Forum

Mısır Gevreği(Cornf...
 

Mısır Gevreği(Cornflakes)

11 Gönderi
8 Üyeler
0 Likes
1,810 Görüntüleme
(@uzatma_kisacek)
Gönderi: 5
Başlığı açan
 

İyi seyirler.. Umarım beğenirsiniz.. Yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum.. Teşekkürler..

 
Gönderildi : 27/02/2017 4:25 pm
 Dnd
(@dnd)
Gönderi: 0
 

Valla yapıcı eleştiri yapılacak pek bir durum yok .
Özensiz bir video olmuş , kamu spotu ile flash tv videosu arası bir yerde ne mesaj tam geçiyor ne de kısa film havası hissediliyor.
Keşke yerde devrik kalemlikten geçişte bari biraz özenli olsaydı .

Kısacası kardeşim deneme videosu gibi birsey olmuş biraz daha özen göster.

 
Gönderildi : 27/02/2017 9:43 pm
(@lemmy)
Gönderi: 78
 

Beynin gelişimi diye bir şey var sinemada. Planlar peş peşe gelirken buna göre gelir. Bundan sonra bu gelmez bu çok saçma dersin gibi... Bu zamanla gelişir çektikçe. Ben ilk defa söylüyorum burada tam 20 tane filan kısa çektim genelde bu gelişimi sağlamak için. 30 dan fazlada videoda öyle kırı bayırı çektim. Şakam yok oyucak yumurta üzerine 2 tane video yaptım:) Daha da tam istediğim gibi değil. Asıl bu işi başaracacak kişiler vazgeçmezler. Ama bazılarıda bırakır. Sonra kadere veya başka şeylere bok atar. Hayat işte o ince çizgi ya bahane üretim bırakacaksın ya da mücadele verip sürekli çekeceksin. Son olarak sinema okulda öğrenilmez bitiren herkes yoksa sanatçı olurdu... Seçim senin.

 
Gönderildi : 27/02/2017 10:28 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

20 tane kısa mı çektin?
Neredeler, biz niye hepsini görmedik?

 
Gönderildi : 28/02/2017 12:39 am
(@lemmy)
Gönderi: 78
 

20 tane kısa mı çektin?
Neredeler, biz niye hepsini görmedik?

Bi kaçı paylaşılır ama ben daha iyilerini yapana kadar arşivde bekliyorlar. Daha iyisini yapıp onları paylaşcam. Bir kısmıda kayboldu zaten ilk filmlerindendi onlar silindi gitti. Genelde bardak, oyuncak vs bunları çekip kurguluyorum. Film değil ama zevkli işler çıkıyor. Onlarda yaklaşık 24 tane.

 
Gönderildi : 28/02/2017 2:21 am
(@halilabrahim)
Gönderi: 117
 

Film Tek planda ilerlediği için canım sıkıldı izleyemedim bu benim sorunum film ile alakalı değil,Eğer gösterilmek istenen bir detay,Yansıtılmak istenen bir kare yok ise yavaş ilerleyen kısa filmleri sevmiyorum.Ne kadar benim sorunum desem de üzerinize alının ,Vermek istenilen mesajı bekleyemedim.Yani insan bir kaç saniyeye bile tahammül edemeyen bir varlık, maalesef bende insanım 😀 Bir kısa filmin izlenebilir olması gerekir yani saniyeler ile oynuyoruz.Sonuçta kısa bir film insan kısa bir filmde "bile" Sıkılıyorsa izlenemez zaten.,Ayrıca seste baya problem vardı,Ortam sesi verilseydi bu kadar sırıtmazdı.Bende arada film çekmeye çalışırken kaliteli bir mikrofonum olmadığı için böyle sahnelerde ortam sesini kısmıyorum konuşma gelince çok sırıtıyor.Neyse Süreleri daha iyi değerlendirmeniz dileğiyle iyi geceler. 😀

 
Gönderildi : 28/02/2017 3:14 am
(@lonehottie)
Gönderi: 10
 

Forumu uzun süredir takip ediyorum. Üye olmak bugüne kısmetmiş.

Sinema okuyanlara karşı bir fobiniz var sanırım. Büyük yönetmen olmak, kendi dilinizi oluşturmak, kameranızla anlatacaklarınızla " sanatçı " olmak sizin elinizde. Bunun alaylısı da aynı, sinema okuyanı da.

Filme gelecek olursam, biz burada sayısız kısa film izliyoruz. Kısa filmle uğraşan insanlar olarak artık izlediğimiz filme yeterli düzeyde yorum yapabilecek seviyedeyiz. Deneyimlerimden yola çıkarak şunu şöylemek isterim. Kısa filminiz 5 dakikadan uzun sürecekse eğer, ilk 1 dakikasında izleyiciyi ekrana bağlayamazsanız baştan kaybediyorsunuz. Literatürde kısa film şuan için her ne kadar öğrenci işi, deneysel işler olarak geçse de bunun son yıllarda değiştiğini düşünüyorum. Bir çok kişi de bana katılacaktır. Filminiz rengiyle, sesiyle, sinematografisiyle, anlatısıyla gerçekten bir şeyler anlatmıyorsa malesef Dnd'nin de dediği gibi video olmaktan öteye geçemiyor.

Film boyunca bir adamı odada görüyoruz. Fakat her nedense sinematografi adına bir şey göremedim. Yakın planlar, detay planlarla izlenebilir hale getirebilirdiniz. 12 Angry Men de bir odadan geçer, fakat kült bir film olmayı başarabilmiştir. Bol bol film izleyip , okumak, film adına bir şeyler denerseniz başarılı olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/02/2017 4:03 am
(@uzatma_kisacek)
Gönderi: 5
Başlığı açan
 

arkadaşlar yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim. ben normalde uzun metraj senaryo yazıyorum. bu benim ikinci kısa filmim. ilkinde başarılı olduğumu düşünüyorum. ama ikincide bu başarıyı gösteremedim. yani izlediğiniz film teknik anlamda gerçekten ''kötü''dür. bunun ben de farkındayım ve farkında olarak bu filmi paylaştım. anlatmak istediğim ana fikri de film vermemiştir. bu demek değildir ki beğenilen kısa filmler yapamayacağız. zamanla daha beğenilir kısa filmler yapacağıma inanıyorum. teşekkür ederim...

 
Gönderildi : 28/02/2017 1:20 pm
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Sesle ilgili kısma ben de katılıyorum. Odanın atmosferini duysaydık daha etkili olurdu sanki.
"Büyük İhtimalle" isimli ilk filminizde bunu yapmışsınız mesela. Güzel de olmuş.
Tabii ki daha iyilerini yapacaksınız. Hep birlikte bu işi öğrenmeye çalışıyoruz. Zamanla ve emekle olacaktır.
Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 28/02/2017 2:02 pm
(@uzatma_kisacek)
Gönderi: 5
Başlığı açan
 

teşekkür ederim...

 
Gönderildi : 28/02/2017 2:47 pm
(@aydinozer)
Gönderi: 17
 

Yıl 2017
İnsanların algı zamanı kısıtlı..
Bir dakikalık bir filmi, beş dakikaya yaymışsın.
Ama yine eline sağlık.. Kısa çeken herkezin ellerine sağlık.

https://www.filmburosu.com
https://www.filmburosu.com/tanitim-filmi

 
Gönderildi : 02/03/2017 12:39 pm
Paylaş: