Forum

ML RAW 550D Denemes...

ML RAW 550D Denemesi

132 Gönderi
11 Üyeler
0 Reactions
23 K Görüntüleme
(@desert333)
Gönderi: 0

Arkadaşlar şurada bedava bir eklenti var ancak bir türlü beceremedim. http://www.vision-color.com/visionlog/ Yani burada vision log dcp profillerini adobe kamera rawın içine bir türlü getiremedim. Birşeyleri yanlış yapıyorum ama ne? Tam olarak ne yapmam gerekli bir fikriniz var mı?

Gönderildi : 18/06/2015 7:10 pm
(@anonymous)

Mcfly alpha sürümü ne oluyor peki? Benim 550d ile aynı ml menüsü vardı 70d'de de. raw videolara ben de baktım 70d'nin ama çok başarılı bulamadım yine dslr'ın filmden uzak görüntüler vardı. 1600 x 900 45mb'lik kartla sıkıntısız çekebildim ama. bir de kendi 85mb lik kartımla deneyeceğim.
Ama nedense mac'te işlemeyi yapamadım bir türlü. kendi bilgisayarımda camera raw'da bir kareye yaptığım işlemeyi alayına giydirip ae'ye sekans olarak alabiliyorum ama mac'te bunun yolunu bulamadım.

bir sorum daha olacak, mlwiever'da mov olarak çıktı aldığımızda artık raw olmaktan çıkıyor video değil mi? png ya da dng aldığımızda raw olmasından faydalanabiliyoruz.

Gönderildi : 21/06/2015 4:07 pm
(@mcfly)
Başlığı açan

Alpha sürümü henüz betadan da önce deneme oluyor. Sorun değil çalışıyorsa ve kayıt yapıyorsa, ilk çıkan sürümler genelde alpha olur bir sorun yok yani, ilerde daha kararlı sürümü çıkacaktır. 70D'nin raw görüntüsünü de beğenmediysen bence daha ileri kameralara yönel 🙂 Youtube ve vimeo'dan deneme videolarına baktım bence çok başarılı.

Mlrawviewer'dan mov çıktı alırsan bildiğim kadarıyla 10bit prores çıktı alıyor yani 8bit'e göre oynama payı çok yüksek ama dng çıktı alırsan raw olmasından daha çok faydalanabilirsin tabiki 14bit raw çünkü.

"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."

Gönderildi : 21/06/2015 8:05 pm
(@desert333)

Mlrawviewerde slog2 olarak seçip dng dönüştürünce galiba dngler değişmiyor yani çekildiği gibi dönüşüyor değil mi?

Gönderildi : 21/06/2015 9:06 pm
(@mcfly)
Başlığı açan

Evet o seçim mov'a dönüştürünce geçerli oluyor bildiğim kadarıyla, dng'de bir değişiklik oluşturmuyor.

Gönderildi : 22/06/2015 11:05 am
(@anonymous)

peki mlraw ile neden sıkıştırmadan video olarak çıkartamıyoruz? yani ortada yazma sınırı, kart sorunu yok. bilgisayarda gerçekleşiyor işlem.

Gönderildi : 23/06/2015 6:05 pm
(@fulgura)

Çünkü raw formatındaki dosya aslında tek tek dng karelerden olusan bir sey. Yani video degil o dosya. Raw2dng sadece o tek dosyanın içindeki tek dosyaları çıkarıyor.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 24/06/2015 12:35 am
(@desert333)

Peki arkadaşlar afterda dngleri acr de açtık ayarları yaptık tamam dedik video import edildi diyelim. Fakat mesela ben atıyorum bir ayar vermek için geriye dönmek istiyorum yani dngleri kaldığım yerden acr de açmak istiyorum yapabilir miyim yoksa ok dedim mi artık acr ye bir daha dönemez miyim? Dönebilirsem hangi sekmeden yapacağım bulamadım.

Gönderildi : 25/06/2015 10:38 pm
(@mcfly)
Başlığı açan

ACR üzerinde değişiklik yapmak istediğim zaman proje içerisindeki dosyaya sağ tıklayıp değiştirme seçeneğiyle yine aynı dosyayı seçiyorum ACR tekrar açılıyor.

Gönderildi : 25/06/2015 11:21 pm
(@desert333)

İşte sağ tıkladığımızda bir sürü seçenek çıkıyor karşımıza hangisine tıklayacağız?

Gönderildi : 26/06/2015 12:17 pm
(@mcfly)
Başlığı açan

"Replace Footage > File" ya da kısa yol "ctrl+h"

Gönderildi : 26/06/2015 5:39 pm
(@desert333)

Teşekkür edeerim

Gönderildi : 26/06/2015 5:46 pm