Forum

Mutluluktan Ağlanır...
 

Mutluluktan Ağlanır Mı ? - Kısa Film Yayında

4 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,060 Görüntüleme
(@enisyavuz)
Gönderi: 1
Başlığı açan
 

Merhabalar,

Film, 1988 yılında geçmekte ve dar gelirli bir ailenin yaşadığı dramatik bir olayı konu almaktadır. Aile bireylerinin 1988 sonbaharında yaşadıkları bir buçuk günü anlatan film, aynı zamanda yakın geçmişteki Türkiye toplumuna mercek tutmakta, ülkede vuku bulan hadiselerin kenar mahalle tabir edilen bölgelerde yaşayan insanların hayatlarına nasıl yansıdığını sosyolojik olarak irdelemektedir.

Film Hakkında Ayrıntılı İnceleme Yazımıza Buradan Ulaşabilirsiniz (Spoiler İçermektedir) :
http://mutluluktanaglanirmi.com/duyuru/inceleme/

-Künye-
Yönetmen: A.Enis Yavuz
Senarist: Koray Dokuman
Görüntü Yönetmeni: Anıl Onur Demir
Kurgu: Kadir Yıldız
Yapım: Övünç Medya

Oyuncular
Fatih Doğan, Kazım Aysel, Andaç Aydoğan, Ceren Halime Koçak, Leyla Göz, Yusuf Cihan Çapan, Hilal Okur, Şevval Okur, Sevgi Künkçü

diğer ekip arkadaşlarımız ve oyuncularımız için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.mutluluktanaglanirmi.com
http://www.facebook.com/mutluluktanaglanirmi

 
Gönderildi : 19/04/2016 6:58 pm
(@lumix)
Gönderi: 23
 

Şunu belirterek başlayacağım 80'leri anlatmaktan hikayeye odaklanılamamış. Çocuğun avcundaki az paraya mı bakacağım yoksa paranın 80'lerin parası olduğuna mı? Bir kaç örnek daha var böyle ama aklımda bu para kalmış 🙂 Diiğer yandan hikaye kendini anlatırdı gözümüze sokar gibi bak 80'ler denmiş demek isitiyorum.
Diğer yandan müzikler çok gelişi güzel kullanılmış. Şunu bilmek lazım önce hareket onunla veremediğini sözle onunla veremediğini müzik yaparsın. Ama sen duyguyu vermek için sürekli müzik vermişsin. Başka taraftan ilk sınıf sahnesinde kamera sınıfı çekmeye başlayınca ne oluyor neden müzik diyor adam. Çünkü ortada müziği gerektirecek bir devinim yok.
Anladığım ses kayıt cihazı kullanılmamış bu da bir zorunluluk değilsede bir eksi değerdir filmin için. Bu filmde kendini belli etmiş eksikliği.
Sinematografik olarak pekte başarılı diyemeyeceğim. Kadrajlar göze kötü gelmesede özgün değil. Bir auteur yok yani.
Oyunculuk fena değil aslında neden çünkü müzikten oyuna pekte şans verilmemiş 🙂 Verildiği kadarda iyi denebilir.
Color correctionla sinematik görüntü yakalanabilirdi pekte renklerle oynanılmamış. Layouter kullanılarak şart değil ama estetik bir çerçeve oluşturulabilirdi.
Hikaye bayat tek artısı üzerinde çok çalışılmış 80'ler atmosferi ben başka iyi bir yanını göremedim. Yani sene 88 derim yani:) Çoğu amatör yönetmen bu kadar imkan bulamaz yani oyuncu dekor mekan ama siz hoyrat kullanmışsınız.
Diğer filmlerinizi merakla bekliyoruz. Başarılar benden bu kadar.

 
Gönderildi : 20/04/2016 9:58 am
(@coldscream07)
Gönderi: 0
 

İşlenen konu ve senaryoyu çok beğendim gerçekten. sadece renkler 80 dönemini yansıtsa daha iyi olurmuş. birde müzik bütün sahnelerde değilde can alıcı sahnelerde girse filminiz daha etikili olumuş diye düşünüyorum. emeğinize sağlık tebrikler.

 
Gönderildi : 22/04/2016 4:19 pm
(@gasteci)
Gönderi: 0
 

anlatılan konu güzel fakat günümüze gönderme yapmak için bunu 88'e çekmen gereksiz olmuş bence zira tutarsız şeyler var. örnek aile fakir bir aile olmasına rağmen ki o dönemde renkli televizyonlar bu kadar eski olmaz, evlerinde renkli televizyon var bu da o döneme göre zengin bir aile olduklarını gösteriyor. bu tutarsız geldi bana. bence günümüzde bir konu ile anlatabilirdin.

http://www.kromfilm.com
http://www.nazmi.info

 
Gönderildi : 25/04/2016 7:27 pm
Paylaş: