Forum

Love Generation Ele...

Love Generation Elektronik Müzik Festivali ANTALYA 2012

3 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
1,625 Görüntüleme
(@kharon)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Merhaba arkadaşlar,

29-30 Haziranda Antalya da Lara Plajında düzenlenen Love Generation festivaline davet edilmiştim. Festival düzenindeki aksaklıklardan dolayı prodüksiyon şirketiyle anlaşamayıp, çekim işini benden (misafir :D) rica ettiler. Sahip olduğum Sony marka Hdr-cx570e kameram ile tripod kullanmadan (çekim kalitasi STD yani 576p dir) bütün çekimleri tek başıma yaptım. Hatta işin keyfine doyamayıp hem çektim (süre: 8:10)hem oynadım 😀 Kurgu montaj esnasında müzik sekronunda bir sıkıntı yoktu fakat, render alınca biraz kaymış anlaşılan. Yakın zamanda düzelteceğim. Love Generation festivalindeki tüm görseller, grafikler, alan giydirmeleri, yazılı evrak ve sözleşmelerin içeriği tasarımı, Ana sahnede dönen logo ve filmdeki animasyonlar; şu an beraber çalıştığım ortağım Serdar'ın elinden öper.

Aslında bu klipi kurgu-montaj yaparken Love Generation isim hakkı sahibi Serhat arkadaşımız için özel olarak yaptım. O yüzden bazı sahneler gereğinden uzun yada bazı sahneler gereksiz yere konulmuştur. Şarkı iznini David Vendetta'dan özel olarak aldım 😀 şarkı 3:30 civarında bir şeydi ama 10 dakika uzatabildim.

Umarım izlerken benim kadar keyif alırsınız. Olumlu ve olumsuz bütün yorumlarınıza açığım. Videodaki hataların farkındayım ama, görüşleriniz benim için değerlidir. İyi seyirler.

https://www.youtube.com/watch?v=

Camandgraph Entertainment..

Gönderildi : 31/07/2012 11:55 pm
(@fulgura)

Biraz fazla uzun, biraz fazla duz ve biraz fazla dusuk tempo olmus. Bu tür bir icerik icin kesmelerin daha kisa ve daha hizli olmasi gerekir. Kamerayi da biraz daha radikal deneyebilirsiniz. Dansci kizlarin oldugu sahnelerde keske Dutch angle deneseymissiniz. Bir de sizin yerinizde olsam gunduz/aydinlik cekimlerini iptal ederdim. Bu turden performans cekimlerinde DJ ya da sahnede kim varsa onu gosterdikten sonra kitleyi de gostermeli. İlk 3 dakikada kitle gozukmuyor. Gerci ortalik biraz bos gorunuyor ve belki de ondan boyle davrandiniz. Ama o zaman da yine kesmeleri hizlandirip sahne performansini canlandirmak gerek.

Dedigim gibi ben olsam 3 saniyeden fazla ayni seyi gostermez ve devamlı plan degistirirdim. Sonucta performans/dans temelli bir calisma. Ornegin dans eden zenci kizin oldugu yerler cok uzun. Bir de muzige gore montaj yapilirsa cok daha yerinde olacaktir.

Elinize saglik ve kolay gelsin.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 01/08/2012 1:33 am
(@kharon)
Başlığı açan

Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Gündüz sahnelerini mecburiyetten koymam gerekiyordu. Birde orda reklam var, onu vurgulamam lazımdı. Bu videoyu, isim hakkı sahibi için özel olarak kurguladım. bu sebeple bütün festivalden görüntü koymalıydım. Öte yandan dikkat ettiğiniz gibi festival bommmmm boştu ya :S Videonun sonucunu beğendim, bu sebeple sitede de paylaşmak istedim. Küçük sahnedeki performans sergileyen dj.tunca arkadaşı bi şekilde sıkıştırabildim. Genel olarak tek kamera çekim aldığım içinde kurguda çok zorlandım. Çünkü aynı anda birçok yerde olup çekim almam lazımdı. Aklımdan bir çok teknik, seçenek görsel efect hiç birşey kalmadı :S Ham görüntülerde çok karışıştı. Dutch angle fikriniz hoşuma gitti. Kendim için bir montaj daha hazırlarsam sizin bahsettiğiniz çoğu detay görüntüden ve hızlı geçişlerden yararlanacağım. Zenci olan kız, arkadaşımız. Mesela bir yerdede kucağında köpek olan bir adam oynuyor. İsim hakkı sahibi Serhat bey istediği için o sahneleri uzun tuttum. Kendiside bir yerde Vendetta ile sahnede dans ediyor. Vallahi hiç aklımda kamerayla çekim yapacağım yoktu 😀 Tatile ve festivale gitmiştim ama, sürekli koşturmaca felan, tatil biraz zor geçti 😀 İlgilendiğiniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar

Camandgraph Entertainment..

Gönderildi : 01/08/2012 2:42 am
Paylaş: