyler kapmaya bak, öğrenmeye bak, bakış açını değiştirmeye bak, bence.
Pekala öneriler için teşekkürler bende bundan farklı bişey yapmıyorum galiba...Tekrar teşekkürler...
Dude noktalama işaretlerini ve imlayı kastetmiş. Çok sıkılmadıkça özelden uyarıyorum. Türkçe konusunda hassasız. Okuyamıyoruz bozuk yazıları.
Dude noktalama işaretlerini ve imlayı kastetmiş. Çok sıkılmadıkça özelden uyarıyorum. Türkçe konusunda hassasız. Okuyamıyoruz bozuk yazıları.
Oh be içime rahlattınız.Daha anlaşlır yazmaya çalışacam...
kolay gelsin..
Alakası yok ama neyse. Çok da önemli değil.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.