Yarışma için kendi hayatımdan yola çıkarak, doğaçlama çektiğim kısa film. Yarışmanın konusu bir günde zengin olamazsın. Eleştirilerinizi bekliyorum, iyi seyirler.
Bu arada bu kısa filmi çekerken sokakta yaptığım çekimlere polisin müdahale etmesi sonucu iki kez kayıtları silmek zorunda kaldım. Ama engel olamadılar. 🙂
senaryoyu biraz zayıf buldum. ama çekim, kurgu gayet temiz. bu arada polis niye izin vermedi? amma işgüzar bunlar da . ayrıca nerde böyle kendi halinde bir şeyler yapmaya çalışan insanlar var takıyorlar.
Bence de senaryo etkileyici değil. Sadece "sabredersen gün gelir borçlarını öder, düze çıkarsın" cümlesini görselleştirmek için kendimizi biraz zorlamışız gibi. Ne oldu da herşey düzeldi anlamak mümkün değil; sadece zamanla herşey kendinden düzeliverirmiş gibi bir anlam çıkmakta. Oysa yarışma konusu sanki sizden buna yol açan şeyi göstermenizi ister gibi geliyor kulağa. "Bir günde zengin olamazsın" temasının karşılığı yok gibi filmde. Oysa o kağıtlı adam öğesi ile daha güzel şeyler yapabilirdiniz. Polis de herhalde o adam imgesinden kıllandı ve sizi protest bir şeyler çekiyorsunuz sandı.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
çatışma/gelişme aşaması gerekiyormuş. öyle olsa çok daha iyi bir çalışma olabilirdi. tebrik eder, başarılar dilerim.
ben kuzeyemir
Sadece bir fikirden yola çıkıp hadi doğaçlama çekelim dediğim bir film oldu. Sonra seslendirmeyle bir şeye benzetiriz dedim, seslendirme işini beceremedik, çok yapay durdu. Yarışma için film çekmeyi sevmiyorum ama para gerekiyor. 🙂 Bu zamana kadar çok az festivale katıldım ama bundan sonra sık sık katılacam. Bunlar ısınma turları, güzel ve özenilmiş projelerim olacak. Elimde fotograf makinasıyla ve karşımda oyuncuyla bir yere kadar. Oynattığım oyuncularda, genelde oyunculuk deneyimi olmayan arkadaşlarım oluyor. Eleştirilerinizin sonuna kadar katılıyorum. Bütçe ve zaman işin içine girince bazı şeylerden kaçınıyor insan ama çok daha kaliteli işler yapmak gerekiyor. Eleştirileriniz için teşekkür ederim. 🙂
Bu arada güzel bir senaryosu olan arkadaş benle çalışmak isterse, seve seve senaryosunu filme dönüştürmek isterim. Başka birinin yazdığı senaryoyu filme dönüştürmek benim içinde iyi olur.
Senaryo zayıf ancak çekimler ve kurgu genelde iyi. Başarılarınızın devamını dilerim. Bu arada hangi ildesiniz?
Teşekkür ederim. Eleştirilerine katılıyorum, sağlam bir senaryoyu filme dönüştürmek isterim. Samsundayım. 🙂